Vstupenky online

Semifinálová repríza vede Valachy na Vysočinu

Jan Tajzler • dnes

Sobotní 13. kolo zkompletuje první čtvrtinu základní části Maxa ligy. Vsetín drží s těsným náskokem 2. místo v tabulce, které bude hájit proti zvedající se Dukle. Jihlava dokázala zvítězit ve třech po sobě jdoucích zápasech. Valaši by rádi narušili sérii soupeře a potvrdili úspěch ze středečního šlágru. Repríza posledního semifinále odstartuje na Zimním stadionu v Pelhřimově v sobotu už od 16:30.

Duklu zvedá tahoun z posledního play-off

Jihlava měla rozpačitý vstup do nového ročníku, přesto se s Duklou počítá mezi favority a to nejen díky loňskému úspěchu v play-off, ale také díky vhodnému doplnění kádru. Na Vysočině se rozšířil počet hráčů z Lotyšska, k Patriku Ozolsovi přibyl do obrany Eduards Hugo Jansons a do útoku Jihlavané dovedli produktivního tahouna z pražské Slavie Edgardse Kuldu. Další posily mají výraznou vsetínskou stopu, především tedy comeback brankáře Maxima Žukova, který má za sebou všechny poslední čtyři série play-off mezi Jihlavou a Vsetínem, vždy se radoval tým, kterému maskovaný muž odváděl své služby. Útok Jihlavy doplnil i odchovanec Vsetína Roman Půček, zvučnou posilou je i <b>Stanislav Vrhel</b>. 

Dukla by měla v pelhřimovském azylu strávit poslední sezonu. Na přelomu září a října odehrála v Pelhřimově čtyři domácí duely, ze kterých třikrát slavila vítězství. Pak ale přišly další dvě prohry a Jihlava se pohybovala dokonce mimo elitní desítku. Vzpruha přišla v posledních třech kolech, ve kterých svěřenci Viktora Ujčíka brali plný plný bodový zisk a vyšvihli se na 6. místo tabulky. Cenné jsou z dosavadního průběhu sezony skalpy Zlína či Poruby. Pod zlepšené výsledky týmu se výrazně podepsal Tomáš Harkabus, nejlepší střelec uplynulého play-off se znovu nastartoval a momentálně má na kontě 10 kanadských bodů, polovinu z nich nasbíral v posledních čtyřech duelech. Na povedený ročník navazuje i nadějný Richard Cachnín (4+6) a činí se i další tradiční opory Tomáš Havránek (4+5) či nestárnoucí Tomáš Čachotský (1+9).

Obranné řady stojí na Janu Strejčkovi, který se letos s Duklou dohodl na plnohodnotném angažmá, a tak by se neměl opakovat loňský scénář, kdy před semifinálovou sérii se Vsetínem musel zamířit do Litvínova. Stálicí jihlavské defenzívy je tvrďák Vlastimil Bilčík, podporovat ofenzívu pak umí odchovanec klubu Filip Dundáček (2+4). V brankovišti zatím více prostoru dostává Adam Beran, který v sedmi duelech chytal se standardní úspěšností zákroků 91.07 %. Maksim Žukov dostal důvěru v pěti utkáních, Jihlavě vychytal dvě výhry s celkovou úspěšností zákroků 85.19 %, dostane důvěru proti bývalým spoluhráčům?

Vsetínu se podařilo zlepšit oslabení i přesilovky

Valaši mají za sebou úspěšný šlágr se Sokolovem, díky tomu poskočili na průběžné 2. místo, ale konkurence v závěsu číhá na klopýtnutí úřadujícího mistra, pouze o bod jsou týmy Sokolova nebo pražské Slavie. Pro trenéry Weintritta s Robem je určitě pozitivní zlepšení při využívání přesilových her, proti Baníku se Vsetín prosadil hned třikrát a svou úspěšnost vytáhl nad 20 %. Slibná byla i hra Vsacanů v oslabení, proti Sokolovu ubránili všech pět početních výhod soupeře a nutno říci že s velkým přehledem.

Formu potvrdil ve středečním zápase Pavel Klhůfek, vsetínský útočník dvakrát skóroval a momentálně s 15 body vede produktivitu soutěže, pouze o bod před spoluhráčem Lubošem Robem. Střelecky se dařilo i kapitánovi Eriku Hrňovi, který má na kontě už 5 branek. Nejproduktivnějším obráncem celé soutěže a dokonce v první pětce celkové produktivity je Matěj Stříteský, jeho bodový přínos je momentálně na hodnotě 4+7. Poprvé Valachům vychytal vítězství i brankář Jan Lukáš.

Vsetínský tým se v Pelhřimově během loňské sezony představil hned čtyřikrát a ve všech utkáních slavil vítězství. Těch nejcennějších dosáhl v semifinále play-off, podaří se mu Duklu porazit i v první konfrontaci nové sezony? Souboj favoritů odstartuje v 16:30.

Sestavy v posledním kole:

Jihlava: Beran – Ozols, Dundáček, Strejček, Bilčík (A), Jansons, Mareš, Vovsík – Cachnín, Toman, Čachotský (C) – Štefančík, Kulda, Harkabus (A) – Jungwirth, Menšík, Havránek – Chvátal, Pořízek, Vrhel.

Vsetín: Lukáš – Stříteský, Zahradníček, Teper, Srdínko, Smetana (A), Ondračka, Jenáček – Rob (A), Klhůfek, Jonák – Hrňa (C), Prokeš, Jandus – Jaroslav Brož, Dědek, Šmerha – Hořanský, Matějček, Š. Bláha.

banner pod článkem
×
Dnes v 16:45 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
SK Horácká Slavia Třebíč
×
Dnes v 20:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011