Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

JUN: Zážitek i souboj s kamarády. Za remízu jsme rádi, chceme se odrazit, hlásí Ürge

Helena Hegeďová • 28.08.2024

Junioři v úterý odehráli přátelský zápas s A-týmem Valašského Meziříčí a pro mnohé šlo o první konfrontaci se seniorským hokejem. Jiní však pod rouškou zápasu viděli i něco jiného. „Osobně jsem to bral tak, že si můžu zahrát i proti svým bývalým spoluhráčům,“ culí se dvougólový Tomáš Ürge. Stejný gólový přínos ovšem v dresu Bobrů obstaral také jeho nejlepší kamarád a bývalý hráč vsetínské juniorky David Heinrich. „Popichování během zápasu bylo určitě na místě,“ směje se Ürge.

Tomáši máte za sebou konfrontaci se seniorským hokejem. Jak jste k utkání ve Valašském Meziříčí přistupovali?
Do teď jsme hráli přípravné zápasy s juniorskými týmy, takže to bylo dobré zpestření. Celý tým vnímal tento zápas jako něco nového, zároveň taky něco dobrého pro naši kariéru a to, abychom se zlepšovali. Určitě jsme se na tento zápas těšili. Hlavně jsme tu nastoupili proti klukům, které známe z minulých sezon, s kterými jsme hrávali v jednom týmu, takže jsme se těšili i na to, jak si proti sobě zahrajeme. Myslím si, že jsme to zvládli dobře, skvěle jsme k tomu přistoupili a poprali se o vítězství, i když to nakonec nevyšlo.

Jak jste si zápas užil?
Určitě jsem si to užil. Osobně jsem to bral tak, že si můžu zahrát i proti svým bývalým spoluhráčům, takže to byla asi pro mě taková ta nejcennější stránka. Utkání bylo skvělé také díky fanouškům, kteří byli neskuteční. Naše fanoušky na tribunách jsme slyšeli, užil jsem si to hodně.

„Myslím si, že jsme to zvládli dobře, skvěle jsme k tomu přistoupili a poprali se o vítězství, i když to nakonec nevyšlo.“

Takže jste vnímal i fanoušky?
Už před zápasem jsme vnímali, že se nějaké lístky prodaly, takže jsme se těšili na to, že bude ve Valmezu hodně lidí. Když jsme měli slabší chvilky, tak jsme z tribun slyšeli i naše fanoušky a hodně nám to pomohlo.

Jaký byl zápas po herní stránce?
Byly vidět rozdíly, Valmez je určitě zkušenější tým. Dokázali si rozehrát z pásma, my jsme z toho juniorského hokeje trošku, když to tak špatně řeknu, rozlétání. Bruslili jsme nahoru dolů, v některých situacích jsme projížděli, čekali jsme třeba nahrávku, ale hráči si to podrželi, protože byli silnější. Myslím si, že nás v některých situacích hodně zachránil i Áda (Adam Pavlíček) v bráně. Bojovným výkonem jsme to ale uhráli alespoň na remízu a pak v nájezdech to bohužel nevyšlo.

Adam Pavlíček přišel na výpomoc z A-týmu. Byl jeho přínos znát?
Ano,hodně. Sami fanoušci mohli vidět, že nás několikrát podržel krásnými zákroky. My si vážíme toho, že si s námi chtěl zahrát a pomohl nám. Myslím si, že také jeho výkon v nás určitých situacích hodně nakopl.

Panovala někdy během zápasu i nervozita?
Myslím si, že na začátku jsme se chtěli hlavně porvat o výsledek. Když jsme ale během zápasu prohrávali 0:1, tak nervozita přišla. Naštěstí tam padl vyrovnávací gól, po kterém jsme začali bojovat a od té chvíle už se hrál i vyrovnanější hokej.

Vy jste vstřelil oba dva góly Vsetína, kterými jste v danou chvíli otočil skóre utkání. Jak jste se cítil?
Bylo to hezké, ale vnímám to jako kolektivní úspěch. Ty góly jsem určitě neudělal sám. Spoluhráči mi přihráli a celý tým šlapal, v ten moment bylo jen otázkou času, kdy se nám povede dát gól. Jsem za to určitě rád.

„Zrovna s Davidem jsme nejlepší kamarádi.“

Za Valmez vstřelil dva góly David Heinrich, který s vámi ještě loni hrál v juniorce. Bavili jste se s bývalými spoluhráči o tomto zápase?
Zrovna s Davidem jsme nejlepší kamarádi (směje se). Před zápasem jsme si volali, stejně tak s ostatními kluky. O to to vlastně bylo i hezčí. David nám dal dva góly, takže i popichování během zápasu bylo určitě na místě (směje se).

Druhá třetina byla gólově celkem bohatá. Co následovalo po ní?
Říkali jsme si, že nemáme co ztratit. Bylo to 2:2, přistupovali jsme k tomu tak, že je to otázka jednoho gólu. Kdo ho dá, vyhraje. Byla tam i nějaká nervozita, ale chtěli jsme se porvat o co nejlepší výsledek, od kterého bychom se mohli odrazit a který by nás třeba i nakopl a byl předzvěstí něčeho dobrého do sezony. 

V zápase jste si vyzkoušeli i přesilovky a oslabení. Jak byste je zhodnotil?
Tyto herní situace musíme ještě určitě doladit na tréninku. Z přesilovky jsme vlastně ještě nedali gól, takže je určitě na místě, abychom ještě tyto činnosti potrénovali. Snad nám to do sezony vyjde.

Remíza nakonec znamenala samostatné nájezdy. Jak probíhaly?
Hráče na nájezdy určovali trenéři. Co se týče přímo samotného provedení, tak to už je vždycky taková loterie. Záleží, komu to momentálně víc sedne. Valmezu se podařilo dát první gól, takže byli na koni. Nás domácí gólman vychytal, takže nám to nevyšlo. Výhra by samozřejmě po dvou vysokých prohrách s Přerovem byla lepší, ale i za remízu, a řekněme jeden pomyslný bod, jsme rádi.

„V týmu jsme teď měli slabší chvilku.“

Jaký je teď váš další program?
Ve čtvrtek nás čeká ještě jeden přípravný zápas s Trenčínem. Celkově máme před sebou dva poslední přípravné zápasy, takže už vše ladíme směrem k sezoně a trpělivě vyhlížíme (usmívá se).

V jaké fázi přípravy se tedy aktuálně nacházíte?
V týmu jsme teď měli slabší chvilku. Šlo o ty dva přáteláky s Přerovem, které nám absolutně nevyšly. I to byl mimo jiné důvod, proč jsme do tohoto zápasu ve Valmezu chtěli dát více než sto procent. Taky tady máme několik hráčů na zkoušku, kteří se chtějí v každém utkání ukázat, a i oni vnímají, že by jim lepší výsledky pomohly. Všichni se chceme pořád zlepšovat, abychom byli na novou sezonu co nejlépe připraveni.

banner pod článkem
×
Dnes v 13:30 | 9.tř.
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov
×
Dnes v 16:45 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk