Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1990 (6.10.2024)

9T: Musíme být trpěliví, ví Bodiš. Přeje si klid na hokejkách

Helena Hegeďová • dnes

Po nepříliš vydařených zápasech čekala na deváťáky stoprocentní Kometa Brno. Valaši s favoritem po většinu zápasu drželi krok, nakonec však podlehli 2:4. „Celkově jsme předvedli dobrý týmový výkon, hráli jsme dobře dozadu, z čehož přišly šance, které jsme využili," hodnotil utkání Samuel Bodiš

Samueli, jak se ohlížíte za posledním zápasem proti Kometě?
Musím hlavně pochválit našeho gólmana, protože pochytal opravdu vše, co mohl. Celkově jsme předvedli dobrý týmový výkon, hráli jsme dobře dozadu, z čehož přišly šance, které jsme využili. Mohli jsme dát ještě víc gólů, ale jinak to byl z našeho pohledu dobrý zápas.

Kometa je jedním z favoritů soutěže. Jaká jste měli od zápasu a soupeře očekávání?
Věděli jsme, že to nebude lehký zápas, ale přistoupili jsme k tomu zodpovědně a týmově. Z toho pak vyplynul i dobrý výsledek. Proti těžkým soupeřům jsou to samozřejmě jiné zápasy, musíme ale nastoupit do každého zápasu stejně a naplno. Jenom týmový výkon nám může přinést góly a úspěch v zápase.

Odpovídá výsledek hře?
Výsledek odpovídá našemu výkonu, ale měli jsme rozhodně dát více gólů. Šance jsme měli. Na druhou stranu nás neskutečně podržel brankář Marian Macíček, který předvedl úžasný výkon.

V předchozích utkáních se vám ale tolik nedařilo. Kde byl problém?
Několikrát jsme propadli hned ze startu. Třeba ve Vítkovicích jsme nezačali úplně ideálně. Byli jsme rozlétání, nicméně postupem času jsme se do toho i tam dostali, akorát jsme neproměňovali šance.

Dali jste si teď na začátek zápasu pozor?
Ano, měli jsme dobrou rozcvičku a celkově jsme byli v pohodě. Start jsme měli dobrý, pohlídali jsme si to. Hráli jsme tak, jak máme, plnili jsme nejen pokyny od trenéra, ale taky každý svoje povinnosti.

Utkání hodnotíte pozitivně, co by bylo zapotřebí si z něj přenést i do dalších zápasů?
Rozhodně hru v obranném pásmu. Blokovali jsme střely, hráli jsme obětavě. Další věcí je, že jsme měli takový ten klid na hokejkách, ten bychom si také mohli přenést. Za mě to byl opravdu dobrý zápas, je n musíme více proměňovat šance.

Z čeho ten klid pramenil?
Všechno pramení z dobrého obranného pásma. V momentě, kdy jsme si jistí a čekáme na chyby soupeře, tak ty šance prostě přijdou. Musíme hrát týmově a být trpěliví, protože naše šance v zápase přijde.

banner pod článkem