Vstupenky online

Junioři Vsetína neměli v derby štěstí

Michal Veselý • 30.01.2006

Z l í n – V dalším kole juniorské extraligy zavítali vsetínští mladíci na led svého největšího rivala, utkali se s mužstvem Zlína. Zápas, ve kterém po celou hrací dobu dominovali hosté ze Vsetína, však skončil porážkou 5:2. Nejlepším hráčem zápasu se stal gólman domácích Sedlář, který vychytal opravdu nemožné. Vsetínští hokejisté celý zápas dotahovali svého soupeře a když se jim podařilo v 52. minutě vyrovnat, tak se zdálo, že si alespoň bod ze Zlína odvezou. Tři minuty před koncem však rozhodl o vítězství domácích Bula. Další dvě branky inkasoval Vsetín v závěrečné minutě.

- 41.kolo po 30.1.
Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
5:2(1:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 13. Jurík (Vlach), 28. Ondráček (Rapáč), 57. Bula (Mikšovský, Piluša) 60. Mikšovský, 60. Rapáč (Korčák) - 20. Navrátil (Vrdlovec) 53. Hruška (Navrátil) Diváci: 80. Rozhodčí: Buksa - Machálek, Škach. Vyloučení: 5:4 Bez využití. V oslabení 0:0. Střely na branku. 33:32.
Berani Zlín: Sedlář - Bahula, Přikryl,Černý, Karlíček, Matula, Dvořák - Mikšovský, Bula, Piluša, Vartovník, Ondráček, Bula, Korčák, Vaněk, Brunec, Jurík, Vlach, Stuchlík
VHK ROBE Vsetín: Štefl - Novák, Pokora, Stříteský, Ostrčil, Dalecký, Haschka - Vrdlovec, Podešva, Hruška Petr, Knebl, Navrátil, Hrňa, Uhlár, Dědek, Buš, Novák Vl.
Hned od začátku zápasu Vsetín naznačil, že si do sousedního Zlína přijel pro body, brankář domácích Sedlář se však ukázal jako nepřekonatelná překážka. Vsetínští mladíci ho zasypali sprškou střel hned na začátku, ale se všemi pokusy si poradil. V největší šanci hostí mu však pomohlo i štěstí, když Navrátil střílel těsně vedle. V první třetině si domácí vypracovali jen dvě šance, tu první po pěkném průniku Brunec, ale v rozhodujícím okamžiku upadl. Z druhé šance se však Zlínští už radovali, Jurík se štěstím překonal Štefla. Hosté však nerezignovali a odpověděli náporem, šance Navrátila a Vrdlovce po gólu volali, ale Sedlář byl k nepřekonání. Když už se zdálo, že branka v první třetině nepadne, ujel po křídle Vrdlovec, nahrál před branku Navrátilovi a ten si krásně položil Sedláře a vyrovnal, na ukazateli skóre svítil čas 19:59.

Ve druhé třetině měl tři samostatné nájezdy hostující Knebl, ale ani jednou nebyl úspěšný, poprvé ho rybičkou vychytal Sedlář, podruhé byl faulován a místo trestného střílení se hrála přesilová hra a potřetí byl úspěšnější opět zlínský brankář. Ve druhé části hry si zahráli hosté v krátkém časovém sledu dvě přesilové hry při nichž svého soupeře dokonale uzamkli, ale Hrňa v největší šanci nedokázal přehodit ležícího Sedláře. A tak to byl opět Zlín, který se dostal do vedení zásluhou Ondráčka, který nadvakrát překonal Štefla.

Ve třetí části hry se hosté hnali za vyrovnáním a zapomínali na zadní vrátka a domácí tak hrozili z brejků, ale Štefl v největší šanci Zlínských předvedl neskutečný zákrok a udržel tak Vsetín ve hře. Vsetínští neustále útočili a zaměstnávali Sedláře, který, ač byl několikrát ponechán na holičkách, své spoluhráče držel v naději na vítězství. Zaslouženého vyrovnání se tak Vsetín dočkal osm minut před koncem, kdy nádhernou Navrátilovu přihrávku zužitkoval kapitán Hruška. Vsetín se s remízou nespokojil a nadále útočil, a tak přišel trest. Mikšovský nahodil puk na bránu, Štefl puk neudržel a Bula z dorážky poslal Zlín potřetí do vedení. Vsetín se nevzdal, dvě minuty před koncem odvolal brankáře a po závaru před Sedlářem viselo vyrovnání ve vzduchu. Byli to ale opět domácí, kteří vstřelili branku, Mikšovský vybojoval puk a pečetil vítězství Zlína střelou do opuštěné klece. V poslední minutě zlomený Vsetín inkasoval ještě další branku, kdy se individuálně prosadil Rapač a upravil tak na konečných 5:2. Vsetínské mladíky musí porážka velmi mrzet, protože byli v zápase lepším mužstvem, ale stopku jim vystavil znamenitý brankář Sedlář.