Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Start napodruhé! Valaši vstoupí do Maxa ligy na východě Čech

Jan Tajzler • před 2 dny

Po odloženém utkání s Frýdkem-Místkem se ligová premiéra vsetínských hokejistů odložila na středu 18. září, kdy je na programu 2. kolo Maxa ligy, které vede Vsacany na led pardubické rezervy do Chrudimi. Zápas se startem v 18:00 vysílá v přímém přenosu HokejkaTV.

Dynamo provedlo minimum změn

Pardubický B-tým vstoupil do třetí sezony v Maxa lize na ledě Třebíče respektive v azylu bílých hvězd v Moravských Budějovicích. Utkání dospělo za stavu 1:1 až do samostatných nájezdů, kde byla šťastnější Třebíč, pardubický tým si tak na východ Čech odvezl alespoň jednobodový zisk.

Rezervu Pardubic před startem sezony posílil z A-týmu ostřílený zadák Jan Kolář, trenéři na něj budou sázet a slibují si od něj i potřebné předávání zkušeností mladým hráčům. Z nízkého věkového průměru pardubické obrany ještě vybočují Karel Nedbal či exvsetínský Marek Voženílek. Hodně se očekává od talentovaného Ondřeje Chabady.

Potřebné zkušenosti pro mladé dravce najdeme i v ofenzívě. V lepší sezonu určitě doufá Lukáš Žalčík, který v minulosti platil za nejlepší střelce soutěže. Zatím jedinou branku Dynama v novém ročníku vstřelil Daniel Rákos a pokračuje i Tomáš Kaut nebo třicetiletý Josef Mikyska.

Posláním pardubického B-týmu je především pomoci talentovaným mladíkům při přechodu do dospělé kariéry, výše zmínění zkušení borci by k tomu měli pomoci v roli mentorů. Kromě úspěšných bojů o udržení ve druhé nejvyšší soutěži se Pardubicím podařilo v uplynulé sezoně proklouznout i do předkola play-off a nebo naplnit misi v podobě prosazení Daniela Herčíka do prvního nabušeného týmu pardubického Dynama. Ostatně není vyloučeno, že během sezony se budou v B-týmu rozehrávat další borci z nabitého kádru prvního mužstva.

Brankoviště Pardubic by měl i v letošní sezoně jistit zkušený David Honzík, záda mu bude krýt bronzový medailista z posledního Mistrovství světa hráčů do 20 let Jakub Vondraš.

Přiveze Vsetín první body?

Valaši si museli na ligový start počkat, vlivem nepřízně počasí a uvědomění společenské odpovědnosti se vsetínský klub rozhodl utkání úvodního ligového kola s Frýdkem-Místkem odložit. Do soutěže tak vstoupí právě na ledě pardubické rezervy.

Trenéři Jiří Weintritt s Lubošem Robem mají v porovnání s loňským startem příjemné starosti. Aktuálně vsetínská kabina nehlásí jediné zranění a na východ Čech by tak zelenožlutí měli odcestovat v plné síle.

Otazník visí nad brankářskou jedničkou. Trenéři už v minulém týdnu na tiskové konferenci potvrdili, že o prvním brankáři pro start soutěže mají jasno. Vzhledem k posledním přípravným duelům proti extraligovým soupeřům se dá očekávat, že v brankovišti začne Santeri Lipiäinen, který na Lapači vychytal cenné vítězství s Kometou Brno a v generálce s Vítkovicemi po první třetině střídal Jana Lukáše.

Vsetín bude mít o motivaci postaráno nejen proto, že jde o první body do tabulky, ale také z důvodu dvou loňských nezdarů na chrudimském ledě. Rezerva Dynama v uplynulé sezoně vůbec poprvé Valachy přetlačila, v obou případech se tak stalo v Chrudimi po výsledcích 2:1 a 3:2 po samostatných nájezdech.

Sestavy v posledním kole:

Pardubice B: Vondraš (Kadlc) – Kolář, Chabada, Švec, Nedbal, Voženílek, Nedelka, Kubíček – Pochobradský, Rákos, Žálčík – Lichtag, Kaut, Formánek – Rouha, Fiala, Kalužík – Pavlata, Gromadzki, Helikar.

Vsetín: Lukáš (21. Lipiäinen) – Stříteský, Ondračka, Teper, Staněk, Smetana, Jenáček, Srdínko – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Prokeš, Šmerha – Brož, Matějček, Machala – Hořanský, Bláha, Jandus.

banner pod článkem