Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Juniorka začíná ve Zlíně, deváťáci doma vyzvou Havířov

Helena Hegeďová • 13.09.2024

Mládežnické soutěže se pomalu rozbíhají, v tomto týdnu startuje Liga juniorů, kterou Vsetínští otevřou na ledě Zlína. Po úvodním derby je pak v neděli čeká domácí utkání proti Šumperku. Mladé Draky vyzvou také deváťáci, ti se ale vydají na led soupeře. Neděle bude doslova patřit domácím zápasům, protože kromě juniorů se představi doma také 9. třída a dorostenci, kteří odehrají své poslední přípravné utkání před startem sezony.

Junioři

V pátek 13. září začíná sezona juniorům, kteří nastupují v druhé nejvyšší soutěži. Na úvod je čeká derby se zlínským béčkem, které je v Lize juniorů nováčkem. Berani odkoupili licenci od postupujícího Náchoda a zaujali tedy v soutěži jeho místo.

Vsetínští se na novou sezonu poctivě připravovali a během letních měsíců jim rozhodně nechyběla konkurence.„Měli jsme stejný počet zápasů jako loni a jedinou změnou bylo to, že jsme zkoušeli více hráčů. Měli jsme tam Ukrajince, slovenské hráči a i nějaké Lotyše. Výběr byl vcelku široký a snažili jsme se z něj udělat tým, který bude v lize dobře hrát," komentoval v rozhovoru hlavní trenér juniorského celku Rostislav Vlach.

Po výsledkové stránce se ovšem Vsetínu v přípravných zápasech příliš nedařilo a drhla hlavně produktivita. „Možná to bylo také tím, že jsme zkoušeli více hráčů a útoky se dost měnily. Kluci nehráli každý zápas ve vyloženě stejné sestavě, takže to možná bylo způsobené i tím, že nebyli úplně sehraní,“ hledal příčiny Vlach. Ambice ovšem zůstávají stejné. Valaši by se rádi porvali o co nejlepší výsledek a minimálně zopakovali finálovou účast z předešlé sezony.

V neděli se pak juniorka představí poprvé doma, a to proti Šumperku.

Nejbližší utkání juniorů

1., pá 13.9.2024 Zlín - Vsetín 17:00  Textový online přenos steam Czechicehockey.tv
2., ne 15.9.2024 Vsetín - Šumperk 16:45 Textový online přenos stream Czechicehockey.tv

9. třída

Deváťáci svou sezonu otvírákem proti Zlínu už začali, a to na výbornou. Vedení se chopili už v úvodních minutách a jen s malou přestávkou jej drželi až do samotného konce. Teď čekají na deváťáky další dva zápasy, v kterých mohou svou formu potvrdit. Nejprve se v sobotu představí v Šumperku a následně doma vyzvou Havířov. Také soupeři už mají svá první utkání za sebou, ale ani jednomu z nich se nezadařilo. Šumperk podlehl celku Warriors Brno a Havířov na Kometě inkasoval hned čtrnáct branek. „Teď musíme jet dál, a hlavně nepodcenit další zápasy, protože jsme jednou vyhráli,“ velí kapitán vsetínské 9. třídy Jan Plánka.

Nejbližší utkání 9. třídy

2., so 14.9.2024 Šumperk - Vsetín 12:00 Textový online přenosstream Czechicehockey.tv
3., ne 15.9.2024 Vsetín - Havířov 13:30 Textový online přenosstream Czechicehockey.tv
banner pod článkem