Vstupenky online

Valachy čeká sobotní domácí duel s rezervou Pardubic

Jan Tajzler • 29.09.2023

Fanoušci na Valašsku se mohou o víkendu těšit na domácí utkání vsetínských hokejistů. Na Lapač tentokrát přijede vzdorovat celek pardubického Dynama respektive rezerva slavné hokejové značky. Východočeši zatím dosáhli pouze na jediné vítězství v základní části. Vsetín bude na domácím ledě v roli favorita, připíše si další body? Utkání 7. kola Chance ligy bude mít úvodní vhazování v 17:00. V provozu bude opět dětský koutek a tombola 50 na 50. Vstupenky můžete nakupovat zde.

Dětský koutek v provozu: ANO od 16:30

Tombola 50 na 50: ANO od 16:00 v areálu ZS

Partner utkání:

Pardubice nechtějí záchranářské starosti 

Rezerva pardubického Dynama se pustila do své druhé sezony v Chance lize. Oproti loňské sezoně už si sportovní managament klubu sídlícího v Chrudimi uvědomil, že pro klidnou sezonu musí k nadějným pardubickým mladíkům angažovat i potřebné zkušenosti. Pardubice se totiž v uplynulé sezoně zachránily díky výpomoci zkušených znojemských hráčů, ze kterých se však pro letošní sezonu stali konkurenti.

Posily pro pardubický B-tým jsou opravdu zvučného jména. Za vše mluví angažování útočníka Lukáše Žalčíka, který v loňské sezoně zaznamenal 29 branek, ale pádu mateřského Šumperka o patro níž nezabránil, pro dvaatřicetiletého forvarda určitě mohla hrát roli i vidina možnosti naskočit do pardubického A-týmu v nejvyšší soutěži. Další posilou do ofenzívy se stal Dominik Hrníčko, který v loňské sezoně nasázel v dresu Poruby 19 branek, vedle něj se z Polska do tuzemských soutěží vrátil také Josef Mikyska, aktuálně nejproduktivnější hráč Pardubic s bilancí 1+3. Dravým mladíkům by měl zkušenosti dodávat také Daniel Rákos či Tomáš Kaut, a pokud by v Chrudimi opravdu teklo do bot, není vyloučeno, že pardubický kolos pošle na farmu další hráče z nabité soupisky A-týmu. 

Obranné řady vyztužil před novou sezonou Marek Voženílek, který v loňské sezoně pomohl Vsetínu k postupu do finále play-off, nyní přijede na Lapač v roli soupeře jako byl zvyklý i dříve v dresu Vrchlabí či Ústí nad Labem. Dalším zkušeným zadákem v týmu je Jan Zdráhal nebo Karel Nedbal. Do brankoviště, po posunu Milana Kloučka zpět k A-týmu, povolalo Dynamo Davida Honzíka, majitel 82 extraligových startů odchytal poslední dvě sezony ve slovenské Nitře, nyní by rád svou kariéru restartoval na extraligové farmě Dynama, ve třech utkáních základní části si drží úspěšnost zákroků na hodnotě 91.30 %, do dvou duelů už zasáhl také Tomáš Vomáčka s hodnotou 92.42 %. 

Pardubice měly slibnou přípravu, kromě exhibice s A-týmem vyhrály všech šest duelů, ale zatím si tuto formu nepřenesly do ostrého startu soutěže. Dosavadní jediné vítězství se zrodilo na půdě Litoměřic, kde Dynamo vzalo všechny body po výhře 5:2, další jednobodový zisk získali Východočeši na Vysočině, když Třebíčí podlehli až v samostatných nájezdech 4:5. V Chrudimi, kde má pardubická rezerva své zázemí, zatím nebodovali, navíc v posledním kole proti pražské Slavii vyšli střelecky naprázdno a podlehli 0:2. 

Potvrdí Vsetín roli favorita? 

Valaši si ve středu spravili chuť po pondělním domácím nezdaru s Porubou (2:6) a na horké přerovké půdě vybojovali páté vítězství v základní části. Duel se Zubry byl dlouho vyrovnaný 1:1, zlom přinesla 57. minuta, kdy se prosadil vsetínský kapitán Erik Hrňa a krátce na to dal razítko na vsetínské vítězství 3:1 Adam Hořanský. Úspěšnou premiéru ve vsetínském brankovišti zaznamenal Patrik Romančík a k exportů tří bodů na Valašsko přispěl 25 zásahy. 

Vsetín v Přerově kromě potřebných tří bodů také zlepšil hru směrem do defenzívy, bylo to teprve podruhé v základní části, co obrana Valachů inkasovala méně než čtyři branky. Výkonu na Hané si po zápase cenil i trenér Jiří Weintritt: „ Byli jsme aktivní, dobře jsme bruslili a drželi jsme se herního plánu. Hlavně jsme byli trpěliví až do konce, což nám přineslo tři body. Jsem rád, že se zápas velmi povedl brankáři Romančíkovi. Měl první minuty v celé sezoně, v přípravě nechytal. Uvedl se velmi dobrým výkonem. Celý tým zaslouží poděkování.” 

Trenéři stále čekají na uzdravení ofenzivních opor, trenér Rob na začátku týdne avizoval, že by se brzy měli zapojit dva hráči. Luboš Rob starší také potvrdil, že většina zdravotních indispozic by neměla být dlouhodobého charakteru. Pro sobotní duel se již nabízí start Pavla Klhůfka, očekává se i návrat Danielse Berzinše a pravděpodobná už je také premiéra ve vsetínském dresu pro zkušeného forvarda Pavla Kubiše. Naopak proti Pardubicím bude vsetínské defenzívě scházet Markus Kojo. Na finální podobu sestavy si však budeme muset do sobotního odpoledne ještě počkat. 

Sobotní duel mezi Vsetínem a Pardubicemi odstartuje v 17:00. Fanoušci z řad rodičů budou moct znovu využít služeb dětského koutku, zapojit se také můžete do tomboly 50 na 50,  vstupenky na zápas pak nakoupíte zde.

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Romančík – Staněk, Ďurkáč, Smetana (A), Ondračka, Hryciow, Kojo – Jonák, Vávra, Rob (A) – Půček, Dědek, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, Jandus – Š. Jenáček, Kratochvil, Vaňo. 

Pardubice: Honzík – Zdráhal, Kubíček, Kaštánek, Bukač, Voženílek, Koudelka, Tvrdík – Mikyska, Urban, Žálčík – Štetka, Pochobradský, Herčík – Kaplan, Kaut, Lichtag – Hrníčko, Zeman, Rouha.

banner pod článkem