Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

JUN: Výsledky jsou slabší, ještě si to sedá, líčí přípravu Žárský

Helena Hegeďová • 27.08.2024

Junioři vyhráli ze čtyř zápasů pouze jediný, a to ten proti slovenskému Trenčínu. Porubě podlehli v nájezdech a hned dvakrát okusili rozdíl mezi juniorskou ligou a extraligou. „Je to teď ještě těžké, protože máme v týmu hodně hráčů, velké množství z nich je nových. Ještě si to sedá, a tak i výsledky jsou slabší,“ komentuje aktualní situaci útočník Miroslav Žárský, kterému se v zápasech dařilo po individuální stránce.

Jak se ohlížíte za přípravnými zápasy, které už máte za sebou?
Je to teď ještě těžké, protože máme v týmu hodně hráčů, velké množství z nich je nových. Ještě si to sedá, a tak jsou i výsledky slabší. Zejména pak proti silným týmům, jako je třeba Přerov a podobně. Myslím si ale, že jak už se utvoří lajny do sezony, tak si to všechno sedne a bude to lepší.

Co říkáte na samotný proces tvorby týmu?
Je to o něco pomalejší než třeba loni, protože v podstatě na každý zápas je dost jiná sestava, hodně se to teď mění, jelikož je nás celkově o dost víc než loni. Touhle dobou jsme před minulou sezonou měli o dost méně hráčů a už jsme se sehrávali víc. Myslím si ale, že v blízké době už by se naše hra měla přibližovat standardu do sezony. Určitě se to teď bude hodně zlepšovat.

Jak se formuje kolektiv?
S nově příchozími jsme si sedli a kolektiv máme dobrý. Kluky jsme vzali mezi sebe a myslím si, že se u nás každému hraje zatím dobře.

Více hráčů znamená i větší konkurence. Jak vám to vyhovuje?
Velká konkurence je určitě dobrá, protože už od prvních přípravných zápasů hraje každý o triko v týmu, o místo v sestavě. Tady to se podle mě pozitivně projeví i v sezoně.

Jak jste spokojen se svými výkony v přípravném období?
Myslím si, že se mi zatím docela daří. Daří se mi i gólově prosazovat, takže jsem vesměs spokojený. Samozřejmě se dá ještě hodně věcí zlepšit, ale co se týče bodování, tak minimálně tuhle současnou úroveň bych si rád udržel i do sezony. Chtěl bych ještě zlepšit defenzivu a bekčeking, ale jinak jsem vesměs spokojený.

Už jste zmiňoval utkání s Přerovem. Co vám tyto zápasy ukázaly?
Rozdíl mezi naší ligou a extraligou. Přerov byl rychlejší, šikovnější na puku, rozdíl šel hodně vidět. Rozhodně nám tu ukázalo, že nic nebude úplně zadarmo. Jestli chceme postoupit, nebo obecně hrát o nejvyšší příčky, tak musíme hrát lépe a dávat do toho celou sezonu všechno.

Čekal jste takový rozdíl?
Čekal jsem, že to bude o něco vyrovnanější. Spíš si ale myslím, že to nebylo ani tak o naší hře obecně, ale hodně gólů jsme dostali z vlastních chyb, kterých se do sezony musíme vyvarovat. Týkalo se to hlavně toho prvního zápasu, kdy většina z těch devíti gólů padla po našich vlastních chybách. Rozdíl byl vidět, ale hodně jsme to soupeři usnadnili.

A co předchozí zápasy?
První zápas jsme hráli proti Porubě. Nastoupili noví, mladší hráči, podobně k tomu přistupovala i Poruba. Bylo znát, že jde o první zápas, všechno bylo pomalejší. Utkání bylo vyrovnané, a kdybychom proměnili své šance a využili herní převahu, tak bychom v pohodě vyhráli. Ale nepovedlo se, neměli jsme dobré zakončení a potom jsme prohráli na nájezdy. V Trenčíně jsem nehrál, takže nemůžu říct, jak to vypadalo, ale utkání skončilo výsledkem 2:1 pro nás.

Teď vás čeká utkání proti A-týmu Valašského Meziříří. Jak k němu přistupujete?
Bude to určitě složitý zápas. Pro hodně kluků to bude premiéra, první setkání s chlapským hokejem, což bude velká věc. Budeme se na to snažit připravit stejně jako na ostatní zápasy.

Dá se také předpokládat, že na zápas dorazí více fanoušků, než jste zvyklí z mládežnického hokeje...
Já osobně nad tím takhle nepřemýšlím. Jestli tam ale dojde dost fanoušků, tak to bude jedině dobře, protože většina z nás třeba takovou větší atmosféru ještě nezažila. Určitě to pro nás bude po všech stránkách dobrá zkušenost.

banner pod článkem