Vstupenky online

Před reprezentační pauzou přivítá Vsetín přerovské Zubry

Jan Tajzler • 03.11.2023

První listopadová sobota nabídne domácí duel vsetínských hokejistů proti soupeři z Přerova. Fanoušci se mají na co těšit, kromě bitvy s atraktivním soupeřem se budou moci poprvé zapojit do nové soutěže s Datartem. Celý víkend na Lapači se pak ponese v haloweenském duchu, pro sobotní duel je podstatná informace pro všechny děti do 18 let, které budou mít vstupné zdarma. Souboj mezi Valachy a Hanáky odstartuje v 17:00, vstupenky k zakoupení zde.

Partner utkání:

Přerov přišel o vítěznou sérii, venku umí 

Přerovský tým sice ve středečním kole přišel o vítěznou sérii, která čítala čtyři tříbodové zápasy v řadě, ale připsal si alespoň bodový zisk i v pátém po sobě jdoucím střetnutí. Středeční nezdar Zubrů by přitom při aktuální formě Hanáků čekal málokdo, Přerov totiž doma podlehl v prodloužení poslednímu Frýdku-Místku 2:3. Nadále si však drží stabilní formu, z posledních pěti utkání je na tom stejně jako první Poruba, venku navíc Přerov nebodoval pouze dvakrát a mezi cenné skalpy Hanáků se řadí triumf v Porubě (2:1sn), Zlíně (3:4p) či čerstvá výhra v derby na ledě Prostějova (2:1).

Přerov dlouhodobě umí vyhrávat i na nízký počet branek. Jeho produktivita není sice vysoká, ale Zubři také tolik neinkasují. V dosavadním průběhu základní části obdrželi 39 branek, což je druhá nejmenší hodnota v soutěži. Lví podíl na tom má samozřejmě brankář Michal Postava. Odchovanec Valašského Meziříčí vládne prvoligovým brankářům s vynikající úspěšností zákroků 95.09 % a průměrně inkasoval jen 1.73 branky na zápas! Defenzíva Zubrů navíc disponuje zkušenými osobnostmi soutěže, jmenujme například Jiřího Krisla (3+4), Roberta Černého (3+3) nebo exvsetínského kapitána Tomáše Kudělku (0+2).

Útok Zubrů se musel v posledních utkání obejít bez zraněného Davida Březiny, který je stále nejproduktivnějším hráčem mužstva (7+4). Roli tahouna na sebe vzal Daniel Indrák (6+4), po 8 kanadských bodech pak zapsali Darek Hejcman, Jakub Svoboda nebo Tomáše Doležal, posledně jmenovaný je ale na marodce společně s Březinou. Klub reagoval střídavými starty, z druholigového Tábora přišel Zubrům pomoci Matěj Zadražil, v dosavadních třech duelech ale ještě nebodoval.

Zlepší Vsetín efektivitu v zakončení?

Valaši si budou chtít před reprezentační přestávkou spravit chuť po středečním nezdaru v Porubě. Na ledě lídra tabulky držel vsetínský tým krok minimálně v prvních dvaceti minutách. Šance si Valaši sice tvořili i ve zbytku utkání, ale přeci jen bylo cítit, že trápení v koncovce stálo zelenožluté příležitost v kravařské Buly Aréně bodovat. Ostravané byli efektivnější a ovládli i druhé vzájemné měření sil v sezoně. Vsetínské trápení v koncovce potvrdil i trenér Jiří Weintritt, Valaši vyšli podruhé v základní části střelecky naprázdno, v posledních třech duelech skórovali pouze třikrát, což určitě není dobrá vizitka. V duelu s Porubou přitom branku soupeře zasypali 36 střeleckými pokusy.

Na Lapači jistě reprezentační pauzu uvítají, už jen proto že od začátku ročníku se Vsetín stále potýká s marodkou. Tu eliminoval v Porubě návrat finského zadáka Markuse Koja zpět do sestavy, stále ale Valachům scházel Šimon Jenáček. V útoku navíc znovu nenastoupil Adam Hořanský ani Miroslav Holec. Brankoviště Vsacanů střežil po odjezdu Maxima Žukova do Liberce Patrik Romančík, ten na ledě lídra zlikvidoval 31 střel Porubských, ale jak je známo, na bodový zisk to nestačilo.

Vzájemné zápasy:

6. kolo: PŘEROV – VSETÍN 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

O výsledku první vzájemného měření sil rozhodla až třetí třetina. Domácí tým sice otevřel skóre zásluhou Chludila, ale v protředním dějství z přesilové hry vyrovnal Robin Staněk. Nervy drásající bitvu nakonec rozsekl vítěznou trefou kapitán Erik Hrňa, byla to jedna z jeho prvních vítězných branek v sezoně, díky kterým Valaši sbírají body. Odveta na Lapači slibuje další atraktivní bitvu. Utká se druhý tým tabulky s pátým, podaří se Vsetínu překazit přerovské ambice o stažení bodového náskoku? Souboj mezi Valachy a Hánaky startuje v haloweenském duchu na Lapači v sobotu od 17:00, vstupenky na moravskou bitvu zakoupíte zde. 

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Romančík – Larsen, Staněk, Ďurkáč, Petrovický, Kunc, Smetana (A), Kojo – Rob (A), Bērziņš, Jonák – Hrňa (C), Klhůfek, Kubiš – Jandus, Kern, Bláha –Vaňo, Dědek, Kratochvil.

Přerov: Postava – Kudělka, Černý, Krisl, Chroboček, Cubo, Adámek, Hanák – Jakub Svoboda, Pechanec, Indrák – Mácha, Hejcman, Doležal – Tomi, Chludil, Tarnoczy – Jan Svoboda, Ministr, Goiš.

banner pod článkem