Vstupenky online

Valaši na Slavii třikrát dotahovali výsledek, nakonec berou bod

Redakce • 20.11.2019

Třikrát v utkání prohrávali a pokaždé se jim podařilo vyrovnat. Hokejisté Vsetína ve středu na Slavii předvedli bojovný výkon a utkání 24. kola Chance ligy dovedli za stavu 4:4 do prodloužení. V tom byli šťastnější domácí, kteří zásluhou svého nejproduktivnějšího hráče Tomáše Šmerhy rozhodli o bonusovém bodu pro sebe. Valaši bodovali poosmé v řadě. Další zápas sehrají v sobotu na domácím ledě proti Jihlavě. Duel startuje už v 17 hodin!

CHANCE LIGA - 24.kolo st 20.11.18:00
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
5:4p(2:1, 1:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Vampola (Kuťák, J. Novák), 18. Vrdlovec (Jar. Brož, Hlaváč), 24. Šmerha (Vampola), 41. Vlček (Vampola, T. Duda), 65. Šmerha (Vampola) – 17. Pechanec (Teper, Slováček), 35. Vítek (Ondračka), 38. Šilhavý (Vítek, Hořanský), 58. Procházka (Ondračka, Dostálek). Rozhodčí: Čáp, Pavlovič – Horažďovský, Janíček. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:42. Diváci: 1294.

HC Slavia Praha: Michajlov – T. Duda, J. Novák, P. Hořava, Barák, Kučný, Steinocher, Antoš – Šmerha, Vampola, Kubica – M. Ondráček, Vrdlovec, Hlaváč – Všetečka, Kuťák, Furch – Vlček, Kohút, Jar. Brož.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Teper, Slováček, Kudělka, Dudáš, J. Drtina, Jeřábek, Ondračka – D. Tůma, Kucharczyk, Jonák – Dostálek, Rehuš, Procházka – Gorčík, Pechanec, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Hořanský.

Autor: Filip Nochta

Začátek utkání zpestřil ceremoniál, kterého se účastnil kapitán Slavie Jan Novák a hrstka vybraných sešívaných mladíků, kteří byli oceněni jakožto hráči měsíce mládežnických kategorií. Přítomnost mladíků nejspíše zafungovala na hráče domácích, kteří se dostávali hned od prvních minut k velkým příležitostem. Jmenovitě se do největší šance dostal nejproduktivnější slávistický forvard Tomáš Šmerha, který se po střele z rohu zmocnil puku, ale po teči vsetínského obránce minul.

První vyloučení zápasu ze po vysoké holi Vojtěcha Šilhavého dokázali svěřenci Miloše Říhy využít a dostat se do jednobrankového vedení. Střelcem gólu byl Petr Vampola , který si po přihrávce Filipa Kuťáka vyjel zpoza branky a u pravé tyče překvapil vsetínského Gábu. Domácím vydrželo vedení necelých pět minut. Vsetín dokázal využít rychlého přechodu do útočného pásma, střílená přihrávka Tepera našla vystrčenou hůl Antonína Pechance a zapadla do slávistické svatyně.

O poslední slovo a také poslední gól první třetiny se postarali slávisté, kteří využili svou druhou přesilovku zápasu. Prosadil se Daniel Vrdlovec po podobné situaci jako Vsetínští. Brož našel střílenou přihrávkou konec čepele sešívaného útočníka, od které se i s kapkou štěstí puk odrazil do klece zelenožlutých.

Vstup do druhé části vyšel lépe domácímu celku. Kubica a Vampola se dostali do úniku, ale brankář hostů Gába hbitým zákrokem sešívané útočníky eliminoval. Domácí to mrzet nemuselo, neboť přesně o minutu později se dokázal prosadit Tomáš Šmerha, který obdržel přesný pas na hokejku od Petra Vampoly a prostřelil Gábu.

Vsetínské agresivní napadání rozehrávek sešívaných přineslo ovoce v podobě snížení na jednobrankový rozdíl. Slávisté na malou chvíli polevili u levého mantinelu, u kterého čekal David Vítek, jenž se hbitým pohybem zbavil obránců a prudkou střelou nad Michajlovova ramena přiblížil svůj tým k vyrovnání. Neupadající napadání a bojovnost se Vsetínu znovu vyplatilo a dvoubrankové vedení sešívaných bylo v intervalu tří minut pryč. Postaral se o to Vojtěch Šilhavý, jenž z ostrého úhlu prozkoušel připravenost brankáře Michajlova a vyslal střelu, která s velkou porcí štěstí prošla za jeho brankovou čáru.

I třetí vstup do třetiny se slávistům povedl. Sešívaní si své vedení vzali nazpátek po dvaceti sekundách od úvodní sirény, která signalizovala začátek třetí třetiny. Prosadit se dokázal po samostatném úniku rychlík Filip Vlček, který ujel celé obraně a bekhendovým blafákem obalamutil Gábu.

Necelé tři minuty dělily domácí od zisku plného počtu bodů. Vsetín dokázal i potřetí v zápase dorovnat skóre a Martin Procházka, který se ocitl tváří v tvář samotnému Michajlovovi, poslal utkání do prodloužení. V tom se povedlo sešívaným převrátit zápas znovu na svoji stranu. Prosadil se Tomáš Šmerha po přesné Vampolově přihrávce.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Pro nás určitě náročný zápas. Vsetín je velmi dobrým soupeřem, který bez komplikací přejel Benátky. Pro nás to bylo těžké, jelikož se nás na trénink sešlo deset, takže jsme museli na poslední chvíli ještě řešit nějaké změny v kádru. Kluci bojovali a makali, to se určitě od posledních zápasů změnilo. Vsetín hrál výborně, ale my jsme si ty dva body zasloužili, zápas se odehrával v různých pasážích a vyšel nám vstup do druhé třetiny, kde jsme odskočili na rozdíl dvou branek. Naší pasivitou jsme dostali Vsetín zpátky do hry a Vsetín toho využil a vyrovnal na 3: 3. Závěr utkání pro nás byl spíše v tlaku, bránili jsme tam spoustu oslabení, což nám vzalo hodně sil, takže za mě remíza určitě spravedlivá. Klukům bych chtěl ještě jednou poděkovat za jejich bojovnost a nasazení.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Zápas se nám nepodařilo vyhrát, takže jsme určitě zklamaní. Utkání bylo nahoru dolu, prohrávali jsme 3:1 a šťastným gólem jsme vyrovnali na 3: 3. Poté jsme dostali gól na 4: 3, ale naštěstí se nám podařilo rychle vyrovnat a potrestat soupeřovu chybu. Soupeř hrál výborně, makal a hrál tvrdě, na druhou stranu ani my jsme neodehráli špatné utkání. Určitě velký podíl na výsledku měl Petr Vampola, který zařídil velkou část gólů soupeře.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov