Vstupenky online

První odvetu sehraje Vsetín doma proti rezervě Pardubic

Jan Tajzler • 22.10.2024

První čtvrtina základní části Maxa ligy je minulostí. Na pořad dne přicházejí odvety. Valaši se ve středu po týdnu představí domácím fanouškům, na Lapač přijedou bojovat o potřebné body hráči pardubické rezervy. Dynamo se opírá o služby aktuálně nejlepšího střelce soutěže. Východočechy však trápí nevyrovnané výkony. Formu nabírá Vsetín, v posledních třech kolech nepoznal přemožitele, bude to platit i po středečním duelu 15. kola?

Žalčík se probudil a táhne Dynamo

Pardubice nezačaly dobře, prvního vítězství se dočkaly až v 7. kole, když zvládly souboj s nováčkem z Chomutova a radovali se po prodloužení 3:2. Tento zápas odstartoval solidní sérii pěti vyhraných utkání v řadě. Budíček Dynama pak odnesly ještě celky Jihlavy, Sokolova, Kolína či Frýdku-Místku. Jenže pak přišlo rychlé vystřízlivění a opět pokles v tabulce. Po duelech s Porubou, Zlínem a Třebíčí získali Východočeši na své konto jediný bod, právě v posledním duelu s Třebíčí, který měli slibně rozehraný a po první třetině vedli 2:0, Horácká Slavia však vítězství na svou stranu získala v prodloužení (5:4).

Duel s Třebíčí určitě mrzel Lukáše Žalčíka, zkušený forvard se snaží loňskou nepovedenou sezonu hodit za hlavu a zdá se, že by mohl opět navazovat na mimořádně produktivní ročníky. Aktuálně vede s počtem 11 branek listinu ligových střelců a právě s Třebíčí zaznamenal i hattrick, jinak se prosadil odchovanec šumperského hokeje i v šesti předchozích duelech a jeho forma rozhodně budí respekt. Daří se i dalším zkušeným útočníkům pardubické farmy, Daniel Rákos zaznamenal bilanci 3+5 a Tomáš Kaut je bod za ním (3+4).

Obrana Dynama inkasovala společně s Chomutovem nejvyšší počet branek - celkem 42. Pardubice sráží vysoký počet trestných minut, na trestné lavici už jejich hráči strávili 216 minut, což je suverénně nejvyšší číslo v Maxa lize, jen pro srovnání, druhá Jihlava je na hodnotě 163. Talentovaným obráncem v barvách Dynama je osmnáctiletý Martin Švec (1+6), který zároveň naskočil i do tří utkání v pardubickém A-týmu. Zkušenosti pak rozdává bývalý reprezentant Jan Kolář (0+6). Pardubické béčko využilo už služeb tří maskovaných mužů, jedničkou by měl být David Honzík, ale po osmi duelech nejsou jeho čísla zrovna příznivá, úspěšnost zákroků 88.41 % a průměr inkasovaných branek 3.38. Dvacetiletý Jakub Vondraš je na tom o něco lépe, ve dvou případech pomohl z A-týmu také Tomáš Vomáčka, právě jeho výkon přispěl k cenným výhrám nad Sokolovem a Jihlavou.

Přidá Vsetín 10. výhru sezony?

Valaši v posledních sedmi dnech odehráli tři utkání a ve všech si připsali plný bodový zisk. O víkendu na Vysočině zvládli i otočit nepříznivé skóre a na ledě Jihlavy uspěli vysoko 7:3. Zajímavostí je, že tým Vsetína vstřelil Dukle hned 3 branky ve vlastním oslabení, celkově se v početní nevýhodě prosadil valašský tým čtyřikrát, což se žádnému jinému týmu v soutěži nepodařilo. Zlepšená oslabení i přesilové hry stojí za aktuální herní pohodou svěřenců trenérů Weintritta s Robem. Přesvědčil se o tom také Frýdek-Místek, z jehož ledu Vsacané v pondělí přivezli další body za vítězství 4:1 a v tabulce jsou jen o dva body za vedoucím Zlínem.

Duel ve Frýdku-Místku byl povedený pro útočníka Tomáše Janduse, v přesilové hře otevřel skóre, zaznamenal i vítěznou trefu a jako bonus si v power-play dokráčel pro první hattrick v kariéře. Třetí vítězství ve vsetínském dresu vychytal Jan Lukáš, v Polárce kryl 19 pokusů soupeře a zvlášť po vyrovnání předvedl důležité zákroky, díky kterým se jeho spoluhráči mohli nadechnout k cestě za vítězstvím.

Valaši půjdou ve středu do první odvety s pardubickým béčkem, v případě úspěchu oslaví jubilejní 10. výhru v sezoně, v Polárce pak Vsetínští vsítili i 50. branku v sezoně a drží si pozici nejproduktivnějšího týmu soutěže. Podaří se jim potvrdit aktuální formu a zaútočit na první místo v tabulce? Přijďte se podívat, utkání bude mít úvodní vhazování v 17:30.

Vzájemné utkání v sezoně 2024/2025:

2. kolo: Pardubice B – Vsetín 3:4 (0:3, 1:1, 2:0)

Premiéra Valachů v novém ročníku Maxa ligy se odehrála v Chrudimi. Vsetínští se již po první třetině dostali do tříbrankového náskoku, který v prostředním dějství navýšili na rozdíl čtyř branek a zdálo se, že je hotovo. Béčko Pardubic ale v závěru druhé třetiny korigovalo skóre a ve třetí dvacetiminutovce duel zdramatizovalo. Na ledě tudíž nebyly nouze o třaskavé momenty a po závěrečném hvizdu se dokonce strhla bitka mezi Kaplanem a Šmerhou. Valaši ale vítězství uhájili, výborný vstup do sezony prožil útočník Pavel Klhůfek, jenž si v utkání zaznamenal 2 branky a stejný počet asistencí.

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Lukáš – Stříteský, Zahradníček, Ondračka, Staněk, Smetana (A), Jenáček, Teper – Rob (A), Klhůfek, Jonák – Hrňa (C), Prokeš, Jandus – Jaroslav Brož, Dědek, Šmerha – Hořanský, Matějček, Š. Bláha.

Pardubice B: Honzík – Kolář, Chabada, Švec, Nedbal, Voženílek, Tvrdík, Kubíček, Nedelka – Fiala, Rákos, Žálčík – Formánek, Kaut, Hrníčko – Kaplan, Mikyska, Pochobradský – Gromadzki, Rouha, Zeman.

×
Dnes v 16:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
×
Dnes v 13:00 | 9.tř.
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk