Vstupenky online

Připadalo mi to, jako bych ani nebyl pár sezon jinde, přiznává Jakub Teper

Redakce • 05.02.2024

Gól, asistence, vítězství, no zkrátka návrat do soutěžního zápasu z říše snů. Jakub Teper se po téměř čtyřech letech opět představil v zelenožlutém dresu. Obnovená premiéra jako hrom! „Vstřelený gól? Super pocit po tak dlouhém čekání,“ radoval se vsetínský obránce s číslem 7. Mohutně se radovaly i tribuny. Na Jakuba Tepera po letním transferu zpět na Vsetín čekali na Lapači kvůli zranění až do 3. února. „Díky atmosféře mi už od začátku připadalo jako bych ani nebyl pár sezon jinde,“ přiznává.

Kubo, po téměř čtyřech letech soutěžní zápas znovu za Vsetín. Branka, asistence, horní tyčka, vítězství 5:1. Představoval sis to třeba ještě lepší?
Popravdě asi ne. Ono statistiky jsou jedna věc, a vstřelený gól po tak dlouhém čekání byl super pocit, ale moje hra samotná měla ještě dost mezer. Každopádně podstatné je, že jsme ten zápas zvládli za tři body.

Jak jste se cítil opět v zelenožlutém dresu v ostrém zápase?
Musím říct, že mi to díky atmosféře už od začátku připadalo jako bych ani nebyl pár sezon jinde. Takže super.

Vašemu nástupu předcházelo vypůjčení do Frýdku-Místku. Trenéři tehdy mluvili o rozehrání po zranění. Splnilo to účel?
Já myslím, že určitě. Na Vsetíně všechno šlapalo kluci vyhrávali a zasahovat do toho mými pár minutami na úkor někoho jiného by určitě nebylo fér. Ve Frýdku byla situace trošku jiná a věřím, že jsme si pomohli vzájemně a já mohl nastupovat postupně víc a víc. Za což jim děkuju.

Vsetín má v týmu hodně kvalitních hráčů, ale praváků jako vy je málo. Cítíte, že máte šanci se trvale zabydlet v přesilovkové formaci?
Abych byl upřímný já se chtěl a chci soustředit hlavně na to ať se do toho zase postupně po pauze dostanu a jsem přínosem pro tým ať to bude jakákoli pozice. A pokud to bude i v přesilových hrách tak budu samozřejmě rad. Ale jak zmiňujete ta kvalita je tady veliká a na přesilovou hru může jít kdokoli.

Jaké vůbec byly pocity, když jste po zápase stál na děkovačce a opět slyšel svoje jméno jako naposledy v sezoně 19/20?
Ty pocity jsou parádní, tohle prostě nikdy nemůže člověka omrzet!

Ještě k zápasu, Přerov má poctivou obranu opřenou o jednoho z nejlepších gólmanu soutěže. Jak těžké i na domácím ledě je se proti nim prosadit?
Ano. Oni měli za sebou nějakou sérii výher a přijeli sebevědomí, což šlo cítit hlavně v první třetině. Hráli velice dobře. Naštěstí jsme si v druhé třetině pomohli přesilovkami a naše oslabení jsme zvládli a tím jsme jim vzali trochu vítr z plachet.

Čeká vás pauza týden, jaký bude program? Nějaká společná akce, tréninky navíc?
Máme společnou akci v Pržně. V pondělí máme ještě den volna a v úterý se zase sejdeme a budeme se připravovat na další týden.

Po pauze tři těžká utkaní v pěti dnech. Pondělí zachraňující se Pardubice, středa letos velmi dobře hrající Sokolov a už v pátek derby ve Zlíně. Týden volna na přípravu asi přijde vhod?
Určitě ano. Myslím si, že před tím závěrem sezony přijde vhod každých pár dní volna navíc aby se zregenerovalo. A o to víc když nás čekají tři utkání v pěti dnech což bude velmi náročné.

banner pod článkem