Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Další boj čeká Valachy v třebíčském azylu na ledě Moravských Budějovic

Jan Tajzler • před 3 dny

Ve středu pokračuje Maxa liga již 5. kolem. Vsetínský tým se podruhé v řadě vydá na půdu soupeře. S Třebíčí změří síly na Zimním stadionu v Moravských Budějovicích, kde má klub z Vysočiny dočasný azyl způsobený rekonstrukci stadionu v Třebíči. Souboj Horáků s Valachy odstartuje od 18:00.

Upozornění pro fanoušky Vsetína: 

Vzhledem k nízké kapacitě Zimního stadionu v Moravských Budějovicích nedoporučuje třebíčský klub organizovaný příjezd hostujících fanoušků. Do útrob stadionu budou fanoušci hostů vpuštěni pouze bez klubových symbolů. Více informací o této skutečnosti naleznete zde

Třebíč doplnila tým o zkušenosti

Bílé hvězdy čeká náročné období. Podobně jako Jihlava nebo v loňské sezoně Poruba se musí i Třebíč vypořádat s dlouhodobým pobytem v azylu. Ten našla v Moravských Budějovicích, kde v domácí premiéře udolala po samostatných nájezdech rezervu Pardubic 2:1. Slibně rozehrané utkání měli Třebíčští na severu Čech, na ledě nováčka z Chomutova vedli před kamerami ČT Sport už 3:0, ale Piráti zabrali a duel získali na svou stranu v prodloužení. Ve třetím utkání s neoblíbeným Frýdkem-Místkem Třebíč dokonce neskórovala a padla 0:3. Chuť si spravila na západě Čech, v Sokolově vedla 3:1, opakoval se sice podobný scénář jako v Chomutově, ale tentokrát si červenobílí vítězství nenechali ujít a z ledu Baníků vezli domů tři body za triumf 4:3.

Změnou před novou sezonou prošel realizační tým. Po odchodu Kamila Pokorného a Jaroslava Barvíře do Komety Brno převzala mužstvo dvojice David Dolníček - Roman Erat. Třebíč navíc přivedla do týmu zkušenosti. Útočné řady posílil ze Znojma kanonýr Tomáš Svoboda a hned z kraje soutěže se řadí mezi produktivní opory, když ve čtyřech utkáních zaznamenal stejný počet kanadských bodů. Vsetínské fanoušky zaujme angažování Petera Lichance coby další posily ze Znojma a bývalého hráče Valachů. Bílé hvězdy budou samozřejmě nadále spoléhat na produktivního krále posledních dvou ročníků Maxa ligy - Martina Dočekala (1+3). Další sezonu v třebíčském dresu přidá osvědčená souhra Matěje Psoty s Ladislavem Bittnerem. Na nervy soupeřů bude nadále brnkat Radim Ferda.

Zkušenou posilou do defenzivních řad je příchod Jakub Stehlíka, ten doplní další matadory v obraně Třebíče. Antonín Bořuta byl během loňského ročníku nejvíce vytěžovaným hráčem soutěže. Klubu se vyplatilo také angažování slovinského reprezentanta Mihy Štebiha. Po dlouhých letech opustil Třebíč brankář Pavel Jekel, který našel novou výzvu v Chomutově. Trenéři budou nyní sázet na Jana Mičána, jenž odchytal všechny čtyři duely. Po tříletém francouzském angažmá se do českého prostředí vrátil i brankář Jan Brož.

Udrží Vsetín stoprocentní bilanci?

Vsetín prožívá podobně jako v předcházejících dvou ročnících povedený vstup do základní části a po třech odehraných utkáních zůstává stoprocentní. Navíc má oproti většině soupeřů ještě zápas k dobru, nicméně i to zatím valašskému týmu stačí k vedoucí pozici v rodící se tabulce. Jak ale uvedl po zápase v Kolíně trenér Rob, na startu soutěže není jednoduchý žádný zápas. To dokazují i vsetínské výsledky, všechny tří výhry se zrodily díky těsným výsledkům 4:3, 3:2 a naposledy v Kolíně znovu 3:2.

Trenéři se zatím mohou plnohodnotně spolehnout na elitní formaci. Pavel Klhůfek s Lubošem Robem už mají na kontě po šesti bodech, Vít Jonák přispěl čtyřmi kanadskými body. V pondělním utkání v Kolíně se vůbec poprvé prosadil i druhý útok, hned dvěma trefami nasměřoval Valachy k vítězství kapitán Erik Hrňa a také jeho kolegové z formace Tomáš Jandus s Radkem Prokešem už mají po dvou asistencích. Expertem na přesilové hry je zatím obránce Matěj Stříteský, který vsítil obě branky Vsetína při početních výhodách.

Valaši zatím nebyli nuceni dělat změny v sestavě. Útočné formace hrají ve stejném složení jako v úvodním kole na ledě v Chrudimi. Pouze obranné páry rozšířil od domácí premiéry s Porubou Adam Srdínko. Trenéři zatím neměli důvod ani ke změně v brankovišti, Santeri Lipiäinen zatím předvádí spolehlivé výkony a také díky jeho zákrokům zvládli zelenožlutí dovést všechny dosavadní duely k vítěznému konci. Uspějí také v Moravských Budějovicích proti Třebíči?

Sestavy v posledním kole:

Třebíč: Mičán – Stehlík, Kroupa, Bořuta, E. Mareš, Furch, Vodička, Böhm – V. Brož, Michálek, Ferda – Psota, Bittner, Dočekal – Tomáš Svoboda, Malý, Vodný – Jaša, Lichanec, Michalčuk – Kuba.

Vsetín: Lipiäinen – Stříteský, Zahradníček, Teper, Staněk, Smetana (A), Jenáček, Srdínko, Ondračka – Rob (A), Klhůfek, Jonák – Hrňa (C), Prokeš, Jandus – Jar. Brož, Matějček, Šmerha – Hořanský, Dědek, Š. Bláha.

banner pod článkem
×
Dnes v 19:00 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov