Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1927 (4.9.2024)

První dva přípravné zápasy odehraje Vsetín na ledech Valašského Meziříčí a Kopřivnice

Jan Tajzler • 25.07.2024

Na Zimním stadionu Na Lapači panuje čirý stavební ruch. Kromě montáže nových mantinelů, které by už měly splňovat kritéria nejvyšší soutěže, se zároveň pracuje na rekonstrukci posilovny. Díky těmto stavebním úpravám se na Lapači začne tvořit ledová plocha později, než bylo původně v plánu. První dva přípravné zápasy tak hokejisté Vsetína odehrají v úterý 13. srpna na ledě Valašského Meziříčí proti Zvolenu a o dva dny později zavítají také do Kopřivnice, kde změří síly s polským medailistou z Tych.

O potřebě instalace nových mantinelů na vsetínském stadionu se diskutovalo delší dobu. Právě jejich absence byla hlavní příčinou, proč se Vsetín musel na barážové boje stěhovat do Brna. Od následující sezony by se však mělo vsetínské zázemí zařadit po bok Poruby a Zlína a s novými mantinely splňovat náležitosti pro účast v případné baráži. Investice do zázemí by měla být přínosem pro tréninky nejen A-týmu, nýbrž i všech ostatních kategorií. Jak níže naznačil trenér Luboš Rob, původně se zdálo, že ledová plocha na Lapači bude připravena nejpozději pro sehrání prvních dvou přípravných duelů, během stavebních prací se však ukázalo, že pro instalaci nových mantinelů je třeba větší zásah, který si vyžádal časové zpoždění. Úřadující mistry první ligy tak uvidí fanoušci v okolních městech.

Valašské Meziříčí přivítá vsetínské hokejisty v úterý 13. srpna, soupeřem Valachů bude v první prověrce přední celek slovenské extraligy Zvolen, utkání odstartuje v 18:00. Ve stejný čas ale o dva později se na vsetínský tým mohou těšit v Kopřivnici, do města legendární značky Tatra dorazí polský medailista uplynulé sezony celek Tychy. Informace k prodeji a cenám vstupenek přineseme později. První test v domácím prostředí Lapače by Vsetínští měli sehrát ve čtvrtek 22. srpna, kdy přivítají Nové Zámky. 

Luboš Rob: Zápasy bereme jako reklamu pro klub 

Trenére, jak se stavíte k faktu, že i první přípravné zápasy odehrajete mimo Lapač?
Původně se mělo vše stihnout, doufali jsme, že led bude k dispozici v intervalu 5.-8. srpna. Na základě tohoto termínu jsme také v květnu domlouvali přípravné zápasy. Bohužel se ukázalo, že se to nestihne a museli jsme reagovat. Rozhodli jsme se, že zápasy ponecháme a představíme se i dalším fanouškům v rámci kraje. Bereme to i jako reklamu pro náš klub. Ve Valašském Meziříčí máme dost fanoušků a věřím, že přilákáme i ty v Kopřivnici.

Jde pro tým o velkou komplikaci v úvodu přípravy?
Určitá komplikace to samozřejmě je, ale neřekl bych, že až příliš velká. Samozřejmě by bylo lepší trénovat na Lapači a mít zázemí, na které jsme zvyklí. Je to ale realita, byli jsme dopředu informování, že prvních čtrnáct dní budeme působit na Kapce. Je zde příslib, že na Lapači by se mělo začít mrazit 15. srpna, to znamená, že od 18. srpna už bychom se měli přemístit na náš stadion.

Jak se k situaci postavili soupeři Zvolen a Tychy?
Soupeři byli dopředu informování, věděli, že na našem stadionu probíhají stavební práce. Jsou také zvyklí hrát přáteláky na menších stadionech. Věřím, že fanoušci si cestu na zápasy najdou a také na menších stadionech vytvoří kvalitní atmosféru.

banner pod článkem