Vstupenky online

DOR: Takhle to opravdu dál nepůjde, ví Řepka. V čem vidí příčinu klesající formy?

Helena Hegeďová • před 3 dny

Dorostenci začali sezonu skvěle, stroj se ale začíná zadrhávat. Stále sice platí, že vsetínský dorost bodoval v každém utkání, do kterého nastoupil, herní stránka ovšem oproti startu zaostává. „Šlo to, protože jsme se víc soustředili. Před zápasy jsme měli lepší rozcvičky, všechno šlo tak nějak lépe. Teď už mi přijde, že to jde všechno naopak trošku z kopce dolů, i když nevím proč,“ komentoval obránce Radim Řepka po posledním utkání, v němž Valaši podlehli v prodloužení polské sedmnáctce.

Radime, jak jste po tomto víkendu spokojený s výkony a výsledky?
Spokojený moc nejsem. V zápasech se nám moc nedařilo, nebyli jsme dostatečně připraveni. Příště musíme rozhodně podat lepší výkon.

Na čem je potřeba zapracovat?
Přijde mi, že jsme moc zbrklí na puku, celá hra podle toho pak vypadá. A taky málo komunikujeme.

V předchozích zápasech ale vypadala vaše hra úplně jinak. Kde nastala změna?
Šlo to, protože jsme se víc soustředili. Před zápasy jsme měli lepší rozcvičky, všechno šlo tak nějak lépe. Teď už mi přijde, že to jde všechno naopak trošku z kopce dolů, i když nevím proč. Musíme se s týmem poradit, něco si říct, aby se to vrátilo do té podoby, v jaké to bylo na začátku sezony. Takhle to opravdu dál nepůjde.

Jaké byly poslední dva zápasy?
Už v pátek se nám vůbec nic nedařilo. Nešly nám přihrávky, všichni jsme byli takoví ztuhlí. Mně osobně se v tom zápase taky nedařilo, takže i z toho důvodu nemám úplně pozitivní slova. Zápas proti Polsku byl těžký hlavně fyzicky, taky měli dobrého brankáře. Po všech stránkách to bylo náročné.

Na druhou stranu jste se proti Polsku za stavu 0:3 dokázali vrátit do zápasu. Jak jste to prožívali?
Rozhodně nás to nakoplo, protože jsme se hlavně začali více povzbuzovat. Po prvním gólu jsme věděli, že to jde, na druhou stranu jsme si možná až moc začali myslet, že to půjde samo. Byly tam pasáže, kdy nám to vyloženě nešlo. Celkově by to chtělo větší důraz do brány.

Jaké to pro vás bylo za stavu 0:3?
Po první třetině jsme si s kluky řekli, že se do zápasu musíme víc dostat, víc se do toho opřít, povzbudit se navzájem. Šlo to vidět, ale asi po deseti minutách to zase přešlo a bylo to úplně stejné jako v první třetině.

Co teď očekáváte od dalších zápasů?
Doufám, že příště už to bude lepší. Na zápasy se plně připravíme a doufám, že to bude vidět i na ledě.

×
Dnes v 16:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
×
Dnes v 13:00 | 9.tř.
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk