Vstupenky online

Tom Ondračka a Roman Vaňo míří na hostování

Jan Tajzler • před 3 dny

Ve vsetínském A-týmu dochází ke změnám. Na hostování zamíří dvojice hráčů. Jedná se o útočníka Romana Vaňa, jehož služby si vyhlédl Přerov a do Frýdku-Místku se vydá obránce Tom Ondračka. Záměrem vsetínského klubu je poskytnout oběma borcům vyšší herní vytížení, navíc na stejné výkonnostní úrovni, oba tedy míří na adresy v Maxa lize.

Tom Ondračka 

Pro vsetínského odchovance se bude jednat o první změnu působiště v jeho dospělé kariéře. Pouze při přechodu z juniorské do mužské kategorie Ondračka krátce vypomáhal sousednímu Valašskému Meziříčí ve 2. lize. V dresu prvoligového Vsetína doposud odehrál 255 utkání a zaznamenal v nich 9 branek a 46 asistencí. Svými výkony přispěl k výrazným úspěchům mateřského klubu, zvlášť při loňském postupu do baráže o Tipsport extraligu, ve které odehrál všechny čtyři duely. Nyní si poprvé zahraje v konkurenčním klubu Maxa ligy. 

Roman Vaňo 

Slovenský útočník odchovaný Duklou Trenčín přišel na Valašsko před startem ročníku 2023/2024. Během uplynulé sezony odehrál za Vsetín 31 utkání a dalších 17 odehrál v partnerském Valašském Meziříčí. Urostlý forvard potřebuje ve 22 letech sbírat herní vytížení, v aktuální sezoně Maxa ligy za Vsetín ještě nenastoupil, a tak přichází prostor ukázat se v Přerově. V rámci letošního ročníku ve Valašském Meziříčí sbíral Vaňo téměř bod na zápas, když na jeho kontě svítí po 9 zápasech bilance 3+5. 

Vyjádření trenéra Luboše Roba:

„Musím zaklepat, že zatím máme široký kádr v dobrém zdravotním stavu s ustálenou sestavou. V návaznosti na to jsme se rozhodli uvolnit na měsíční hostování Toma Ondračku a Romana Vaňa. Tom Ondračka se v sestavě střídal na sedmém beku, Roman Vaňo hrál ve Valašském Meziříčí. Rozhodli jsme se dát jim možnost vyššího herního vytížení v jiných týmech. Pro Toma Ondračku se jedná o Frýdek-Místek, u Romana Vaňa je to Přerov. S oběma hráči jsme celou záležitost diskutovali, oba s nabídkou souhlasili a dali jsme jim tedy možnost hrát pravidelně Maxa ligu. Samozřejmě kluci se poté vrátí zpět do našeho klubu.“ 

×
Dnes v 16:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
×
Dnes v 13:00 | 9.tř.
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk