Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Perný start do nového týdne! Valaši v pondělí nastoupí v Přerově

Jan Tajzler • dnes

Repríza loňského čtvrtfinále vede hned na prahu nového týdne vsetínského hokejisty do nedalekého Přerova. Valaši navíc hned následující den, tedy v úterý, nastoupí i na domácí půdě proti nováčkovi z Chomutova. První je na pořadu dne ale bitva se Zubry. Vsetínští pojedou na Hanou s cílem vrátit se na vítěznou vlnu, avšak Přerov v úvodu soutěže drží solidní formu. Jak bitva dvou tradičních rivalů dopadne? Utkání startuje v 17:30.

Přerov? Výrazná vsetínská stopa a nejlepší střelec ligy

Zubry už v loňské sezoně převzal trenér Michal Mikeska, bývalý extraligový útočník měl před novou sezonou vliv i na sestavení nového týmu. Přerov se chce prezentovat jiným stylem hokeje než v minulosti a start soutěže naznačuje, že by to mohlo fungovat. Nebylo běžné, že bychom zrovna v přerovském klubu nacházeli výrazně produktivního hráče. Na startu základní části však překvapil Daniel Ministr, jenž je s osmi trefami aktuálně nejlepším střelcem ligy, navíc hned dvakrát si připsal hattrick v zápasech proti Slavii a Kolínu.

Přerov přivedl zajímavé posily do útoku. Vsetínské fanoušky samozřejmě určitě mrzí ztráta Patrikse Zabusovse, jenž se se Zubry zatím dohodl do konce listopadu. Po triumfu na Lapači se do mateřského klubu vrátil také Matouš Kratochvil. Se Vsetínem si play-off 2023 zahrála i další posila a navrátilec na Hanou Radek Číp. Aktuálně hostuje v Přerově i obránce Michal Hryciow. Pokud ještě připočteme staré známe Davida Březinu a Antonína Pechance nebo i Romana Pšurného, není o dalším okořenění bitvy mezi moravskými rivaly pochyb.

Slibnou posilou přerovských Zubrů je také příchod kreativního útočníka Tomáše Jáchyma, do obrany se po letech vrátil Martin Weinhold a posilou by měl být i Michal Pěnčík. Defenzíva Přerova se pak znovu bude spoléhat na zkušeného Jiřího Krisla nebo nejvytíženějšího hráče Zubrů Roberta Černého. Dalším brankářem, který by chtěl v Přerově zazářit je Vojtěch Mokry, po pěti zápasech si nadějný brankář drží solidní úspěšnost 92.31 %.

Zubři stihli odehrát pouze šest utkání, ale získali v nich 11 bodů, což aktuálně stačí na 6. místo. Cenný je určitě skalp ambiciózní Poruby v poměru 3:2, stejným výsledkem, avšak po samostatných nájezdech, uspěli Hanáci také v sobotním kole na ledě Frýdku-Místku.

Podaří se Valachům zabrat?

Vsetín v sobotním utkání na domácím ledě proti Litoměřicím vůbec poprvé v sezoně zažil hořkost porážky na Lapači, a stejně tak i odchod do kabin bez bodového zisku. V zápase zradila Vsacany koncovka, když hned dvakrát hostujícímu brankáři Michajlovovi pomohla tyčka. Valaši si nepomohli ani ve čtyřech nabízených početních výhodách. Osudnou se stala nepovedená pasáž ve druhé třetině, když v rozmezí jednatřiceti vteřin inkasovali Vsetínští hned dvakrát.

Poprvé v základní části získal důvěru od úvodní minuty v brankovišti Jan Lukáš, druhou trefu v sezoně obstaral Tomáš Jandus, ale bez pomoci elitního útoku se tentokrát Vsetín nedokázal výrazněji přiblížit k možnosti bodovat. Po dvou nezdarech ve Zlíně a doma s Litoměřicemi je tak do startu nového týdne o motivaci v kabině zelenožlutých postaráno. Navíc si vsetínští hokejisté ve dvou dnech střihnou hned dvě utkání, po návratu z Přerova je už v úterý čeká domácí bitva s nováčkem soutěže z Chomutova.

Sestavy v posledním kole:

Přerov: Mokry – Krisl, Černý, Hryciow, Cubo, Němec, Pěnčík, Hanák – Mácha, Jáchym, Březina – Indrák, Pechanec, Číp – Zabusovs, Nemec, Ministr – Kratochvil, Pšurný, Hotěk.

Vsetín: Lukáš – Stříteský, Zahradníček, Teper, Staněk, Smetana (A), Jenáček, Ondračka – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Hrňa (C), Prokeš, Jandus – Jaroslav Brož, Šmerha, Dědek – Matějček, Hořanský, Š. Bláha.

banner pod článkem
×
Odehrané v 12:30 | 9.tř.
VHK ROBE Vsetín
HC Kometa Brno
×
Odehrané v 12:30 | Jun.
HCM Warriors Brno
VHK ROBE Vsetín