Vstupenky online

Dorost otevře sezonu proti Zlínu, končí zápasy křížem

Helena Hegeďová • 09.06.2024

Dorostenci znají formát i rozlosování své soutěže pro příští sezonu, která odstartuje 20. září. Nejvýraznější změnou oproti loňsku je počet účastníků, který z 16 vzrostl na 20. Novými soupeři Vsetína tak v základní části budou Havířov, Olomouc nebo taky zlínský B-tým, proti kterýmu Valaši nový ročník otevřou. Změna bude také v systému základní části, kdy dorostenci nebudou hrát zápasy křížem mezi skupinami.

Oproti loňskému ročníku se soutěž rozrostla, když se z původních 16 účastníků rozšířila na 20. Nováčky v Lize dorostu jsou Poděbrady, Příbram a B-tým Zlína. Staronovým účastníkem pak bude Havířov, který koupil licenci od původně postupujícího Hronova. Z Extraligy dorostu sestoupila o ligu níž Olomouc, o patro výš již vystřídali Pilsen Wolves.

Hrát se bude ve dvou skupinách, v nichž se celky utkají čtyřikrát každý s každým. Oproti loňsku neuvidíme v základní části křížení skupin, takže v první fázi soutěže si Valaši s týmy ze západu nezahrají.

Hracími dny budou pátky a neděle, Liga dorostu startuje v pátek 20. září a Valaši do ní vstoupí pikantním soubojem se zlínským béčkem.

Program Vsetína v úvodního kolech LD

1., pá 20.9.2024 Vsetín - Zlín "B"
2., ne 22.9.2024 Olomouc - Vsetín
3., pá 27.9.2024 Vsetín - Havířov
4., ne 29.9.2024 Vsetín - Havlíčkův Brod

Rozdělení týmů do skupin

Západ: Piráti Chomutov, HC Hvězda Praha, HC Baník Sokolov, HC Energie Karlovy Vary „B“, IHC Králové Písek, HC Slovan Ústí nad Labem, HC Kobra Praha, HC Příbram, HC Poděbrady, HC Chrudim
Východ: HK Mladí Draci Šumperk, BK Havlíčkův Brod, VHK ROBE Vsetín, Technika Hockey Brno, Polsko U17, HC Lvi Břeclav, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Olomouc, AZ Havířov, Berani Zlín „B“

Systém play-off

Systém play-off doznal jediné změny - čtvrtfinále se nebude hrát na dva, ale na tři vítězné zápasy. Stejně tak semifinále, finále pak rovnou na čtyři. I tentokrát tak do play-off postoupí čtyři nejlepší celky z každé skupiny a v prvním kole vyřazovacích bojů se utkají křížem. Celkový vítěz soutěže si zajistí přímý postup do Extraligy dorostu.

banner pod článkem