Vstupenky online

Valaši vezou tři body z Přerova, o výhře rozhodli v první třetině

Redakce • 23.11.2022

Poprvé od ledna 2019 se hokejisté VHK ROBE Vsetín radují z ligového vítězství na ledě Přerova! Ve středu o svém trumfu rozhodli už v první třetině, kdy se postupně střelecky prosadili Adam Hořanský, Daniels Berzinš a Jan Štefka. Za domácí snižoval pouze Černý. Na konečných 4:1 pečetil trefou do odkryté přerovské klece v závěru utkání Riku Sihvonen. Vítěznou premiéru v dresu vsetínského A-týmu tak zažili mladí obránci Matěj Prčík a vsetínský odchovanec Filip Krajčík. Další duel čeká zelenožlutou partu v sobotu doma proti Třebíči.

CHANCE LIGA - 23.kolo st 23.11.18:00
HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín
1:4(1:3, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Černý (Březina, Jan Svoboda) – 2. Lichanec (Bláha, Voženílek), 6. Berzinš (Krajčík, Rob), 17. Štefka (Hořanský, Ondračka), 59. Sihvonen. Rozhodčí: Cabák, Rapák – Hanzlík, Komínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1519. Střely na branku: 32:37. Zblokované střely: 10:2. Vhazování: 40:26. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

HC ZUBR Přerov: Postava – R. Černý, Kudělka, Ševčík, Krisl, Gréč, M. Novotný, Hanák – Svoboda, Süss, Doležal – Svoboda, Pechanec, Březina – F. Dvořák, Macuh, Goiš – Dobša, Ministr, Indrák.
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Ondračka, Voženílek, Němec, Prčík, Smetana, Krajčík, Hryciow – Jonák, Berzinš, Rob – Berger, Přikryl, Sihvonen – Š. Bláha, Lichanec, Půček – Vítek, Štefka, Hořanský.

Vsetín začal na Hané aktivněji a po dvou minutách otevřel skóre. Adam Hořanský objel branku a na bližší tyči procedil puk za Postavu. V čase 5:29 Zubři inkasovali znovu. Středem hřiště projel do útočného pásma Daniels Berzinš a zakončil přesně nad lapačku přerovského brankáře. Ten potřetí kapituloval po střele Jana Štefky z pravé strany, která zapadla ke vzdálenější tyči. Domácí poté snížili. Po přihrávce Březiny se z první prosadil Robert Černý.

V úvodu druhé třetiny jel sám na bránu Berzinš, bekhendovým blafákem ale druhou trefu v zápase nepřidal. Při vyloučení Vítka zastavil Sachr betony pokus Dvořáka, na druhé straně pořádně zahrozili střílející Bláha i dorážející Hořanský. Podobná situace nastala i v další přerovské přesilovce. To vsetínský brankář pokryl střelu Černého a zanedlouho musel Postava zasahovat u levé tyče. Zubři byli blízko kontaktnímu gólu po teči z prostoru před brankou, která skončila na pravé tyči.

Zkraje třetí části si domácí zahráli čtyřminutovou početní výhodu, vytvořili si v ní ale jedinou větší možnost. Süss uvolnil Doležala, jehož bekhendový pokus Sachr vykopl betonem. Stejným způsobem nevyzrál na vsetínského gólmana Indrák, hostující Štefka zase mířil do tyče Postavovy branky. Dvě šance následně neproměnil Macuh a Přerov čtyři a půl minut před koncem sáhl k risku bez brankáře. Během něj pojistil vítězství Valachů zblízka Riku Sihvonen.

Autor: Petr Komárek

Ohlasy k utkání

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): O vstupech do zápasů mluvíme už delší dobu. Mrzí nás to, dotahovat ztrátu není nikdy dobrá pozice. Musíme se nad tím zamyslet a zlepšit se. Potom nás stojí strašně moc sil otáčet výsledek a ne vždycky se to podaří. Co se týče přesilovek, věděli jsme, jakým způsobem je Vsetín brání. Nebyli jsme však schopni se s tím vyrovnat, měli jsme tam zbytečné ztráty a nedostali jsme se k solidnímu zakončení. Na výsledek to samozřejmě mělo vliv.

Radim Kucharczyk (VHK ROBE Vsetín): Zvládli jsme vstup do zápasu, první třetina byla opravdu dobrá. Odskočili jsme na 3:0 a stejné vedení jsme chtěli i udržet. Bohužel jsme pak dostali gól. Ve druhé třetině se zápas lámal, ubránili jsme tam soupeřovy přesilovky. Druhá třetina byla jinak z naší strany také dobrá. Ve třetí části přišla komplikace v podobě dvou zbytečných faulů, ale závěr zápasu jsme zvládli lépe než v předchozích duelech. Tým si to pohlídal. Dobrý výkon také podal brankář Sachr, bylo tam to maximum. Co se týče mladých kluků, kteří dnes nastoupili v obraně, tak odehráli oba parádní zápas. Schválně jsme je dali ke zkušeným hráčům a ti si je dirigovali. Myslím že tohle přesně potřebuje český hokej, nebát se a dát mladým prostor.



×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín