Vstupenky online

Hokejový rok na Lapači zakončí duel s rezervou pardubického Dynama

Jan Tajzler • 28.12.2023

Kalendářní rok 2023 míří do finiše, Chance liga má na programu ještě jedno hrací kolo. Vsetín v oblíbeném termínu mezi svátky přivítá na domácím ledě rezervu pardubického Dynama. Východočeši se snaží upevnit svou pozici v postupové desítce. Valaši zvládli uspět na ledě Přerova a doma se budou chtít s rokem 2023 rozloučit vítězstvím. Utkání již 33. kola odstartuje na Lapači netradičně v pátek od 17:30.

Partner utkání: 

Dynamu se v prosinci nedaří

Rezervě Pardubic se nepodařilo zatím během prosince navázat na úspěšný listopad, kdy se tým vzdálil bezpečně sestupové pozici a snaží se upevnit postavení v postupové desítce. Momentálně ale Dynamo nevykazuje příliš stabilní formu. Z posledních šesti duelů porazili Východočeši pouze Litoměřice, kde uspěli těsným poměrem 2:1. Jeden bod pak Dynamo urvalo také v souboji s Kolínem, kterému podlehlo v prodloužení. Úspěch se nezrodil ani v poslední konfrontaci ve středu, kdy v Chrudimi slavila důležité vítězství 6:4 pražská Slavia. Momentálně jsou tak Pardubice B na 9. místě tabulky se ziskem 43 bodů, na 11. Přerov mají ale těsný tříbodový náskok.

Pardubice nastoupí na Lapači bez nejlepšího střelce Michala Pochobradského, který odcestoval s A-týmem na prestižní Spengler cup do Švýcarska. Na Valašsko by ale měli přicestovat Josef Mikyska (6+16) s Tomášem Urbanem (10+11). Hranici 20 kanadských bodů atakuje také Daniel Herčík (7+10).

Obranné řady se mohou spolehnout na Karla Nedbala (2+9), na rovných 10 kanadských bodů dosáhl Jan Zdráhal (1+9). Brankoviště Pardubic má silnou oporu v Davidu Honzíkovi, který se řadí mezi nejlepší brankáře soutěže, v průměru inkasovaných branek je na 2. místě s hodnotou 1.97 branek za 19 utkání. Prostor mezi třemi tyčemi dostává také Tomáš Vomáčka.

Valaši naposledy doma, nastoupí už Teper?

Poslední domácí utkání roku 2023 je tady. Valaši se v závěru měsíce prosince postarali o druhé vítězství na ledě soupeře s nulou inkasovaných branek. V Přerově tak Maxim Žukov oslavil už čtvrtou vychytanou nulu v sezoně. Rozuzlení utkání pak v přesilové hře obstaral svou 11. brankou v sezoně Luboš Rob a momentálně se s 29 kanadskými body řadí na špičku vsetínské produktivity.

Na Hané už trenéři měli k dispozici uzdravené obránce Markuse Koja i Jakuba Ďurkáče. V tréninkovém zatížení už by měli být také Tom Ondračka a duel s Pardubicemi by mohl být obnovenou premiérou ve žlutozeleném dresu pro Jakuba Tepera.

Vzájemné zápasy:

7. kolo: Vsetín – Pardubice B 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) 

20. kolo: Pardubice B – Vsetín 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Letošní oba vzájemné duely přinesly vyrovnané bitvy. Pardubice se v obou duelech dostaly do vedení jako první, ale pouze jednou dotáhly zápas do vítězného konce, stalo se tak v listopadovém utkání a vůbec poprvé se rezervě Dynama podařilo Vsetín porazit. Nyní se Vsetín bude snažit obnovit svou výraznou převahu ve statistikách vzájemných zápasů. Udělá domácím fanouškům vítěznou radost v posledním utkání roku na Lapači?

Sestavy v posledním utkání:

Pardubice B: Honzík – Zdráhal, Tvrdík, Kaštánek, Nedbal, Voženílek, Kubíček, Kynčl – Hrníčko, Mikyska, Žálčík – Kaplan, Kaut, Lichtag – Rouha, Herčík, Zeman – Moník, Fiala, Paleček.

Vsetín: Žukov – Larsen, Staněk, Smetana (A), Ďurkáč, Š. Jenáček, Hryciow, Kojo – Rob (A), Bērziņš, Jonák (C) – Klhůfek, Dědek, Holec – Jandus, Kern, Hořanský – Š. Bláha, Kratochvil, Kubiš.

banner pod článkem