Vstupenky online

Jihlava byla nepříjemná až do konce. Fanoušci? Snad jim uděláme radost i v neděli, přeje si Luboš Rob

Jan Tajzler • 23.03.2024

Po přesunu semifinálové série na Vysočinu se nezměnil obraz hry mezi věhlasnými soupeři Jihlavou a Vsetínem. Třetí bitva znovu nabídla nervy drásající bitvu a vítězství opět určila jediná rozdílová branka, kterou obstaral při přesilové hře Luboš Rob. Valaši tak na ledě soupeře vybojovali druhý semifinálový bod, nicméně vsetínský kanonýr si je plně vědom, že jeho tým ještě čeká těžká práce v cestě za možným postupem do finále.

Luboši, jak byste zhodnotil třetí semifinálový duel?
Byl to zápas jako každý s Jihlavou. Velmi těžký a musím pochválit soupeře, který hrál výborně. Myslím, že tak jako jsme my prohráli druhý zápas, tak se to tentokrát otočilo na naší stranu. Tahali jsme za kratší konec v zápase, ale vyšla nám na konci přesilovka, takže jsme určitě rádi. Nikdo už se nebude ptát, jak jsme k vítězství přišli, vedeme 2:1.

Určitě vám pomohla i úvodní trefa, které předcházel zajímavý odraz od mantinelu, co jste na tuhle situaci říkal?
Musím říct, že tady je to jeden z mála stadionů, kde jsou ještě stará plexiskla s růžky. Nám se to myslím stalo i před rokem tady při čtvrtfinále, ale tehdy to byl odraz na druhou stranu. Věděli jsme, že se to může stát, ale zároveň mě to i překvapilo. Domácí by tady na to měli být zvyklí. Určitě nám to pomohlo, ale Jihlava se brzy vrátila do utkání a pak byla nepříjemná až do konce.

Jihlava opět využila v utkání přesilovou hru, při dalších oslabeních jste změnili bránění Tomáše Harkabuse, bylo cílem nasadit na něj osobní obranu?
Samozřejmě víme, že těch branek teď vstřelil opravdu hodně a jeho největší zbraň je právě v přesilovce. Pak jsme si na to už dávali pozor. Ale soupeř má při přesilovce více kvalitních hráčů, takže se nejde zaměřit pouze na jednoho hráče. Bohužel to dostal poprvé takhle na hokejku a trefil to. Ještě na Vsetíně měl možnost při přesilovce 5 na 3, ale tam se nám jeho střely podařilo blokovat. Samozřejmě víme, jakým způsobem Jihlava při přesilovkách porazila Porubu a snažíme se na to dávat pozor. Pak naštěstí kluci co šli na oslabení, to ubránili dobře a už jsme neinkasovali.

Vy jste dnes tolik přesilových her neměli, ale druhou jste využili, což byl nakonec rozhodující moment utkání…
Šimon Jenáček to s pukem dobře odtáhl a připravil mi jej na střelu a já jsem do toho plácl a naštěstí jsem to trefil, což myslím, že se mi snad ještě letos ani nepovedlo. Myslím, že obránci Jihlavy s tím ani nepočítali, že bych mohl střílet a dost možná ani brankář. Naštěstí to tam padlo a byli jsme rádi, že se nám podařilo skórovat před koncem. Domácí měli ve třetí třetině velkou převahu a chvílemi jsme tam byli jako na kolotoči. Hlavně po tom vyrovnání jsme tam měli tak pětiminutovou slabší chvilku. Pak se hra vyrovnala, už se zdálo, že utkání spěje do prodloužení a naštěstí jsem dal gól a vyhráli jsme. Musíme ale vyhrát čtyři zápasy, abychom postoupili, je to zatím jen 2:1 pro nás.

V Pelhřimově jste měli fantastickou podporu fanoušků, jak se vám zamlouvala atmosféra utkání?
Určitě si obrovsky vážíme podpory naších fanoušků. Tím jak je tady starší stadion, tak byla atmosféra dobrá z obou stran. Hodně tomu určitě přispělo, že byla sobota a další zápas je v neděli, takže očekávám, že si spoustu fanoušků znovu najde cestu na zimní stadion. Přeci jen je to semifinále play-off, vážíme si toho a doufáme, že naším fanouškům uděláme radost i v neděli.

banner pod článkem