Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Začíná Extraliga 9. tříd! Do soutěže jdeme s respektem, říká trenér Žabčík

Helena Hegeďová • 07.09.2024

První kolo Extraligy 9. tříd je na programu v neděli 8. září. Celek VHK se jako první utká s týmem Zlína, a to od 14:00 na Lapači. V minulé sezoně Vsetínští do poslední chvíle bojovali o účast v play-off, i tentokrát je však jejich cílem být hlavně rovnocenným soupeřem každému týmu.

Z týmů akademie půjde jako první do akce 9. třída VHK. Nejvyšší soutěž této kategorie startuje v neděli 8. září a Valaši v úvodním kole vyzvou na svém ledě tým Zlína. Hned na úvod tak budeme svědky vypjatého derby. 

V přípravných zápasech předvedli Vsetínští zlepšující se výkon a z posledních dvou utkání si odnesli přesvědčivé výhry - poměrem 8:2 porazili Havířov a 5:1 zvítězili nad slovenským Trenčínem. Kromě jednotlivých přípravných utkání se deváťáci zúčastnili také turnaje v Praze, kde patřili k nejlepším celkům. 

„Kdybych měl začít od samotného začátku přípravy, absolvovali jsme klasickou letní přípravu trvající dva měsíce, konkrétně květen a červen. Trénovali jsme šestkrát týdně na suchu a dvakrát týdně na ledě, kde jsme se zaměřovali na individuální dovednosti. Na led jsme se znovu vrátili 28. července a začala druhá fáze přípravy. Společně s kolegou Němcem jsme si stanovili za cíl vhodně doplnit kádr, protože nás po sezóně opustili hráči ročníku 2010, kteří přešli do jiných klubů,“ okomentoval průběh přípravy hlavní trenér 9. třídy Zbyněk Žabčík.

„Přípravné zápasy splnily očekávání, sledovali jsme během nich hlavně herní projev a to, co jsme mohli od hráčů očekávat, co se doposud naučili a na čem je třeba dále pracovat, jelikož jsme stavěli zcela nový kádr. Do soutěže vstupujeme s jasným cílem, který jsme si stanovili. Jdeme do ní s respektem, ale rozhodně nechceme hrát druhé housle. Naším cílem je být rovnocenným soupeřem každému týmu,“ shrnul Žabčík očekávání, s kterými jeho tým vstupuje do nové sezony.

banner pod článkem