Vstupenky online

Další bitva čeká Vsacany v neoblíbené Polárce

Jan Tajzler • dnes

Hned na startu nového týdne vsetínský tým zahájí druhou čtvrtinu základní části. S týmem Frýdku-Místku měli Vsetínští základní část zahájit, ale duel na Lapači byl odložen kvůli riziku povodní. Oba soupeři se tak potkají poprvé až v rámci 14. kola Maxa ligy. Frýdek není úplně v optimální formě, v minulosti ale patřil mezi nepříliš oblíbené soupeře vsetínských hokejistů. Podaří se svěřencům trenérů Weintritta s Robem potvrdit triumf z Vysočiny a další body ukořistit na pomezí Moravy a Slezska? Utkání v sousedním okresním městě odstartuje v 18:00.

Frýdku se nedaří navázat na skvělé přesilovky

Na pomezí Moravy a Slezska určitě nechtějí opakovat loňský neúspěšný start, který nakonec rysi stál postup do play-off a naopak se musela farma Třince soustředit na samotnou záchranu. Mužstvo si dle své libosti mohl pro novou sezonu sestavit trenér Martin Hrnčár, uznávaný trenér ze Slovenska si přivedl hráče ze své rodné země, zatím se ale Frýdku nedaří dostat do formy, byť start byl slibný, po dvou kolech dokonce tým rysů neinkasoval a držel skóre 6:0. Aktuálně ale Frýdek-Místek čeká na tříbodový zisk dost dlouho, z posledních šesti zápasů se radoval z plného bodového triumfu jen jednou. Výsledkem je 11. místo s dvoubodovou ztrátou na postupovou desítku.

Ozdobou Frýdku-Místku byly v loňské sezoně přesilové hry, ale letos tato disciplína příliš nefunguje, rysi jsou ve využívání početních výhod podprůměrným týmem, využili pouze 14.81 % přesilovek, což je stejně jako v tabulce řadí na 11. místo.

Produktivitu týmu táhne loňska zkušená posila Rostislav Marosz (2+6), nejlepším střelcem je nadějný junior Adam Cedzo 4+1. Po pěti kanadských bodech nasbíralo trio dalších hráčů - Oskar Haas (2+3), obránce Filip Haman (2+3), nebo navrátilec do mateřského klubu David Ostřížek (2+3). Pouze jediný zápas za Frýdek zatím odehrála další zkušená posila Lukáš Klimek. Ve Frýdku se momentálně setkávají zkušení hráči s extraligovou minulostí v kombinaci s úspěšnými juniory třineckého giganta, tento mix ale zatím nedokázal udržet stabilní výsledkovou sérii.

V brankovišti se pravidelně točí dvojice brankářů, ze Slovenska si trenér Hnrčár vyhlédl Romana Petrika, brankář který pomohl k postupu do extraligy Žilině si zatím ve Frýdku drží úspěšnost zákroků na hodnotě přesahující 92 %. Úspěšnější je zatím Patrik Švančara, který si vychytal solidní 93% úspěšnost krytí soupeřových střel.

Potvrdí Vsetín výhru z Vysočiny?

Vsetín do Polárky nejezdí rád. Teprve v minulé sezoně dokázal halu rysů vyloupit, když až v sedmé sezoně při společném působení s rysi v soutěži bral kompletní tříbodový zisk. Jenže hned další setkání obou soupeřů ve slezské části města skončilo jasnou výhrou domácích, dost možná nejhorší zápas základní části prohrál Vsetín 1:5.

Valaši pojedou do sousedního okresu povzbuzeni triumfem z Vysočiny. Na ledě nepříjemné Jihlavy přitom zelenožlutí ztráceli 0:2, ale skóre se jim podařilo otočit a v repríze loňského semifinále dokonce hned sedmkrát skórovat. Další povedené utkání z individuálního hlediska předvedl Pavel Klhůfek, jemuž se podařilo navýšit vedení v produktivitě hráčů Maxa ligy už 17 bodů. Podruhé v sezoně slavil úspěšnou trefu i obránce Šimon Jenáček. Dařilo se i Štěpánu Matějčkovi, centr čtvrté útočné řady jenom v Jihlavě zaznamenal bilanci 1+1.

Náročný program Maxa ligy pokračuje pondělním startem druhé čtvrtiny základní části, podaří se Valachům znovu uspět na ledě soupeře a s táhnout náskok Zlína na čele tabulky? Utkání startuje v 18:00.

Sestavy v posledním kole:

Frýdek-Místek: Petrík – Š. Havránek, Haman, Zbořil, Homola, Výtisk, Hrbas, Andrle – Kucsera, R. Veselý, Matiaško – Cedzo, Haas, Svačina – Šilar, Macháček, Ramik – Konečný, Pindel. Trenér: Martin Hrnčár.

Vsetín: Lukáš – Zahradníček, Stříteský, Staněk, Teper, Jenáček, Smetana (A), Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Jandus, Prokeš, Hrňa (C) – Šmerha, Dědek, Jaroslav Brož – Š. Bláha, Matějček, Hořanský.

banner pod článkem
×
Odehrané v 14:30 | Dor.
Reprezentace Polska U16
VHK ROBE Vsetín
×
Odehrané v 17:45 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
RI Okna Berani Zlín