Vstupenky online

Vsetín si pojistil služby odchovance, novou smlouvu podepsal Adam Hořanský

Jan Tajzler • 09.11.2023

Valašský hokejový klub se netají ambicí být úspěšný co se týče sportovních cílů i výchovy vlastních hráčů. Budoucnost vsetínského hokeje by měla dle klubové filozofie stát především na hráčích z valašské hokejové líhně. Koneckonců i slova klubové hymny - Tací sa nerodí na rovině, k tomu vedení klubu přímo zavazují. Aktuálně se na nové smlouvě dohodl útočník Adam Hořanský, kterému měla smlouva vypršet po letošní sezoně, ale klub si služby svého odchovance pojistil na další dvě sezony s možností uplatnění jednoleté opce.

Adam Hořanský je vsetínským rodákem a odchovancem klubu. Svou kariéru spojil mimo jednu sezonu ve zlínské juniorce výhradně s mateřským oddílem. Pevnou součástí A-týmu se stal v sezoně 2016/2017, která pro Valachy skončila postupem do první ligy. Pod taktovkou tehdejšího trenéra Jiřího Dopity činil první krůčky i v profesionální soutěži. Zkušenosti v seniorském hokeji nabíral také při střídavých startech do sousedního Valašského Meziříčí. V posledních sezonách je však již stálicí vsetínského mužstva a slavil na Lapači úspěchy v podobě dvou postupů do finále play-off Chance ligy. Kariéra Adama Hořanského bude pokračovat na Lapači i v dalších letech.

„Samozřejmě si vážím, že nabídka na prodloužení smlouvy přišla už teď v listopadu. Cením si zájmu klubu a dlouho jsem se nerozmýšlel a nic dalšího neřešil. Ještě v současné situaci, kdy ta sezona je jaká je, kdy jsem zraněný, si toho vážím ještě víc a doufám, že důvěru splatím na ledě hned, jak budu moct naskočit," podělil se o pocity po prodloužení kontraktu Adam Hořanský.

„Jsme rádi, že jsme podepsali smlouvu s naším odchovancem. Myslíme si, že takových hráčů, kteří mají výborné bruslení a hrají fyzickou hru jako Adam, u nás moc není," neskrýval spokojenost sportovní manažer Radim Tesařík.

banner pod článkem