Vstupenky online

Trenér Rob: Inkasovali jsme laciné branky, věřím, že se brzy dáme dohromady

Jan Tajzler • 25.09.2023

Vsetínský tým na prahu nového pracovního týdne hostili celek Poruby. Utkání doprovázela velká očekávání, neboť Valaši i Slezané dosud nebyli poražení. Hořkost první prohry v sezoně nakonec pocítili Vsacané, kteří se stále potýkají s výraznými problémy při skládání sestavy. Jak se na první ztrátu před domácím publikem dívá trenér Luboš Rob a jak vypadá situace s marodkou? Po utkání s Porubou se s námi poděli o aktuální informace z kabiny.

Začněme hodnocením samotného utkání s Porubou, jak se díváte na první prohraný zápas sezony?

Samozřejmě hodnocení po prohraném zápase není jednoduché. Je pravda, že jsme zase inkasovali moc branek. Dá se říci, že nás doběhla marodka, protože ani jedna pětka není kompletní a vůbec ve složení jaké bychom si představovali. Nicméně byly tam chyby, které Poruba potrestala. Soupeř předvedl kvalitní výkon a my jsme si zápas nechali uběhnout ve druhé třetině, kdy jsme v rychlém sledu inkasovali hned třikrát. Za stavu 2:5 už pro nás bylo utkání složité.

Do utkání s Porubou jste nasadili po juniorovi Dědkovi také dorostence Koláčka, v poslední třetině už jsme je ale na ledě neviděli, bylo toho na ně příliš?

V kontextu toho, že se nám nedařilo, jsme chtěli se zápasem něco udělat. Už na konci druhé třetiny jsme hru stáhli na tři útoky a chtěli jsme tým ještě rozpohybovat, abychom byli schopni korekce výsledku. Chtěli jsme stáhnout brankové manko a zkusit zápas ještě zdramatizovat. Proto jsme mladé kluky šetřili. V situaci v jaké jsme, to nemají úplně jednoduché, aby někoho mohli plnohodnotně nahradit, určitě se snažili. Nám to ale pak vyšlo tak, že zůstali už na střídačce.

Pořád jsme na začátku sezony, momentální sestava ale vypadá jako kdyby to byl spíš její konec. Čemu přičítáte početná zranění?

Těžko říct, jedná se v drtivé většině případů o zranění, která nejsou dlouhodobého rázu. Je to například naražené rameno, rozešitá noha, doléčování po operaci. Třeba Mads Larsen má natažené vazy v kotníku. Jsou to vesměs drobné věci, ale bohužel sešlo se to všechno najednou. My věříme, že se brzy dáme dohromady. Už teď ve středu v Přerově by se do sestavy měli vrátit dva hráči, kteří by měli být oporami našeho týmu. Věřím, že postupně se uzdravíme a budeme hrát v plné sestavě a budeme mít spíš opačné starosti a přemýšlet koho vůbec nasadíme.

Nepřipadá v úvahu řešit výpadky v sestavě výpomoci z extraligy či ještě posílit kádr?

Situace je teď složitá. Týmy se kterými jsme byli domluveni na spolupráci, tak nejsou úplně v herní pohodě. Hráče, které jsme mohli na střídavé starty mít si teď trenéři drží a soustředí se na svůj vlastní tým. My už i tak máme cca 30 hráčů na soupisce a nemáme bezedný rozpočet, abychom tu měli hráčů ještě víc. Musíme si vystačit z vlastních zdrojů a věříme, že hráči budou brzy přicházet uzdravení zpět do sestavy a bude to dobré.

Sám jste zmínil, že jste znovu inkasovali více branek, čím si to vysvětlujete?

Od začátku zápasu s Porubou jsme nebyli silní na zadním mantinelu a v podstatě každá druhá střela byla pro nás nebezpečná. Špatně jsme blokovali střely od modré čáry. Bohužel, dostáváme laciné branky. Vychází to vše z osobních soubojů v obranné třetině.

Jak hodnotíte výkon brankáře Maxima Žukova?

Samozřejmě Max by měl být naší oporou a věříme, že i bude. My se budeme snažit, abychom jej co nejdřív dostali do optimální formy.

Navzdory všem zmíněným problémům se ale start do soutěže dá považovat za úspěšný, souhlasíte?

Určitě. Vyhráli jsme čtyři zápasy, tak nebudeme po první prohře dělat takzvaně blesky do týmu a v klidu se budeme připravovat na další zápas. Budeme pracovat na zlepšení věcí, které nás ve výkonu trápily, aby se tým dostal do herní pohody. Samozřejmě vše bude i nadále o úsilí, nasazení a zodpovědnosti jednotlivých hráčů.

banner pod článkem