Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

- 36.kolo so 15.1.12:00
VHK ROBE Vsetín
Bílí Tygři Liberec
4:1(2:1, 0:0, 2:0)
Branky: 5. Ciupa (Hrňa), 14. Vrdlovec (Podešva, Varga) 44. Hrňa (Varga, Michálek) 52. Stříteský - 6. Zeman (Zákoutský). Rozhodčí: Havlík - Smilek, Dočkal. Vyloučení: 6:9, navíc Urban, Ciupa (VSE) 10 min. OT, Pochobradský (LIB) 10 min. OT. Využití: 2:1. v oslabení: 1:0. Zásahy brankářů: 18:19 Diváci: 120.
VHK ROBE Vsetín: Musil - Kubec, Surovčík, Kapr, Stříteský, Hájek, Sznapka, - Plachtovič, Ciupa, Hrňa - Rosenberg, Michálek, Podešva - Hrubý, Kořenek, Vrdlovec - Urban, Michálek, Varga. Trenér: Jaromír Korotvička. Vedoucí mužstva: Jaroslav Plachtovič.
Bílí Tygři Liberec: Kalčík - Čejka, Kolmann, Kájínek, Hodač, Jaroměřský - Zákoutský, Tondr, Langr - Pochobradský, Zeman, Peřina - Kopic, Smetaník, Mizeník - Duda, Bacovský, Falta. Trenéři: Jaroslav Nedvěd a Jiří Peřina.Vedoucí mužstva: Jiří Duda.
Sobotní 36.kolo nabídlo fanouškům střetnutí šestého celku moravské skupiny s devátým celkem české skupiny. Za Vsetín nastoupil nejproduktivnější hráč Hrňa (27+17), spolu s ním i Ciupa a dvorní nahrávač Valachů Podešva (18). Liberec zavítal na valašské kotáry se svým druhým nejlepším střelcem Smetaníkem (12). Do Vsetína nepřijel nejproduktivnější útočník Bílých Tygrů Ropický (13+14). Do zápasu nezasáhli Sýs, Palacký, Růžička , na straně Liberce sledovali zápas ze střídačky Seidl s Novákem. V brance Valachů dostal přednost Musil, na straně druhé pak výtečně zachytal Kalčík.

Do zápasu nastoupili Bílí Tygři s plným nasazením, ostrým forčekingem, který hlavně dělal problémy v rozehrávce vsetínské obraně v počátku zápasu. Již v 1. minutě zápasu hrál Vsetín přesilovou hru, ale byli to právě Bílí Tygři, kteří mohli otevřít skóre. Jmenovitě Zeman, který se sám ve vlastním oslabení řítil na vsetínského brankáře Musila. Gólman domácích se ale brzkou akcí nenechal příliš překvapit a Zemanovu střelu brilantně lapačkou zneškodnil. O tři minuty později se dostal odražený puk k Podešvovi, jenž v mezikruží ze tří metrů přestřelil Kalčíkovu branku. Červené světlo za brankou hostů se rozsvítilo až v čase 4:15. Kapitán domácích Ciupa nadvakrát v závaru před libereckou brankou překonal ležícího gólmana Kalčíka. Liberec ale se svou gólovou odpovědí příliš neotálel. Neuplynuly ani dvě minuty, když Zeman potrestal Podešvův faul kolenem. Zákoutského střelu od modré totiž Musil stačil pouze vyrazit, a Zeman ležícího brankáře pohotově přehodil - 1:1.

Bílí Tygři po srovnání začali bolestivě kousat v obranné třetině domácích, ale Musil brankář držel vsetínský tým nad vodou. Nejinak tomu bylo v 8. minutě, když zpoza branky Bacovský nahrával Peřinovi, jehož střelu vsetínský brankář v poslední chvíli vyrazil. Liberec ještě více zatlačil domácí do vlastní třetiny, ale chyběl mu důraz před brankou, který by vrcholil gólem. Ale i v sobotním zápase se potvrdilo staré klišé“ nedáš, dostaneš“. Ve 14. minutě Podešva zpoza branky našel úplně volného Vrdlovce, který blafákem doslova „vykoupal“ libereckého gólmana Kalčíka v brankovišti, přičemž pohotově zasunul puk do svatyně Bílých Tygrů - 2:1. Domácí v první třetiny využili gólově všechny své šance.

V druhé části pro změnu nastoupili domácí s drtivým tlakem. Už ve 21. minutě se sám ocitl před brankářem Kalčíkem nejlepších střelec Valachů – Hrňa. Jeho střelecký pokus, ale liberecký brankář pohotově zlikvidoval. Ve 26. minutě hráli domácí v početní převaze. Obránce Stříteský našel křižmo ideálně volného Podešvu, ten vypálil, avšak liberecký brankář se stihl přemístit a střelu vytěsnil betony. Na druhé straně měl obrovskou šanci ke srovnání ve 31. minutě liberecký Bacovský. Vsetínská obrana zaspala, a tak se forvard bílých Tygrů dostal do brejku, jeho blafák parádně Musil vytěsnil levým betonem.

V zápětí projel celým hřištěm obránce Stříteský a z pravé strany se pokoušel propasírovat puk za zády brankáře Kalčíka – neúspěšně. V závěru druhé části měl Vsetín několik gólových šancí. Snad v největší šanci byl při brejku Ciupa, hokejku si prohodil mezi nohama a nečekaně vypálil, Kalčík vyrazil Ciupovu parádičku vyrážečkou. V zápětí tentýž hráč obkroužil s kotoučem branku a přes klubko hráčů se puk svezl podél brankové čary. Minuty před koncem druhé části hráli domácí přesilovku. Jedinou pořádnou šanci měl Vrdlovec, když si vyjel z rohu mezi kruhy, vypálil a liberecký brankář jen narychlo sklapl betony, aniž by puk pustil touto cestou za svá záda. I přes zvýšenou střeleckou aktivitu obou celků oproti první části, odcházeli oba týmy do kabiny za stavu 2:1.

V úvodu třetí části dohrávaly oba celky ještě čtyřicet sedm vteřin ve čtyřech. Dostatek prostoru vyhovoval Podešvovi, který svou aktivitou zatápěl v rozích obraně Liberce. Ve 44. minutě hrál Vsetín přesilovku. Kapitán Hrňa si najel z rohu mezi kruhy a střelou pod lapačku zvýšil na 3:1. O pět minut později hráli Liberečtí přesilovku a uzavřeli domácí do pevného zámku. Sám před brankou se ocitl Mizeník, kterému střelu na poslední chvíli zblokoval Urban.

Liberec obstřeloval brankáře Musila ze všech stran, ale ten jako v první třetině odolával. V 50. minutě hráli hosté opět přesilovku. Zmatku ve středním pásmu využil Stříteský. Nejmladších hráč v kádru Valachů se sám řítil na libereckého Kalčíka a přesně mířenou střelou pod rameno zvýšil na konečných 4:1. Čtyři minuty před koncem mohl zvýšit Kubec po přihrávce Kořenka, kotouč ale po bekendové teči prosvištěl kolem tyčky. V závěru Vsetín s pozornou obranou bral útokem obranou třetinu hostů a Liberec, pouze bránil, přičemž nestačil vyrážet do útoku. Zbytek zápasu si Vsetínští již dokázali pohlídat.

Ohlasy k utkání

Jiří Peřina (LIB)
„Už v první minutě jsme hráli oslabení díky své nedisciplinovanosti. Když jsme vyrovnali, tak jsme měli nejvíce šancí, které jsme ale neproměnili. Což se později ukázalo jako rozhodující. Ve třetí části jsme dostali další branku z přesilovky. Museli jsme otevřít obranu a snažit se s výsledkem něco dělat. Ale Vsetín nás do ničeho nepustil. Pak jsme dostali góly v přesilovce.

Jaromír Korotvička: (VSE)
"Chtěli jsme totiž na soupeře zatlačit už v úvodu zápasu, ale svou nezodpovědností se nám to nepodařilo. Přizpůsobili jsme se soupeřově hře, a k tomu jsme měli velmi málo šancí, které jsme proměnili. Soupeř ale z minima vytěžil maximum a v první třetině to bylo 2:1. Naše hra se výrazně zlepšila až ve třetí části. Hrňa v přesilové hře zvýšil na dvoubrankový rozdíl, a to nás uklidnilo. Výsledek jsme si pak pohlídali. Přesto v dnešním zápase nebyl jediný hráč, kterého bych mohl vyzvednout. Dnešní zápas se mi příliš nelíbil, ale je to cenné vítězství, zvláště na domácím ledě. Sezóna ale pokračuje dál. "