Vstupenky online

Slibný úvod na body nestačil, Vsetín podlehl Porubě

Jan Tajzler • 17.10.2019

Valaši nezačali v ostravské RT Torax aréně špatně a postupně dostali domácí tým pod tlak, z čehož se dokázal prosadit Vlastimil Dostálek. Vsetín si pak aktivní hrou vybojoval dvojnásobnou početní výhodu, jenže vlastní vinou ji nedohrál a dostal do hry soupeře. Poruba byla v přesilové hře efektivní a do první sirény skóre otočila. Hosté už pak ve zbytku utkání marně hledali recept na výborného Frederika Foltána. Naopak domácí dokázali z ojedinělé akce skóre navýšit na rozdíl branek. Přestože Vsetínu nescházela snaha, jeho 35 střeleckých pokusů už ke zdramatizování utkání nevedlo a tři body zůstávají v Ostravě.

CHANCE LIGA - 14.kolo čt 17.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
3:1(2:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Husák (Sikora, Obdržálek), 16. M. Hlinka (Špaček, J. Káňa), 36. Hudeček (Gřeš) – 4. Dostálek. Rozhodčí: Cabák, Kopeček – Zedník, Kučera. Vyloučení: 7:6, navíc Pastor (Poruba) 10 min – Dudáš (Vsetín) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1429. Střely na branku: 23:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1.

HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Sikora, Zdeněk, Obdržálek – Nejezchleb, T. Jáchym, Kanko – Toman, Hudeček, Gřeš – J. Káňa, M. Hlinka, Špaček.
VHK ROBE Vsetín: Bláha – Slováček, Hryciow, Dudáš, Holomek, J. Drtina, Jeřábek, Ondračka – Jonák, Pechanec, Dostálek – D. Tůma, Rehuš, Procházka – Hořanský, Kucharczyk, L. Volf – Karafiát, Šilhavý, Vítek.

V úvodních minutách se zdálo, že diváci budou svědky aktivního a svižného hokeje z obou stran. Rychlé tempo hry však postupně více svědčilo hostům ze Vsetína. Domácí si nebyli jistí v rozehrávce a v čase 3:35 toho využil Vlastimil Dostálek, když zachytil kotouč na hranici brankoviště a přesným bekhendem k tyči překonal Foltána. Valaši nadále hýřili aktivitou a postupně dostávali domácí Porubu pod zámek. Z toho plynuly fauly domácích hráčů, Valaši dokonce v závěru první desetiminutovky zahrávali početní hru v pěti proti třem, která měla původně trvat padesát vteřin, jenže nestalo se, neboť prohřeškem proti pravidlům se ve vlastní početní výhodě provinil Jeřábek a krátce po něm Kucharczyk.

Najednou se karta obrátila a možnost dvojnásobné početní výhody měla Poruba. Domácí předvedli Valachům, jak se tato mimořádná příležitost využívá. Po přihrávce Sikory si kotouč na hokejce srovnal Patrik Husák a přesnou střelou nad Bláhovo rameno zařídil srovnání. Poruba pokračovala v přesilové hře proti vsetínské čtveřici, ale největší šanci si měl vsetínský Hořanský, jenž putoval osamocen vstříc Foltánovi, jeho střela však porubského brankáře z míry nevyvedla. Poruba byla ve zbytku první třetiny aktivnějším týmem a dočkala se obratu ve skóre. Káňovi se za vsetínskou brankou podařilo vybojovat puk a poslal jej do mezikruží Špačkovi, na jeho střelu ještě Bláha reagoval pohotovým betonem, ovšem po dorážce z hole Michala Hlinky už se vsetínský brankář natahoval marně.

Prostřední dějství se neslo ve znamení tuhého boje o každý metr ledu. Vsetínští se snažili stůj, co stůj vymyslet kombinaci, která by vedla ke srovnání, ale porubská obrana nepovolovala zelenožlutým útočné manévry. Domácí hráli s větším klidem a na své příležitosti trpělivě vyčkávali. To se Holáňovým svěřencům vyplatilo ve 36. minutě, kdy se po levém křídle rozjel Greš, ten dokonale oklamal vsetínskou obranu, aby následně předložil kotouč Janu Hudečkovi, jenž neměl problém trefit odkrytý prostor v brance Vsetína. Za Valachy mohl záhy kontrovat Jeřábek, jenže jeho prudkou střelu od modré čáry zastavila horní tyč Foltánovy branky.

Start třetí třetiny zkomplikoval Valachům trest Holomka. Poruba přesilovou hru sice nevyužila, ale z následného náporu se mohl prosadit Greš společně s Tomanem, důraz obou porubských útočníků vsetínská obran v čele s Bláhou ustála. Velkou příležitost měl Vsetín v čase 46:50, Tůma dokázal v přečíslení předložit kotouč Procházkovi, ale na jeho střelu z voleje se stačil pohotový Foltán přemístit. Když pak v přesilové hře netrefil odkrytou branku Poruby Jonák, vypadalo to se Vsetínem čím dál hůř. Valaši navíc museli znovu čelit dvojnásobnému oslabení, které tentokrát ustáli a mohli se soustředit na závěrečný nápor. Ten se skutečně dostavil, trenér Dopita jej podpořil hrou v šesti hráčích, ale pozorný Foltán za svá záda už žádnou vsetínskou střelu nepustil. Poruba se tak vrátila na vítěznou vlnu, zatímco Vsetín zaznamenal třetí porážku z posledních pěti utkání.

Ohlasy k utkání

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Za mě to byl z naší strany vynikající zápas s výbornou atmosférou, která nás pohltila až do emocí. Docela nám nevyšel začátek, ale kluci se nevzdali a bojovali až do konce, za což jim chci poděkovat. Ta bojovnost nám přinesla tři body, kterých si nesmírně vážíme. Bodovali jsme totiž proti soupeři, který má nejvyšší ambice. Frederik Foltán zase ukázal, že je skvělý brankář. Neskutečně nás podržel. Hráči měli velkou motivaci zabodovat, jelikož chtěli odčinit poslední prohry. To se jim podařilo a díky jejich bojovnosti zůstaly body doma.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Prvních deset minut si myslím, že jsme byli lepším mužstvem. Dali jsme první gól, jenže pak přišlo naše hluché období a Porubští dokázali ještě v první třetině otočit. Od té doby se zápas převrátil. Asi jsme urazili hokejového boha. V utkání jsme se ještě dostali do dobrých šancí, které jsme v náš neprospěch nevyužili. Poruba si zaslouženě připsala tři body do tabulky.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava