Vstupenky online

Startuje druhá polovina základní části, Valachy čeká rozjetá Třebíč

Jan Tajzler • 01.12.2023

První prosincové utkání bude zároveň úvodním duelem druhé poloviny základní části. Vsetín se tedy podruhé v sezoně vydá do Třebíče, kde bude čelit ve formě hrajícímu domácímu týmu. Ten se zvedl i díky návratu uzdraveného brankáře Pavla Jekela. Formu mají v posledních duelech i Vsetínští, podaří se jim i do třetice porazit Horáckou Slavii? Utkání 27. kola hostí třebíčská KHNP Arena s úvodním vhazováním v sobotních 17:30.

Třebíč se vyhoupla do čtverky

V minulém týdnu musela Horácká Slavia na domácím ledě skousnout vysoký debakl od Kolína v poměru 1:6. Vysoká porážka však svěřence Kamila Pokorného nabudila, neboť v posledních třech duelech braly stoprocentní bodový zisk a inkasovali pouze 3 branky. Navíc se do sestavy Horáků vrátil uzdravený brankář Pavel Jekel, který odchytal dva vítězné duely proti Prostějovu i Přerovu, oba hanácké soupeře tým z Vysočiny skolil v poměru 3:1. Mezitím pak Třebíč naplnila roli favorita také v pražském Edenu, kde si nebrala servítky a triumfovala 5:1. Díky posledním třem vyhraným duelům je třebíčský tým aktuálně na 4. místě tabulky se ziskem 44 bodů, ztráta na 2. Vsetín činí 7 bodů.

Trenér Pokorný se může maximálně opřít o své zkušené hráče. Produktivitu v Třebíčí i celé Chance lize vede suverénně Martin Dočekal (16+16) a po polovině základní části znovu aspiruje na vítěze kanadského bodování. Polovinu kanadských bodů co Dočekal zaznamenal zkušený obránce Antonín Bořuta (5+11), střelecké schopnosti dle očekávání potvrzuje Ladislav Bittner (9+16) a mladším spoluhráčům jde příkladem třebíčská stálice Michal Vodný (5+10). Horácká Slavia pak čerstvě posílíla také o Jiřího Ondráčka, který má bohaté extraligové zkušenosti z dresu Zlína či Českých Budějovic. 

Důležitým zjištěním letošní sezony je pro Třebíč fakt, že její úspěchy nemusejí stát pouze na brankáři Jekelovi. Jan Mičán sice na první odchytaný duel proti Vsetínu nevzpomíná v dobrém, na Lapači střídal už v 1. třetině, ale jinak se jedná o brankáře, který svůj tým dovedl k nejvyššímu počtu vyhraných zápasů, když mu spoluhráči přijeli děkovat už ve 12 případech. Ve 21 duelech si pak původní třebíčská dvojka vychytala hezká čísla, úspěšnost zákroků nad 91 % a průměrně inkasoval 2.24 branky na utkání. Proti Valachům se však dá předpokládat, že do branky se postaví zkušenější Jekel.

Bude Vsetín řádit i na Vysočině?

Fanoušci Vsetína si v aktuálním týdnu mnou ruce nad střeleckou formou svých oblíbenců. Valaši v pondělí na domácím ledě přejeli Kolín v poměru 7:3, hattrickem k vysokému vítězství přispěl Pavel Klhůfek. Nervy drásající šlágr se očekával ve středu v Prostějově, ale Vsacané byli proti a za dalším tříbodovým ziskem znovu rázně vykročili už v 1. třetině, ve které dominovali 4:0. Mezi střelce se znovu zapsal Klhůfek, ve třetím duelu v řadě pak slavil také Tomáš Jandus. K výhře 6:1 přispěl už 6. brankou v sezoně obránce Robin Staněk, čímž se osamostatnil na čele střílejících zadáků. Celkově Vsetín v první polovině základní části nastřílel 88 branek, což je i číslo se kterým nastupuje aktuálně nejlepší střelec Valachů kapitán Erik Hrňa, který ve šlágru skóroval hned dvakrát a momentálně se s 12 brankami řadí i mezi TOP 5 kanonýrů Chance ligy.

Negativem jinak povedené středeční bitvy byl fakt, že Luboš Rob ve 2. třetině odstoupil a utkání nedohrál. Vsetínští fanoušci se ale nemusejí obávat, nejproduktivnější hráč týmu sice utrpěl zásah do dolní části těla, zranění by ale nemělo mít dlouhodobého trvání. Naopak do zápasu se po delší odmlce dostal jiný forvard Miroslav Holec, jenž na Valašsko na startu kalendářního roku přišel právě z Třebíče.

Vzájemné zápasy:

1. kolo: Třebíč – Vsetín 0:2 (0:2, 0:0, 0:0) 

13. kolo: Vsetín – Třebíč 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)

Na výsledky obou vzájemných duelů měla rozhodující vliv 1. třetina,. Vsetín na úvod soutěže odjížděl na Vysočinu ve značně improvizované sestavě, ale díky premiérové trefě Matyáše Dědka a kapitána Erika Hrni se radovali z prvního vítězství v sezoně, pro mužstvo z Lapače to bylo zároveň utnutí nepříznivé série na třebíčském ledě, odkud tři body na Valašsko putovaly po téměř čtyřech letech. Hrňa se prosadil také v odvetě na Lapači, kde si domácí tým nebral servítky a v rozmezí 10. a 18. minuty nasázel Třebíči tři branky. Hned dvakrát se proti Horákům střelecky prosadil i Robin Staněk. Kdo se bude radovat v sobotu?

Sestavy v posledním kole:

Třebíč: Jekel – Baláž, Bořuta, Vodička, Štebih, Furch, Poizl – Ferda (A), Bittner (C), Dočekal (A) – Psota, Michálek, Vodný – Frömel, Malý, Maty. Svoboda – Michalčuk, Kučera, Matě. Svoboda

Vsetín: Romančík – Staněk, Larsen, Š. Jenáček, Smetana (A), Ondračka, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Kubiš, Dědek, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, Jandus – Š. Bláha, Kratochvil, Vaňo – Holec.

banner pod článkem