Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Valachy čeká první prověrka, v Novém Jičíně vyzvou Zvolen

Jan Tajzler • 12.08.2024

Na startu třetího týdne přípravy na ledě se vsetínský tým postaví k prvnímu přípravnému utkání. V novojičínském azylu se po roce postaví účastníkovi slovenské nejvyšší soutěže celku HKM Zvolen. Pro tým ze Slovenska se bude jednat už o třetí přípravné střetnutí. Duel mezi Vsetínem a Zvolenem odstartuje v úterý od 18:00.

Vstupné

  • Zápasy v Novém Jičíně proti Zvolenu a v Kopřivnici proti Tychám budou pro permanentkáře zdarma. Ostatní si na pokladně stadionu zakoupí vstupné.
  • Další domácí zápasy, které se již odehrají na Lapači (Nové Zámky, Kometa Brno, Vítkovice) bude standardní režim dle ceníku VHK. Permanentkáři mají vstup zdarma, ostatní zakoupí vstupenku na sezení za 110 Kč na stání pak za 90 Kč.

Zvolen nastoupí už ke třetímu utkání

Rytíři stihli odehrát už dva přípravné duely. Nejprve v domácím prostředí porazili díky povedené první třetině ostravskou Porubu poměrem 5:2, ale o dva dny později vyšli střelecky naprázdno na půdě Olomouce, kde kohoutům podlehli 0:2. Hlavní trenér týmu Martin Štrba avizoval při startu přípravy na ledě, že jeho svěřenci budou polykat náročné tréninkové dávky, podobně jako na Vsetíně trénují Zvolenští aktuálně s širším kádrem, o místo bojují i hráči ze Žiaru nad Hronom či nadějní junioři.

Zvolen má co napravovat. Loňské umístění klubu i výsledek v play-off určitě nenechá nikoho klidným. Trojnásobný mistr Slovenska byl v posledních letech pravidelně bojovat o cenné kovy. V poslední sezoně skončil Zvolen až na 7. místě, v předkole sice v rozhodujícím pátém utkání série přemohl Liptovský Mikuláš, ale ve čtvrtfinále uhrál pouze jeden zápas proti Michalovcím.

Z Litvínova se Zvolenu podařilo získat zkušeného útočníka Andreje Kudrnu, jenž by se po boku Petera Zuzina měl zařadit mezi tahouny zvolenského mužstva. Jak už je na Slovensku zvykem, i ve Zvolenu najdeme početné zastoupení hráčů ze zámoří. Do obrany Zvolen zlákal hned tři legionáře. Posilou by měl být britský reprezentant Nathanael Halbert, či dvojice Kanaďanů Cole Moberg s Carterem Robertsonem. Třetím kanadským hráčem v týmu bude útočník Kyle Olson a nechybí ani zástupce amerického hokeje Tyler Sheehy.

Jediným Čechem ve Zvolenu mimo trenéra Štrbu je brankář Pavel Kantor, který v loňské sezoně společně se vsetínským útočníkem Radkem Prokešem působil v Nových Zámcích. Zvolen v Novém Jičíně nastoupí už ke třetímu přípravnému střetnutí, v loňské přípravě na Lapači uspěl poměrem 7:3, jak si proti Vsetínu povede letos?

Vsetín čeká první test

Valaši v přípravě zatím stále využívají zázemí Kapka resortu, ale pokud půjde vše podle plánu, měl by aktuální týden být tím posledním, který vsetínský tým stráví mimo domovský Lapač. Mezitím svěřenci trenérů Weintritta a Roba nastoupí ke dvěma přípravným zápasům v azylech Nového Jičína a Kopřivnice. Jak už nastínil na startu přípravy trenér Rob, aktuální část přípravy by měla stále směřovat do nabírání kondice: „Do kondice půjdeme i během přátelských zápasů. První tři týdny budou pro hráče tvrdé a budeme v těžké zátěži. Taktické věci budeme ladit od 20. srpna, kdy by už mělo být také jasné, kdo z hráčů se přesune do partnerského Valašského Meziříčí. Nemůžeme pořád trénovat v pěti lajnách, budeme už potom v počtu dvaadvaceti hráčů, abychom začali pracovat i na kvalitě.“

Fanoušci budou pochopitelně zvědaví na nové tváře ve vsetínském týmu. V Novém Jičíně by se měli dočkat premiéry útočníků Radka Prokeše, Tomáše Šmerhy či Jaroslava Brože. Do obranných řad nastoupí Adam Srdínko, šanci v přípravných zápasech dostanou také nadějní junioři. Poprvé od dlouhodobého zranění by se do herního zatížení měl dostat i útočník Tomáš Jandus.

První přípravné utkání vsetínských hokejistů před startem nového ročníku Maxa ligy je na programu v úterý od 18:00 na Zimním stadionu v Novém Jičíně. Majitelé permanentek mají vstup na utkání zdarma, ostatní fanoušci si lístek mohou zakoupit na pokladně novojičínského stadionu. 

banner pod článkem