Vstupenky online

Proti Zlínu začnou také junioři, zůstává přímý postup

Helena Hegeďová • před 3 dny

Druhá nejvyšší juniorská soutěž se bude hrát v sezoně 2024/2025 ve velmi podobném formátu jako v loňském roce. Valaši se ovšem budou muset vypořádat z větším počtem soupeřů, protože se soutěž rozšířila z dvanácti týmů na šestnáct. Zůstávají zápasy mezi skupinami a k postupu do extraligy bude potřeba vyhrát ve finále celkem čtyřikrát.

Stejně jako další soutěže, také Liga juniorů se pro následující ročník rozrostla. Oproti loňským dvanácti se letos představí hned šestnáct celků. Z extraligy sestoupila o patru níž Olomouc, postup z regionální ligy si vybojovaly Tábor, Hvězda Praha, Warriors Brno a Náchod, ten si však jako jediný z této čtveřice Ligu juniorů nakonec nezahraje, protože jeho licence se přesunula do Zlína. Také juniorka VHK si tak zahraje s béčkem zlínských Beranů. A to hned v prvním kole. 

PROGRAM VSETÍNA V ÚVODNÍHO KOLECH LJ

1., pá 13.9.2024 Zlín - Vsetín
2., ne 15.9.2024 Vsetín - Šumperk
3., pá 20.9.2024 Havířov - Vsetín
4., ne 22.9.2024 Olomouc - Vsetín
5., so 28.9.2024 Hvězda - Vsetín

ROZDĚLENÍ TÝMŮ DO SKUPIN

Západ: Piráti Chomutov, HC Meteor Třemošná, IHC Králové Písek, BK Havlíčkův Brod, HC Chrudim, Rytíři Kladno, HC Hvězda Praha, HC Tábor

Východ: HC Olomouc, VHK ROBE Vsetín, HK Mladí Draci Šumperk, HC RT TORAX Poruba, Technika Hockey Brno, AZ Havířov, HCM Warriors Brno, Berani Zlín „B“

Týmy se utkají čtyřikrát každý s každým v rámci skupiny, a navíc dvakrát každý s každým mezi skupinami. Hracími dny budou pátky a neděle.

Do play-off postoupí první čtyři celky z každé skupiny a úvodní kolo se bude hrát křížem. Čtvrtfinále a semifinále se odehrají na tří vítězné zápasy, k přímému postupu do extraligy bude ve finále potřeba zvítězit čtyřikrát.

Týmy, které se umístí na posledním místě své skupiny, spolu sehrají jedno kolo play-down na čtyři vítězná utkání. Poražený přímo sestoupá do regionální soutěže.

banner pod článkem