Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Startuje Maxa liga! Titul obhajuje Vsetín, vrací se Chomutov

Tisková zpráva • 12.09.2024

První kolo Maxa ligy je na programu už v sobotu 14. září. Základní část, čítající 52 kol, napíše poslední díl v sobotu 1. března. Hracími dny budou tradičně i středy, příležitostně je doplní neděle a pondělí.Naše 2. nejvyšší hokejová soutěž přes léto změnila název. Z Chance ligy se stala Maxa liga. Maxa je nová značka, pod kterou vystupuje loterijní společnost Korunka. Ta stejně jako Chance spadá do skupiny Tipsport.

Mezi čtrnáct účastníků soutěže se po čtyřech letech vrací klub Piráti Chomutov, nahradil sestupující HC LERAM Orli Znojmo. Titul obhajuje VHK ROBE Vsetín, ambicemi se netají ani RI OKNA Berani Zlín, loňský suverén základní části HC RT TORAX Poruba 2011 a další. 

Družstvo, které se po základní části umístí na posledním 14. místě, sestupuje do druhé ligy. Nejlepších šest týmů míří rovnou do čtvrtfinále. Celky na 7. až 10. příčce si to v předkole play off rozdají o zbylé dvě postupové pozice. 

Vyřazovací boje v Maxa lize vypuknou v úterý 4. března. V předkole play off budou stačit k postupu dvě výhry, čtvrtfinále se odehraje na tři vítězná utkání a v semifinále i finále už musí jeden z týmů vyhrát čtyřikrát. Nový prvoligový mistr a zároveň účastník baráže o Tipsport extraligu bude znám nejpozději v neděli 13. dubna. 

Nový ročník Maxa ligy oživí zajímavé osobnosti. S návratem Chomutova do soutěže přichází legendární hokejová dvojčata Viktor Hübl a František Lukeš, Poruba zlákala Ondřeje Romana a na soupisce Pardubic B najdeme dlouholetého reprezentanta Jana Koláře.

Nový titulární partner

„Pro Maxu se jedná o velký krok – poprvé vstupujeme do tak velké sponzoringové spolupráce,“ komentuje titulární partnerství ředitel Loterie Maxa Filip Bocek. Spojení číselné loterie Maxa a hokeje není patrné na první pohled. „Naši loterii hrají klienti už 27 let, a nejvíc na pobočkách Tipsportu a Chance. Značná část klientů se tak rekrutovala právě ze sportovních sázejících, takže spojení s jedním z vůbec nejsázenějších sportů je nasnadě,“ vysvětluje Filip Bocek.

Titulární partnerství je dojednáno až do konce sezóny 2027/28. „Naším společným cílem je upevnit pozici Maxa ligy a co nejlépe ji propagovat směrem ke sportovní veřejnosti. Připravujeme proto například aktivační projekty pro fanoušky přímo v hokejových halách i na pobočkách Tipsportu a Chance ve městech s prvoligovými týmy,“ nastiňuje spolupráci Bocek. „Zároveň je to pro nás ideální načasování. Naši loterii znali klienti i veřejnost pod názvem Korunka. Od 1. září nese nový název. Partnerství s 1. hokejovou ligou nám pomůže zviditelnit nový název i vizuál brandu na celonárodní úrovni,“ uzavírá ředitel Loterie Maxa.

Informace o loterii Maxa

Pod původním názvem Korunka se losovala poprvé v květnu 1997, od roku 2018 je součástí skupiny Tipsport.Z osudí se losuje dvakrát denně, sedm dní v týdnu, vždy 6 čísel ze 49. Minimální výše sázky je 10 korun, nejvyšší možná výhra 50 milionů. Klient přesně ví, kolik může na svém tiketu vyhrát. Výhry jsou pevně dány a výherce se o ně s nikým nedělí, bez ohledu na to, kolik dalších lidí vyhraje ve stejném losování spolu s ním. Maxa dává registrovaným hráčům odměnu za každou sázku v rámci věrnostního programu. Lidé mohou Maxu hrát buď pohodlně online nawww.maxa.cz či v mobilní aplikaci, osobně pak na všech pobočkách Chance a Tipsportu nebo v trafikách Geco.

Vysílání hokejové Maxa ligy?

Celou základní část i play off sezony 2024/25 budete moci sledovat tradičně na platformě HokejkaTV.cz. Vybraná utkání bude stejně jako v minulé sezoně vysílat ČT sport a ČT sport plus.

Hokej v České televizi

Česká televize naváže na minulou sezonu, v níž zahájila rozsáhlejší prezentaci 2. nejvyšší hokejové soutěže u nás. Na podzim bude znovu v produkci ČT vysílat UTKÁNÍ MĚSÍCE.V listopadu dokonce nabídne rovnou dvě televizní utkání. Po koncentraci na hlavní uchazeče postupu se v tomto ročníku zaměří na rozšířenou prezentaci dalších klubů, takže v 5 zápasech se objeví celkem 8 klubů. Kromě toho pokračuje v nabídce „1 zápas kola na ČT Sport Plus“ – neboli obohatí vybraný zápas kola komentátorskou posádkou České televize. Další část TV- plánu na druhou polovinu sezony bude zveřejněna koncem roku podle vývoje soutěže.

Fanoušci Vsetína se na přímé přenosy ČT Sport mohou těšit ve středu 13. listopadu, kdy bude ze Zimního stadionu Na Lapači vysíláno derby mezi Vsetínem a Zlínem. Kamery České televize doprovodí obhájce titulu i do Sokolova, odkud bude zápas vysílán ve středu 27. listopadu. 

banner pod článkem
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice "B"
VHK ROBE Vsetín