Vstupenky online

Ani na šestý pokus to nevyšlo, Vsetín podlehl Motoru

Jan Tajzler • 04.03.2020

Valaši toužili v šestém vzájemném utkání konečně vyzrát na konkurenta z jihu Čech, ale ani tentokrát se proti Prospalově družině neradovali. Lídr předvedl na Lapači trpělivý výkon, který byl podpořen výraznější efektivitou v zakončení a spolehlivými zákroky brankáře Milana Kloučka. Vsetín se držel ve hře čtyřicet minut, ve třetí třetině už však skóre pouze kosmeticky upravil zásluhou Jiřího Karafiáta. Vzhledem k vítězství Chomutova nad Litoměřicemi rozhodne o konečné 3. příčce poslední kolo, ve kterém Valaši zajíždějí do Přerova.

CHANCE LIGA - 2. část, 27. kolo st 4.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
Madeta Motor České Budějovice
2:5(1:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Procházka (Smetana), 54. Karafiát (Jeřábek) – 10. R. Přikryl (Pýcha), 21. Christov, 30. Michnáč (M. Novák, Lytvynov), 47. Gilbert (Lytvynov, Karabáček), 54. Raška I (Suchánek). Rozhodčí: Doležal, Kašík – Měkýš, Kučera. Vyloučení: 4:5, navíc Gilbert (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2660. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5.

VHK ROBE Vsetín: Bláha – Slováček (A), Kudělka, Smetana, Hunkes, Jeřábek, Teper, Holomek (C) – Jonák, R. Vlach, Gorčík – Březina, Pechanec, Vítek – Procházka, Kucharczyk, Karafiát – Hořanský, L. Volf.
Madeta Motor České Budějovice: Klouček – Plášil, Suchánek, Pýcha (C), Kachyňa, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák (A), Gilbert, Karabáček – Babka, Prokeš, Michnáč – Raška I, R. Přikryl, Z. Doležal.

Utkání bylo v prvních minutách vyrovnané, Vsetín si dokázal vybojovat přesilovou hru, ve které však vyšel naprázdno. Motor byl v této disciplíně efektivnější, Jihočechům přišly vhod vyloučení Smetany a Hunkese, které přesnou střelou z pravého kruhu potrestal Roman Přikryl. Autor první branky Motoru mohl být příčinou vsetínského srovnání, ale Valaši druhou nabízenou početní výhodu opět nevyužili. Srovnání se však přeci jen dočkali, při hře pět na pět předvedl příkladný forčeking Martin Procházka a tentýž hráč byl na konci povedené kombinace domácích, když Smetanovo nahození úspěšně tečoval na hranici brankoviště – 1:1. V závěru první periody mohl Motor jít zpět do vedení, ale postup Nováka dokázal Bláha zastavit.

Start do druhé třetiny přinesl nepřenosti na obou stranách. Nejprve mohl laxní rozehrávku brankáře Kloučka ztrestat vsetínský kapitán Jonák, ale odkrytou branku jihočeského soupeře minul. Hrubou chybu vsetínské obrany pak Motor trestal, konkrétně Vít Christov, jenž si přebral kotouč na pravém kruhu a povedenou střelou nad lapačku Bláhy vrátil lídra do vedení. Valaši byli blízko srovnání při hře 4 na 4, kdy závar před Kloučkem rozpoutal prudkou střelou Jonák, následně se ze druhé vlny mohl prosadit Slováček, ale jeho střelu z voleje i následnou dorážku Jonáka českobudějovický brankář pochytal.

Vsetín měl v průběhu druhé třetiny další přesilovou hru, ale tato disciplína trápila Valachy i nadále. Divákům na Lapači zatrnulo ve 27. minutě utkání, Raška si připravil střeleckou pozici na hranici pravého kruhu, ovšem jeho projektil odnesl kravavým šrámem v obličeji bránící Slováček a putoval pod dohledem zdravotníků na ošetřovnu. Vsetín pak úspěšně bránil oslabení a navíc mohl při hře ve čtyřech srovnat, Gorčík však zpětnou přihrávku od Jonáka promáchl a Motor opět trestal, když si kotouč na levém kruhu srovnal Albert Michnáč a střelou skrz vsetínského obránce poslal Motor do vedení 3:1. Valaši se snažili ve zbytku druhé třetiny srovnat s Motorem krok, jenže Jonák napálil tyčku a Březina troskotal na skvělých zákrocích jihočeského brankáře. Po dvou třetinách tak Motor vedl na Lapači o dvě branky.

Průběh třetí třetiny měl hostující Motor plně pod kontrolou. Drama odmítl přesnou střelou z levého kruhu David Gilbert, když těžil z povedené souhry v podání Karabáčka s Lytvynovem. Vsetín se marně pokoušel vyvést z míry spolehlivého brankáře Kloučka. Naopak Motoru stačilo být nadále trpělivým mužstvem, což se znovu potvrdilo v čase 53:26, když se po vhazování opřel do puku na modré čáře Suchánek, Bláha jeho střelu pouze vyrazil na hůl Adama Rašky a ten do odkryté vsetínské branky navyšoval vedení Motoru už na 5:1. Valaši dokázali zareagovat díky povedené akci Jeřábka, jenž připravil ideální pozici Jiřímu Karafiátovi, ale tato branka už měla na konečný výsledek pouze kosmetický efekt. Vsetín i pošesté v sezoně podlehl Motoru, o konečné 3. místo se bude muset poprat na přerovském ledě v rámci poslední kola nadstavby. 

Ohlasy k utkání