Vstupenky online

40. kolo: Vsetín jede bojovat o první čtverku do Prostějova

Václav Trávníček • 01.02.2012

Už jen čtyři zápasy zbývají odehrát vsetínským hokejistům do konce základní části. Ten nejbližší mají Valaši na programu ve středu, kdy zamíří na „horký led“ Prostějova. V závěrečném finiši se každý získaný či ztracený bod výrazně promítá do pořadí před play-off. Výsledek středečního klání tabulkových sousedů však bude mít možná ještě větší váhu: vítěz se totiž skutečně hodně přiblíží první čtverce. Utkání začíná v 18:00 a připravujeme z něj online přenos.

Na rovinu: neumístit se mezi čtyřmi nejlepšími týmy východní spiny není tragédie. Ale elitní kvartet dostane výhodu prvního utkání play-off na svém ledě a jakou roli hraje domácí prostředí ve 2.lize, se ukázalo během sezóny mnohokrát. Největší boje mezi sebou na dálku (a ve středu vlastně i fakticky) svedou Prostějov se Vsetínem. A ani pozice zatím třetího Přerova není definitivní. Proto tedy budou mít body v závěru základní části cenu zlata, nemluvě o středečním duelu Jestřábů s VHK. „Jedeme tam samozřejmě vyhrát,“ hlásil už po utkání s Porubou (2:3sn) vsetínský obránce Jiří Heš. Jiná opor zadních řad – Jiří Farda – do duelu nezasáhne. V posledním kole získal za bitku druhý vyšší trest a proto bude středeční utkání sledovat pouze z tribuny.

„Ať už máme sestavu jakoukoliv, je spíš práce pro trenéry sledovat, jak si vedou lajny. Pro nás hráče je to zápas jako každý jiný,“ poznamenal Heš, podle kterého nebude Fardova absence nějak výrazně dramatická. „V utkání s Porubou zahrál dobře Víťa Pelc, který přišel, takže nějakým způsobem budeme schopni formace poskládat,“ myslel si. A recept na vítězství? Ten se zdá „jasný“. Tedy pro toho, kdo ví, jak vydolovat body z ledu druholigových soupeřů. „Můžeme podat dobrý výkon, ale o to v utkání nepůjde. Nemusíme předvádět hezký hokej, my potřebujeme vyhrát,“ řekl lakonicky Heš. Jeho spoluhráče však čeká těžký úkol. Po nepovedených utkáních s Uherským Hradištěm (3:4), Valašským Meziříčím (2:5) a naposledy s Porubou (2:3sn) bude středeční klání na Hané pro Valachy opravdovou výzvou.

Prostějov má na Vsetín dvoubodový náskok

Prostějovští hokejisté se vezou na úspěšné vlně. Z poslední šesti utkání prohráli svěřenci trenéra Petra Zachara jedinkrát, když Havířovu podlehli 1:3. V posledním kole Jestřábi zvládli duel v Karviné, což překvapilo nejednoho hokejového fanouška. „Karviná neproměnila vyložené šance. My jsme dali dva tři náhodné góly a to rozhodlo,“ měl jasno kouč Zachar. „Snažili jsme se o důslednou obranu, chtěli jsme rychle pokrývat hráče, takže jsme je do šancí moc nepouštěli. Ani Karviná nás do mnoha šanci nepouštěla. Myslím si, že by tomu zápasu více slušela remíza, ale my jsme dali o jeden gól víc,“ vykládal po utkání, díky kterému si Prostějov vytvořil na Vsetín dvoubodový náskok.

Zápasy Vsetína v Prostějově (2008 – 2012):

10. prosince 2008: Prostějov - Vsetín 2:6
28. ledna 2009: Prostějov - Vsetín 3:7
7. října 2009: Prostějov - Vsetín 1:4
13. ledna 2010: Prostějov - Vsetín 4:3
15. prosince 2010: Prostějov - Vsetín 4:1
9. listopadu 2011: Prostějov - Vsetín 5:1

Obrana Vsetína se bude muset ve středu vypořádat zejména se čtyřmi muži, kteří letos v prostějovském dresu překročili hranici třiceti kanadských bodů. Jsou to Martin Stejskal (17 + 17), Lukáš Duba (12 + 21), Jakub Čuřík (12 + 20) a Michal Černý (11 + 20). Mezi obránci vyniká velezkušený Pavel Kumstát, který je s devatenácti kanadskými body nejproduktivnějším bekem a s šestačtyřiceti trestnými minutami nejvíce vylučovaným hráčem Hanáků. Jistotu v brance představuje Dalibor Sedlář, jehož brankový průměr na zápas činí 2,61, ale který v posledních utkáních potvrdil, že jeho forma roste. Své si ke středečním soupeři poví jistě i útočník Robin Ševčík, který ještě loni působil ve Vsetíně, a asistent trenéra Juraj Jurík, jenž vedl Valachy ze střídačky.

Letošní duely? Vsetínu to šlo na domácím ledě

8. kolo, 5. října 2011
VHK Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov 4:3 (2:1, 0:2, 2:0)
Branky: 7. Vítek (Vaněk, Korčák), 15. Zúbek (Hruška O., Hoďa), 48. Spitzer (Zúbek), 55. Korčák (Farda) - 14. Stejskal (Duba, Peštuka), 29. Čuřík (Kumstát, Smejkal), 37. Žajgla (Čuřík, Smejkal).

Zaznělo po utkání: „Myslím, že jsme byli lepší celý zápas. Čekal jsem od Prostějova víc, má skvělé útočníky. My jsme je zastínili, hráli jsme výborně. Zdramatizovali jsme to, když jsem neudržel střelu a soupeř vyrovnal na 2:2. Pak jsme i prohrávali, ale dokázali jsme to otočit. Zápas rozhodla naše bojovnost.“ Petr Hromada, brankář Vsetína
__________________________________________________________________

18.kolo, 9. listopadu 2011
LHK Jestřábi Prostějov – VHK Vsetín 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky: 4. Smejkal (Stejskal, Osina), 10. Stejskal (Kolibár), 28. Zachar (Čuřík, Černý), 57. Stejskal (Duba, Smejkal), 60. Čuřík (Černý) - 56. Vaněk (Zúbek).

Zaznělo po utkání: „Musím pogratulovat soupeři, který předvedl perfektní výkon. My jsme mu důstojným soupeřem nebyli. Ze všeho, na co jsme upozorňovali, tak jsme dostali góly. Šance jsme měli až ve třetí třetině, když Prostějov trochu polevil. Dnes si domácí zasloužili vyhrát.“ Viktor Hlobil, trenér Vsetína
__________________________________________________________________

30.kolo, 21. prosince 2011
VHK Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov 5:3 (2:1, 2:2, 1:0)
Branky: 6. Vaněk (Kajaba), 8. Kubo (Spitzer, Mečiar), 27. Vaněk (Sprušil), 29. Zúbek (Heš), 50. Zúbek (Farda, Sprušil) - 1. Ševčík (Smejkal), 22. Černý (Čuřík, Kumstát), 24. Čuřík (Černý).

Zaznělo po utkání: „Prostějov je samozřejmě velmi kvalitní a když mu to sedne, je schopen porazit kohokoliv a to vysokým rozdílem. Jestřábi mají obrovskou sílu v útoku a těžko se brání. Hlavně ze začátku utkání nám to dělalo problémy, propadali jsme a hned v první minutě inkasovali. Něco jsme si k tomu ale řekli a až na pár okamžiků se to zlepšilo. Nepouštěli jsme soupeře do žádných přečíslení a naopak jej dostávali do tlaku. Sehráli jsme také velmi dobře přesilovky.“ Luboš Jenáček, trenér Vsetína

Pravděpodobné sestavy: Obránce Farda nenastoupí

Prostějov: Sedlář (Taťák) – Kolibár, Doseděl, Paška, Peštuka, Finkes, Kumstát , Tomiga – Stejskal, Duba, Smejkal, Ševčík, Šebek, Žajgla, Černý, Čuřík, Mikšovský, Berčák, Stráněl, Zachar.

Vsetín: Plšek (Hromada) - Heš, Spitzer, Pelc, Hrčka, Hoďa, Mečiar - Zúbek, Vaněk, Sprušil, Korčák, Hruška O., Vítek, Holík, Hambálek, Kajaba.

Ostatní zápasy 40. kola:

HC Slezan Opava - HC Frýdek-Místek

AZ Havířov - HC ZUBR Přerov

HC Nový Jičín - HC Bobři Valašské Meziříčí

HC RT TORAX Poruba - HC Uherské Hradiště (hraje se ve čtvrtek)

Začátek všech utkání je v 18:00

banner pod článkem