Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Maxa liga nabírá na tempu, v pondělí jede Vsetín do Kolína

Jan Tajzler • 22.09.2024

Tři další soutěžní zápasy odehrají vsetínští hokejisté v nadcházejícím týdnu. Svěřence trenéra Weintritta a Roba čekají dvě po sobě jdoucí utkání na ledech soupeřů. Nejprve přichází pondělní výjezd do Kolína, kde budou Valaši naplňovat roli favorita. Utkání na ledě kozlů odstartuje v 18:00.

Kolín spolupracuje se třemi extraligovými kluby

V Kolíně se snížil význam spolupráce s hradeckým Mountfieldem, namísto toho se do spolupráce kolínský klub pustil také s Libercem a Mladou Boleslaví. Zda se tato sázka ukáže jako správná, na to si musí fanoušci v Kolíně počkat. Z prvních tři soutěžních duelů vybojovali kozlové 2 body, když jejich premiéra na prostějovském ledě i poslední utkání v Litoměřicích dospělo až do samostatných nájezdů. Středočeši tak zatím na první vítězství v nové sezoně stále čekají.

Kolín bude sázet na zkušenou trojici borců. V útoku se jedná o Josefa Skořepu s Vojtěchem Klozem, kterému se podařilo v úvodu soutěže zaznamenat už tři asistence. Čtyři vstřelené branky ze třech utkání naznačují, že Kolín by mohla stejně jako loni trápit nízká produktivita. Zatím se ale o střílení branek stará posila z pražské Slavie Robin Všetečka, který zaznamenal tři trefy. Roli tahouna by měl přebírat Kryštof Ouřada (1+1). Ze Zlína pak přišel kozly posílit Martin Lang.

Zkušenost v obraně reprezentuje Petr Kolmann. Zpět do mateřského klubu se vrátil Jakub Husa, jehož si vsetínští fanoušci mohou vybavit z pikantních bitev se Zlínem. Kozlům by měl nadále vypomáhat i Rene Piegl a nově i Michael Krutil. Největší sílu má Kolín v brankovišti. Jakub Soukup byl v loňské sezoně vyhlášen nejlepším brankářem soutěže, celkem zaznamenal hned sedm čistých kont, letos by mu měl s extrémním vytížením pomoci Roman Málek coby další posila z pražské Slavie.

Přidá Vsetín třetí výhru?

Valaši mohou být zatím se startem do nového ročníku Maxa ligy spokojeni. V uplynulých dvou startech do základní části se jim podařilo vždy zaznamenat prvních pět vítězných zápasů v řadě. Nyní se Vsacané budou pokoušet o dorovnání posledních dvou úspěšných vstupů do nového ročníku. Po středečním vítězství na ledě pardubické rezervy se Valaši představili i domácím fanouškům na Lapači. První třetina sice ze strany zelenožlutých nebyla úplně ideální, ale v prostředním dějství dvoubrankové manko smazali a ve třetí třetině rozhodl o tříbodovém zisku Luboš Rob.

Trenéry Weintritta a Roba možná trápí, že o produktivitu týmu se zatím stará první formace. Pavel Klhůfek zaznamenal jen v prvním utkání 4 kanadské body, proti Porubě si pak připsal jednu asistenci. Na 5 kanadských bodů dosáhl i zmíněný Luboš Rob a bilancí 2+2 se může pochlubit Vít Jonák. Vsetínští zatím využili dvě přesilové hry a o oba úspěchy se postaral navrátilec Matěj Stříteský, který ke dvěma brankám přidal i jednu asistenci. V brankovišti zatím spolehlivě pracuje Santeri Lipiäinen.

Na rozdíl od loňského startu základní části netrápí vsetínskou kabinu marodka. Tým je nadále v plné síle, navíc někteří borci se dokonce ani nevejdou do čtyř útočných formací. Trenéři tak mají výrazný prostor pro tvorbu ideální sestavy pro další mistrovské utkání. Po dvou vítězných duelech se však změny nepředpokládají. Vsetínští v Kolíně nastoupí ke 3. kolu Maxa ligy v pondělí od 18:00.

Sestavy v posledním kole:

Kolín: Soukup (Málek) – Kolmann, Sýkora, Křepelka, Hampl, Piegl, Husa, Tůma – Gardoň, Skořepa, Dlouhý – Ouřada, Kloz, Všetečka – K. Lang, P. Moravec, Pokorný – Gajda, Malínek, Síla – Hujer.

Vsetín: Lipiäinen – Stříteský, Zahradníček, Teper, Staněk, Smetana (A), Jenáček, Srdínko, Ondračka – Rob (A), Klhůfek, Jonák – Hrňa (C), Prokeš, Jandus – Jar. Brož, Matějček, Šmerha – Hořanský, Dědek, Š. Bláha.

banner pod článkem
×
Dnes v 19:00 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov