Vstupenky online

Souboj neporažených! Valaši ve středu hostí Litoměřice

Jan Tajzler • 19.09.2023

Chance liga začíná nabírat na tempu. Ve středu bude na programu 3. kolo druhé nejvyšší soutěže, ve kterém se vsetínský tým představí podruhé za sebou na domácí půdě. Na Lapači se utkají dva ze tří dosud stoprocentních týmů. Kromě Vsetína a Litoměřic je bez bodové ztráty ještě Jihlava. Kdo se bude radovat z výhry i potřetí v řadě a kdo naopak okusí první hořkost porážky? Na to budeme znát odpověď ve středu večer, úvodní vhazování souboje mezi Valachy a Severočechy je naplánováno na 17:30. Fanoušci rodiče se mohou těšit na obnovený dětský koutek, bohužel i nadále platí kolem zimního stadionu dopravní omezení. Vstupenky na atraktivní duel můžete zakoupit zde.

Partner utkání:

Obnovený dětský koutek:

VHK ROBE Vsetín počínaje středečním utkání s Litoměřicemi obnovuje činnost dětského koutku. Ten byl úspěšně provozován naposledy před pandemii covidu-19 v sezoně 2019/2020. Dětský koutek bude umístěn ve velké rozcvičovně pod LCD obrazovkou, kde rodiče najdou označené dveře a budou moct své děti zapsat. Vstupné do dětského koutku bude činit 100,-Kč. 

Dopravní omezení:

Jak už jsme informovali posledně, i nadále platí v okolí Zimního stadionu na Lapači dopravní omezení. To se pro utkání s Litoměřicemi týká ulice Krátká v celé délce včetně parkoviště u Penny Marketu. Fanoušci řidiči musí také počítat s omezení provozu na silnici č. 69 v Rokytnici v místě čerpací stanice Shell po odbočku do sídliště Rokytnice (provoz zde bude řízen semafory). Proto si dovolujeme fanoušky požádat, aby na utkání dorazili s časovým předstihem a vyhnuli se tak možným dopravním komplikacím před začátkem utkání.

Litoměřice se chtějí zbavit cejchu Dukly

V posledních letech byly Litoměřice mnohými fanoušky i hokejovou veřejností brány jako protekční klub, který je dotován ze svazu. Vedení Českého hokeje v uplynulé sezoně stoplo podporu tzv. projektu Dukla a hokej v Litoměřicích se musel stejně jako v jiných městech odkázat na vlastní zdroje financování. Nové vedení se chce definitivně zbavit cejchu Dukly, chcete-li protekčního klubu. Profesionální soutěž ve městě výrazně podpořilo samotné město Litoměřice, klub pak navázal spolupráci s pražskou Spartou, která by měla na sever Čech dodat talentované hráče na pomezí juniorské a seniorské kategorie. I nadále se chtějí v Litoměřicích zaměřit na zapracovávaní nadějných hráčů do velkého hokeje. Důkazem úspěšné práce je fakt, že z Litoměřic letos do extraligy odešli například Lukáš Válek či Ondřej Procházka. Stadion ale myslí i na potřebné zkušenosti.

V klubu se rozloučila výrazná osobnost Jan Výtisk, který zvolil návrat do rodného kraje a nově působí ve Frýdku-Místku. Po dlouhých letech pak branku Litoměřic nebude střežit Tomáš Král. Uvolněné místo v brance by měl zaujmout Oldřich Cichoň, odchovanec pražské Sparty sbíral zkušenosti v Sokolově, nyní v rámci spolupráce podpoří Stadion. Vedle Cichoně Litoměřice získaly také Lukáše Paříka, ten se vrací do českých soutěžích po třech sezonách strávených v zámoří, v roce 2019 si jej ve 3. kole draftu vybralo Los Angeles Kings. Oba maskovaní muži si zatím v novém ročníku Chance ligy připsali jeden start a oba dovedli svůj tým k vítězství.

Při hledání ofenzivních posil vsadili v Litoměřicích na osvědčená jména. Do klubu se vrací hned dva zástupci finského hokeje - Markus Korkiakoski a vsetínským fanouškům z loňské sezony dobře známý Riku Sihvonen, oba Skandinávci touží navázat na úspěšné sezony, které v dresu Stadionu prožili a měli by být v roli zkušených forvardů. Chance ligu pak už dobře zná také Filip Kuťák. Povedený start do soutěže zaznamenal Přemysl Svoboda, který si po dvou duelech na své konto připsal již 5 kanadských bodů za 3 branky a 2 asistence.

Obranné řady Litoměřic po odchodu Výtiska vyztužil Patrik Husák, ten se do Chance ligy vrátil po jednoroční anabázi v polském Krakově. Z liberecké organizace pak v Litoměřicích mohou počítat také se službami Davida Aubrechta. Na marodce mají Litoměřice zatím jednoho z nejzkušenějších zadáků Jiřího Jebavého, jinak defenzíva Stadionu disponuje mladými hráči.

Vstup do Chance ligy vyšel Litoměřicím na výbornou. Hned v prvním utkání zvládli otočit nepříznivý stav v pražském Edenu, když Slavii skolili 5:3. Cenná výhra se dostavila při domácí premiéře, kdy Stadion udolal silný Prostějov v poměru 4:2. Litoměřický klub disponuje mladým a dravým týmem, který je hladový po gólech, což dokládá také statistika vyslaných střel na branku soupeře, která momentálně činí 38.5 střel na jeden zápas. Nyní Litoměřice míří ukázat své schopnosti na Valašsko.

Udrží se Vsetín na čele tabulky?

Vsetínský tým se po dvou odehraných kolech vyšvihl na 1. místo tabulky. Jasně, po dvou zápasech je hodně brzy činit závěry, přeci jen ale povedený vstup do soutěže na Lapači určitě těší a přináší velká pozitiva směrem k dalšímu průběhu základní části. Určitě zaujme vysoká úspěšnost vsetínského týmu v přesilových hrách, z celkových osmi početních výhod využili Valaši hned tři a momentálně mají vynikající úspěšnost přesahující 37 %. Trenéry pak jistě může těšit fakt, že bodově se prosazují všechny útočné formace, což bylo k vidění hlavně v posledním odehraném duelu se Slavií.

Vsetín stejně jako jeho středeční soupeř nastřádal do sítě soupeřů devět puků. Na výborný závěr přípravy navázal po individuální stránce obránce Jakub Ďurkáč, který v Třebíči obstaral první trefu Vsetína v sezoně a proti Slavii se hned dvakrát zapsal mezi asistenty. Valaši mají zatím ofenzivní sílu rozloženou do všech útočných formací, přičemž je třeba zdůraznit, že hned pětice útočníků už na svém kontě eviduje tři kanadské body. Hodně znát je i přítomnost Romana Půčka, který přišel Vsetínu pomoci v situaci, kdy stále eviduje na marodce hned trojici zkušených útočníků, proti Slavii se trefil dvakrát.

Zelenožlutí budou mít o motivaci postaráno, ve hře jsou pochopitelně další tři body a možnost upevnit pozici na čele teprve vznikající tabulky, dále jde určitě o přízeň fanoušků, kteří se těší na druhé domácí utkání v řadě, v neposlední řadě je třeba zmínit i negativní bilanci s Litoměřicemi z uplynulého ročníku, kdy Stadion nad Valachy slavil ve třech ze čtyř případů. Podaří se Vsetínu začít srovnávat účty? Utkání 3. kola Chance ligy mezi Valachy a Severočechy odstartuje ve středu od 17:30, vstupenky na souboj dvou zatím stoprocentních týmů můžete zakoupit zde.

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Žukov – Staněk, Ondračka, Smetana (A), Hryciow, Ďurkáč, Kojo, Petrovický, Š. Jenáček – Jonák, Bērziņš, Rob (A) – Půček, Dědek, Hrňa (C) – Kratochvil, Kern, Jandus – Vávra, Vaňo. 

Litoměřice: Cichoň – Černohorský, Kroupa, Pavlák, Husák, Aubrecht, Tomek – Svoboda, Jícha, Sihvonen – Ton, Kuťák, Guman – Korkiakoski, Costa, Kordule – Hrabík, Vitouch, Vopat – Cikhart.

banner pod článkem