Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Poslední venkovní test podstoupí Vsetín na ledě slovenského mistra

Jan Tajzler • 26.08.2024

Hokejisté Vsetína odehrají v aktuálním týdnu pouze jeden přípravný zápas o to atraktivnější však bude. Valachy prověří úřadující mistr slovenské Tipos extraligy z Nitry. Oba kluby se v posledních letech častěji potkávají v přípravném období, a tak není pochyb, že svěřence trenéra Weintritta a Roba čeká další kvalitní prověrka. Zároveň se bude jednat o poslední test na ledě soupeře před startem nového ročníku Maxa ligy. Utkání začíná v Tipsport Aréně v úterý od 18:00.

Nitra dokráčela pro druhý titul

Druhou slovenskou zastávkou vsetínského týmu v přípravě bude Nitra, která v uplynulé sezoně senzačně dokráčela ke svému historicky druhému mistrovskému titulu. Nitra přitom základní část zakončila až na 8. místě, pod taktovkou trenéra Antonína Stavjani musela zvládnout náročné předkolo s Trenčínem, které se hrálo až do rozhodujícího pátého zápasu. Ve čtvrtfinále se pak zrodila první senzace, když Nitra skolila vítěze základní části z Popradu v poměru 4:2 na zápasy. Stejně tak si v semifinále poradila i s Michalovcemi a ve finále už nepovolila jedinou výhru Spišské Nové Vsi. Před vyprodaným stadionem slavila druhý titul v klubové historii a trenér Antonín Stavjaňa pak neodolal vábení pražské Sparty. Mužstvo od nové sezony povede Andrej Kmec.

Pro druhý titul v kariéře si dokráčel i zlínský odchovanec a brankář Libor Kašík. V Nitře slavil úspěch i třiatřicetiletý Filip Bajtek, jenž kariéru v dospělém hokeji startoval ještě ve druholigovém Vsetíně. Tahounem týmu je útočník Samuel Buček, jenž předloni získal titul i s třineckými Oceláři v české Tipsport extralize. Od roku 2018 se Valaši s Nitrou potkali v přípravě čtyřikrát, letos se bude jednat o pátý duel a v této minisérii má navrch slovenský tým, který opanoval hned tři zápasy. V loňské přípravě uspěl v obou přátelských utkáních. Vsetínští tak mají slovenskému mistrovi co vracet.

Slovenský mistr si zatím střihl pouze dvě přípravná střetnutí. Nejprve přehrál na domácí půdě americký univerzitní tým Cornell Big Red v poměru 5:2 a dařilo se mu i minulý týden na ledě maďarského Fehervaru, kde zvítězil vysoko 7:1.

Dočká se Vsetín první výhry v základní hrací době? 

Vsetín se minulý týden po dlouhé pauze představil na domácím ledě, ale ani tentokrát se neradoval z prvního vítězství v základní hrací době. Trenéři už nasadili do hry kompletní čtyři útočné formace a stejně tak by tomu mělo být i v úterý na Slovensku. Do hry by se měl po pauze vrátit Erik Hrňa a brankoviště by měl tentokrát střežit Jan Lukáš, který tak zelenožluté bude držet i ve druhém slovenském utkání. 

Ve zbývajících třech přípravných utkáních se už dá očekávat, že trenéři budou hledat ideální souhru a chemii mezi jednotlivými hráči, zároveň k tomu budou měřit síly s vysoce atraktivními soupeři. Prostor v Nitře už nedostanou mladší hráči, kteří doplní kádr juniorů v přípravném utkání na ledě meziříčských Bobrů. Na Slovensko ale s týmem pojede Adam Koláček, pro kterého tak bude konfrontace s mistrem našich východních sousedů další cennou zkušeností.

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Lipiäinen – Zahradníček, Stříteský, Smetana, Jenáček, Staněk, Teper, Srdínko – Jonák, Klhůfek, Rob – Šmerha, Prokeš, Jandus – Koláček, Matějček, Brož – Bláha, Dědek, Hořanský.

Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Bača, Auk, Stacha, Vitaloš, Fatul, Lisý – Buček, Gill, Alger – Jackson, Bubela, Pobežal – Csanyi, Čederle, Lacka – Bajtek, Hrnka, Bačo. 

banner pod článkem