Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Přijít o play-off bylo těžké, jsem rád, že mohu na Vsetíně pokračovat, říká Tomáš Jandus

Jan Tajzler • 16.08.2024

Tomáš Jandus patřil v závěru kalendářního roku 2023 mezi nejproduktivnější hráče Vsetína a těšil se na vrchol sezony v podobě play-off. Bohužel při tréninku přišlo zranění, které šestadvacetiletému forvardovi předčasně ukončilo sezonu. Po osmi měsících se ale Tomáš Jandus znovu prohání ve vsetínském dresu, jako jeden z mála odehrál oba úvodní přípravné zápasy, a tak mohl hodnotit první dojmy z předvedené hry svého týmu a vrátit se i k náročnému období uplynulé sezony.

Tome, po dlouhé zdravotní pauze opět na ledě v zápasové zátěži, bylo vše v pořádku už před startem přípravy?
Ano, už celou suchou přípravu jsem absolvoval bez omezení. Bylo tam jen nutné ještě vyndat kovy po operaci, ale neomezilo mě to v tom, abych mohl pracovat a nachystat se na sezonu. Jsem rád, že můžu hrát a od začátku být v týmu.

Jako jeden z mála jste absolvoval oba přípravné duely, je pro vás teď mnohem důležitější dostávat co největší zápasovou porci?
Je to tak. Zrovna jsem to počítal, že jsem od posledního zápasu nehrál osm měsíců, což je dlouhá doba. Pro mě je to teď určitě důležité, abych zase pochytil i automatismy a cítil se na ledě dobře.

V zápase jste měl několik slibných příležitostí, po jedné střele zvonila i tyčka, těší vás alespoň proměněný nájezd?
Jsem rád, že vyšel alespoň ten nájezd. Každý gól se počítá, vždycky to potěší. Závěr jsme si sice nechali trochu utéct, ale je dobré, že jsme to v nájezdech zvládli.

Je důležité zkusit si i nájezdy, zvlášť když tato disciplína Vsetínu v loňské sezoně vůbec nešla?
Myslím, že ano. Nájezdy je dobré zkoušet i v tréninku, přeci jenom to může i v důležitých zápasech rozhodovat o vítězství. My máme v týmu rychlé hráče, takže se do nájezdů často dostáváme i během zápasu. Je důležité se na ně soustředit a dávat z takových situací góly.

Dají se první dva přípravné duely porovnat? Byl velký rozdíl mezi stylem hry Zvolenu a Tychy?
Myslím, že zápas s Tychy byl více o důrazu a i po hokejové stránce se mi to více líbilo. Zápas byl v rychlém tempu nahoru dolů, rodilo se plno šancí a myslím, že oba týmy hrály dobře. Se Zvolenem to byl náš první zápas, i když hodně kluků hrálo první zápas až s Tychy, tak se mi zdálo, že to mělo lepší úroveň.

Vrcholem přípravy by měly být duely s extraligovými celky Kometou a Vítkovicemi, jak se těšíte na tyto konfrontace?
Já osobně se těším hodně, protože extraliga je o level výš a jsem rád, že si budu moct po delší době zahrát proti extraligovému týmu. Bude dobré porovnat si, v čem budou třeba lepší a v čem bychom jim mohli i stačit. Těším se, věřím, že nás čekají kvalitní zápasy a dáme do toho všechno.

Těšíte se i zpátky na Lapač do domácího prostředí?
Na Lapač už se také moc těším, přeci jenom jsme tam doma. Fanoušci to zase budou mít blízko a přeci jen mohou chodit na zápas i pěšky a samozřejmě doma je jejich podpora cítit a žene nás dopředu. I pro nás hráče to bude důležité být zase doma, přeci jen si člověk může v klidu zajít do posilovny a rozcvičit se, nachystat si vše co potřebuje. Zároveň máme i jídlo na místě, nemusíme se nikam balit a myslet na všechny organizační věci, aby se na nic nezapomnělo, takže určitě se domů těšíme.

Jak náročné pro vás bylo smířit se s předčasným koncem sezony v uplynulém ročníku? Bylo těžké prožívat úspěšnou cestu spoluhráčů a nebýt s nimi na ledě?
Bylo to pro mě opravdu těžké období. Než jsem se zranil, tak jsem měl docela dobrou sezonu a moc jsem se těšil na play-off. Navíc já jsem typ hráče, který veškerou přípravu směřuje na play-off a čekal jsem, že by tam moje výkony ještě mohly jít nahoru. Bohužel přišlo zranění, bylo těžké psychicky sledovat závěr sezony. Zranění ale k hokeji patří, makal jsem, abych byl připravený na další sezonu. Sledoval jsem kluky na dálku a byl jsem je pak i podpořit osobně. Zároveň jsem mohl navštívit i bráchu ve Finsku a ten mi také hodně pomáhal psychicky se se vším vypořádat. Ale jak jsem řekl, i zranění k hokeji patří a já doufám, že se teď dlouhou dobu nic nestane.

Předpokládám, že o to větší motivaci teď máte pomoci Vsetínu loňský úspěch minimálně zopakovat?
Jsem rád, že mohu pokračovat na Vsetíně, myslím, že základ týmu zůstal stejný a můžeme na úspěšnou sezonu navázat. Vyhovuje mi koncepce Vsetína, nároky i ambice klubu, které jsou znovu nastaveny na nejvyšší cíle, to se pak i hráči hraje lépe, když působí v ambiciózním klubu.

banner pod článkem