Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Valaši pokračují v přípravě, v úterý zamíří na Slovensko

Jan Tajzler • 19.08.2024

Vsetínský tým už se pro třetí týden přípravy na ledě vrátil zpět na ledovou plochu Zimního stadionu Na Lapači. Během aktuálního týdne sehraje další dvě přípravná střetnutí, to první v úterý na Slovensku s Banskou Bystricou a ve čtvrtek se po dlouhých měsících představí na Lapači proti Novým Zámkům. Navíc dle plánu přípravy by právě aktuální týden měl rozlousknout, kdo z hráčů bude pokračovat s týmem k blížícímu se startu Maxa ligy. Nejprve však přichází na pořad dne třetí zápasová prověrka, která je na programu v úterý od 17:30 v Banské Bystrici.

Banská Bystrica jde do třetího přípravného utkání

Vsetínský tým se během přípravy vypraví dvakrát na Slovensko a jednou ze zastávek bude Banská Bystrica. Tamní klub postoupil do nejvyšší soutěže v roce 2008 a od té doby posbíral sedm cenných kovů. Podobně jako Tychy i Banská Bystrica dokázala zkompletovat zlatý hattrick a v letech 2017 až 2019 opanovala nejvyšší slovenskou soutěž. Od posledního titulu však Bystrica na medaili nedosáhla. V uplynulé sezoně skončila na 6. místě a zajistila si přímý postup do čtvrtfinále, kde však vypadla nejrychlejším možným způsobem a po čtyřech zápasech se poklonila pozdějšímu finalistovi ze Spišské Nové Vsi.

Banská Bystrica pro novou sezonu zlákala bývalého českého reprezentanta a brankáře Motoru Dominika Hrachovinu. V obranných řadách týmu najdeme také exvsetínského Borise Česánka. Maxa ligu za slovenskou Tipos extraligu vyměnil také bývalý zadáka Přerova či Frýdku-Místku Vojtěch Zeleňák. V útoku působí Jan Petriska, jenž se během mládežnických let mihl i na vsetínském Lapači, kde nastupoval dvě sezony v kategorii dorostu. Klub hledal posily také v zámoří, do nové sezony nastoupí hned se čtyřmi Kanaďany. Novou posilou se stal forvard Matthew Boucher, jenž v minulosti působil i na farmě Ottawy Senators. Mužstvo vede z pozice trenéra zkušený stratég Vladimír Országh, jenž působil i na lavičce třineckých Ocelářů. 

Úterní soupeř vsetínských hokejistů má na kontě rovněž dvě přípravná střetnutí. Proti slovenským konkurentům nejprve uspěl v souboji s prvoligovými Topoľčany 6:5, ale proti extraligovému Popradu padl 1:3. Jak si povede v konfrontaci s českým prvoligovým mistrem?

Vsetín čeká další slovenská zkouška

Soupeři ze slovenské nejvyšší soutěže zaplňují v rozpise přípravných střetnutí nejvíc položek. Po Zvolenu čeká na Valachy znovu účastník Tipos extraligy. Valaši první dvě střetnutí rozložili mezi šest útočných formací, přičemž obě konfrontace z útočníků podstoupili Tomáš Jandus s Erikem Pospíšilem. Herního prostoru se dočkali také junioři ze vsetínské líhně. Předpokládá se, že jeden ze dvou dalších duelů proti slovenským soupeřům odchytá Jan Lukáš, který zatím na premiéru ve vsetínském brankovišti čeká. 

Vsetín zatím připsal porážku se Zvolenem 3:5 a polské Tychy udolal v nájezdech 4:3, přitom ještě dvě minuty před třetí sirénou vedl 3:1. V nájezdech vítězství Valachům vystřelil již zmíněný Tomáš Jandus a povedeným nájezdem se prezentoval i Matyáš Dědek, ani jeden z polských nájezdníku pak nenašel recept na Santeriho Lipiäinena, který tak oslavil vítěznou premiéru v brankovišti zelenožlutých.

Valaši se již přesunuli z Kapka resortu do domácího prostředí Lapače, kde ve čtvrtek poprvé od finálové série se Zlínem nastoupí k domácímu utkání proti Novým Zámkům. Právě další dvě přípravná střetnutí proti slovenským elitním klubům by měla trenérům nastínit, kdo z hráčů na hraně kádru bude dál pokračovat na Vsetíně a kdo se přesune do Valašského Meziříčí. Úterní duel v Banské Bystrici startuje v 17:30.

Sestavy v posledním utkání:

Banská Bystrica: Rabčan – Chicoine, Scarlett, D. Stránsky, Michalčin, Česánek, Žabka – Adams, Voyer, Šoltés – Výhonský, R. Faith, Petriska – Tomka, A. Stránsky, Jasenec – Fungáč, Čunderlík, Jedlíček. 

Vsetín: Lipiainen – Stříteský, Zahradníček, Ďurkáč, Ondračka, Teper, Herman, Hamřík – Rob, Klhůfek, Jonák, Hořanský, Dědek, Bláha, Jandus, Pospíšil, Koláček.

banner pod článkem