Vstupenky online

Jaroslav Brož: Je příjemné, jak zde člověka ihned přijmou

Jan Tajzler • 21.06.2024

Jednou z prvních ohlášených posil vsetínského týmu se stal útočník Jaroslav Brož. Čerstvě čtyřiadvacetiletý forvard strávil dosavadní kariéru v hlavním městě a vsetínské angažmá pro něj představuje první výzvu mimo rodnou Prahu. S Jaroslavem jsme rozebrali jeho přestup na Valašsko, probíhající letní přípravu i očekávání od nové sezony.

Na začátek klasická otázka pro nové tváře. Jak se zrodil váš přestup na Vsetín?
Co se týče přestupu ze Slavie, uvažoval jsem buď o týmech v okolí nebo o Vsetínu. Líbila se mi domluva i zájem. Nakonec jsem přemýšlel už jen o Slavii a Vsetínu. Rozhodl jsem se pro změnu, a tak jsem tady.

Kariéru jste měl od žákovských let spojenou se Slavií, je to pro vás teď velká výzva vyrazit poprvé mimo hlavní město?
Je to výzva, na kterou se moc těším, zatím si to užívám. Jdu naproti tomu co přijde.

Diskutoval jste svůj přestup na Vsetín i s Janem Kernem, který ze Slavie přicházel rok před vámi?
Samozřejmě s Honzou jsem v kontaktu docela často. Mrzí mě, že se rozhodl odejít, ale s tím se nedá nic dělat.

V kabině se potkáváte také s dalším bývalým slávistou Tomášem Šmerhou, bylo příjemné vidět v novém prostředí známé tváře?
Určitě to na škodu není.

Jak jste vnímal Vsetín jako soupeře? Vzpomínáte si ještě na napínavou čtvrtfinálovou sérii mezi oběma kluby z play-off 2022?
Se Vsetínem se mi vždy hrálo dobře. Vždy se snaží hrát konstruktivní hokej, žádné vyčekávání. Pokud nám nedali hned pár gólů, tak se hrálo skvěle. Většinou platily dva scénáře, buď nás rozstříleli nebo to bylo napínavé až do konce. Samozřejmě na tu sérii si vzpomínám. Myslím, že tam jsme měli Vsetín na lopatě, minimálně jsme k tomu ze všech sérii play-off měli nejblíž. Také si pamatuji na Víta Jonáka a naši férovou bitku za brankou, momentálně je situace taková, že mě Johny vezl z Prahy na Vsetín. Je pěkné, jak se člověk posouvá dál.

Na Slavii jste neměli jednoduchou sezonu, odvrátili jste sestup a ještě vybojovali předkolo play-off, posílily vás těžké boje o záchranu?
Takto psychicky náročnou sezonu nechce nikdo zažít. Od začátku do konce jsme si nemohli oddechnout. Hráče to ale posune, nakonec jsme podali skvělý výkon.

Poslední otázka týkající se Slavie. V prosinci vás čeká vzájemný souboj na Letné pod otevřeným nebem. Bude to pro vás o to víc pikantní, že je to zrovna proti sešívaným?
Je to neskutečné. Nikdy jsem winter classic nehrál, navíc okořeněný zápasem proti Slavii. Moc se těším.

Nyní už ke Vsetínu. Trávíte s týmem celou letní přípravu nebo máte i kombinaci individuálního plánu?
Trávím celou letní přípravu s týmem na Vsetíně. Dvakrát jsem jel vlakem na otočku do školy splnit zkoušky, tak to bylo jen o jednom dni, kdy nebyl problém se domluvit, což si moc pochvaluji.

Měl jste možnost se už podívat i do města či okolí? Tuším, že oproti metropoli bude pro vás prostředí trochu jiné.
Je krásné, jak člověk v podstatě zná během pár týdnů Vsetín stejně jako Prahu, ve které jsem vyrůstal. Vše je tady tak na ruce, že jste v každém koutě do pětadvaceti minut pěšky.

Tomáš Frolo si letos pochvaloval možnost otestovat hráče ve spolupráci s firmou Anderle sport v Olomouci. Jak to na vás působilo, už jste něco podobného dříve podstoupil?
Minulý rok na Slavii se navázala spolupráce s odborníkem, který pomáhal s tvorbou tréninkového plánu. Působí to na mě skvěle. Jak se sport vyvíjí, tak jsou nejmodernější přístupy přípravy hráče hotová alchymie. Je super, že má Frolič možnost diskutovat suchou přípravu s dalšími odborníky.

Nedávno proběhla také akce Odpoledne s VHK na Kapce, užil jste si první setkání s fanoušky?
Užil, člověka zde ihned přijmou, je to příjemné. Akce se také povedla, tak si myslím, že museli být všichni spokojeni.

Když se podíváme na aktuální soupisku Vsetína, jak na vás nově složený tým působí?
Co se týče útoku, je tady momentálně ohromná síla. Věřím, že to bude fungovat, těším se. Celkově jsou napříč všemi posty skvělí kluci.

Závěrem, ví se o vás, že máte rád filmy od Quentina Tarantina, vypíchl byste jeden, který máte nejraději?
Super otázka. Já mám rád všechny, spíš bych vypíchl ty, co jsem neviděl, jako je například Jackie Brown nebo Gauneři. Když jsme u toho, napravím to ihned ve vlaku při cestě domů na víkend.

banner pod článkem