Vstupenky online

Bravo! Valaši doma vydřeli vítězství proti Třebíči

Tomáš Petr Marek • 26.11.2022

Valaši na začátku utkání dominovali a povedlo se jim vsítit dvě rychlé branky, s vedením 2:0 také odcházeli po první třetině do kabiny. Ve druhé pasáži se hra vyrovnala a dominovali bezchybní brankáři. Ve třetí třetině musel přijít ke slovu i videorozhodčí, díky jehož rozhodnutí Třebíč snížila a v závěru utkání si vybudovala obrovský tlak, ale vsetínská obrana byla pohotová a spolu s Davidem Sachrem dovedla zelenožluté k vítězství 2:1.

CHANCE LIGA - 24.kolo so 26.11.17:00
VHK ROBE Vsetín
SK Horácká Slavia Třebíč
2:1(2:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Hořanský (Voženílek, Štefka), 5. Štefka (Voženílek, Sachr) – 49. Psota (Dočekal, Bořuta). Rozhodčí: Petružálek, Mezlík – Jindra, Štofa. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2090. Střely na branku: 31:29. Zblokované střely: 10:15. Vhazování: 29:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

VHK ROBE Vsetín: Sachr – Voženílek, Ondračka, O. Němec, Jenáček, Smetana (A), Říha, Hryciow – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Půček, Lichanec, Klhůfek – Hořanský, Štefka, Š. Bláha.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Poizl, Furch, Kříž – Dočekal (A), Bittner (C), Psota – Holec, Vodný (A), Mat. Novák – Meluzín, D. Michálek, Krliš – Michalčuk, Šilhavý, Svoboda.

V první třetině po páru neúspěšných pokusech při nahození od Marka Voženílek se ve třetí minutě prosadil po teči Adam Hořanský a od tyče poslal Valachy do vedení 1:0. Záhy nato se Třebíč snažila o vyrovnání, ale místo tížené remízy Jan Štefka v páté minutě rozvlnil síť Pavla Jekela po druhé. Při první přesilové hře Horácké Slavie se dokázali Valaši ubránit a stále tak drželi dvoubrankový náskok proti soupeři z Vysočiny. Domácí fanoušci toužili po dalším gólu, ale jejich přízeň k ničemu nevedla, jelikož brankář hostí Pavel Jekel předvedl několik úspěšných zákroků a skóre se do konce třetiny nezměnilo.

Vsetín začátek 2. třetiny započal tlakem v útočném pásmu, který ale Třebíč ustála a tak se vrhla do útoku na skvěle chytajícího Sachra v brance domácích, jednička zelenožlutých doslova sebrala gól z hole Dočekalovi, jenž pálil do odkryté klece, ale trefil pouze Sachrovu lapačku. V přečíslení dva na nikoho Vsetínští Štefka a Bláha nedokázali rozvlnit síť hostů. Také Třebíč se marně pokoušela dobýt branku Valachů. Na obou stranách byli hlavními hrdiny brankáři, ti dokázali své týmy podržet i ve velmi krizových situacích.

Zkraje poslední třetiny si Třebíč byla vědoma dvougólového manka, které chtěla snížit, ale nepomohla si, když Michal Vodný podrazil vsetínského hráče a šel tak pykat za svůj prohřešek. Rob se snažil v přesilovce najít Jonáka, který pouze tečoval na betony Jekela. Početní výhoda domácích tudíž využita nebyla a Třebíč se tak mohla nadále pokoušet o snížení a případné srovnání. Ve 49. minutě padla branka, kterou bylo třeba prozkoumávat na videu, kvůli možnému zásahu vysoké holi. Autorem této branky byl Matěj Psota a Martin Dočekal s Antonínem Bořutou si připsali bod za asistenci. Třebíči tak chyběl už jen jeden gól na vyrovnání.

Hostům pochopitelně snížení nestačilo a tlakem, který na Vsetín vyvíjeli, se hrnuli pro srovnání. V 54. minutě se nechal vyloučit Jenáček, a to Třebíč ještě víc podpořilo v jejím tlaku. Vsetín se však dokázal ubránit, i díky obětavým zákrokům bránících hráčů. V poslední minutě Třebíč odvolala svého brankaře Pavla Jekela a k tomu vsetínský Roman Půček byl 14 sekund před koncem vyloučen za zdržování hry. Vsetín skóre 2:1 nakonec ubránil, mohl se tak těšit ze tří bodů a Lapačem opět zněl Vysoký jalovec.

Ohlasy k utkání

Radim Kucharczyk (VHK ROBE Vsetín): Závěr jsme naštěstí zvládli, takže za mě dobré, ale myslím si, že po první třetině to mělo být tak 4:0, po druhé možná i 6:0. Bohužel to bylo jen 2:0 a ten závěr byl už ve stresu, ale je to za tři body takže dobrý výsledek.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Kdo utkání sledoval, tak viděl, že jsme nezachytili začátek. To se nám stává v sezoně často a dneska nás to stálo body. Neměli jsme souboje, do naší přesilovky jsme neměli souboje, nebyli jsme orientovaní v předbrankovém prostoru a vůbec jsme nereagovali na domácí, kteří byli někde o level jinde. Až v přesilovce, kterou jsme dostali, jsme srovnali hru a druhou třetinu jsme dohráli pouze se dvěma obdrženými góly. Něco jsme si k tomu samozřejmě řekli, zamíchali sestavou a myslím si, že náš výkon šel nahoru. Myslím si, že jsme druhou třetinu byli poměrně lepší a nějaké gólové šance jsme si vytvořili. Chtěli jsme ten gól vstřelit co nejdřív, to se nám však nepodařilo a ve třetí třetině jsme domácí dostali pod tlak. Na konci zápasu jsme sahali i po bodech, ale to už se nám nepodařilo. O to víc dneska mrzí. Za dvě třetiny patří klukům velký dík. Myslím si, že jsme dnes odehráli velice slušnou partii a i taková prohra nás může někam posunout. A já věřím, že posune, a ve středu v dalším utkání už budeme bodovat a budeme úspěšní.