Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Valaši se vrací domů, ve čtvrtek hostí Nové Zámky

Jan Tajzler • 21.08.2024

Poprvé od úspěšně zvládnutého pátého finálového utkání play-off se vsetínský tým představí na domovském Lapači. Ve čtvrtek vyjedou zelenožlutí již ke čtvrtému přípravnému střetnutí. Kvality Vsetína tentokrát prověří celek Nových Zámků hrající slovenskou Tipos extraligu. Utkání má úvodní vhazování naplánováno na 18:00.

Býci podstoupí třetí mezinárodní konfrontaci

Klub z jižního Slovenska zaznamenal během poslední dekády výrazný posun, když se na území Slovenska ze 2. ligy propracoval až do nejvyšší soutěže, ve které působí od ročníku 2016/2017. Na výraznější úspěch však klub z Nitranského kraje stále čeká. Maximum bylo čtvrtfinále, na které tento tým dosáhl čtyřikrát. Loňský ročník nebyl pro fanoušky Nových Zámků příliš pozitivní. Dle slov Radka Prokeše, který přišel na Vsetín právě z Nových Zámků, musel klub bojovat o záchranu, nakonec obsadil předposlední 11. místo.

Vsetín se s Novými Zámky utká poprvé v historii. Do klubu před novou sezonou zamířil Marek Tvrdoň z Poruby a z Maxa ligy odešel také obránce Daniel Kowalczyk, jehož vsetínští fanoušci mohou znát z působení v Jihlavě a Frýdku-Místku. Nové Zámky stejně jako konkurence ve slovenské nejvyšší soutěži využívají možnost dopsat na soupisku cizince. Pro novou sezonu se s klubem dohodli na spolupráci čtyři Kanaďaně, dva Lotyši a jeden Američan. Zajímavou posilou je lotyšský obránce Markuss Komuls, jenž startoval na nedávném šampionátu v Praze a Ostravě.

Nové Zámky stihly odehrát dvě přípravná utkání. Nejprve na domácím ledě přetlačili v nájezdech Vídeň 3:2, v další mezinárodní konfrontaci však nestačili na rumunský Gyergyoi (2:4). Nyní si to tým trenéra Erika Čaládiho rozdá se Vsetínem.

Připíše Vsetín první výhru v základní hrací době? 

Valaši se konečně představí doma na Lapači, kde už od pondělí v rámci třetího týdne přípravy na ledě polykají další tréninkové dávky. Úterní zápas v Banské Bystrici trenéři znovu pojmuli kondičně a do boje proti Beranům nasadili pouze tři útočné formace. Utkání na Slovensku rozhodly přesilové hry, domácí tým v každé třetině dokázal využít početní výhodu a zvítězit 3:0. Prostor pro početní výhody měl také Vsetín, ale recept na domácího brankáře hledal marně. Vsetínští tak zatím čekají na první vítězství v základní hrací době, dříve podlehli Zvolenu 3:5 a Tychy zdolali až v samostatných nájezdech 4:3. 

Za Vsetín odchytal první duel brankář Jan Lukáš, který se v Banské Bystrici dočkal pozdravu od fanoušků místního klubu, právě zde totiž Lukáš působil jednu sezonu v rámci slovenského angažmá. Do všech tří přípravných duelů naskočili útočníci Tomáš Jandus s Erikem Pospíšilem. Trenéři na startu přípravy na ledě avizovali, že právě třetí a zároveň aktuální týden přípravy by měl přinést první škrty v sestavě respektive střídavé starty pro některé hráče do Valašského Meziříčí.

Vsetín se na domácím ledě představí poprvé od 9. dubna, kdy před vyprodaným Lapačem dokráčel k zisku trofeje pro vítěze první ligy. Nově vsetínský stadion disponuje pružnými a hlavně bezpečnějšími mantinely, které byly hlavní překážkou, proč Vsacané nemohli baráž o Tipsport extraligu odehrát na domovském stadionu. Nyní jsou však před prahem nového ligového ročníku, na který by je měl připravit i čtvrteční soupeř ze Slovenska.

Sestavy v posledním utkání:

Vsetín: Lukáš – Smetana, Jenáček, Staňek, Teper, Ondračka, Ďurkáč, Hryciow – Jandus, Prokeš, Pospíšil – Machala, Matějček, Vaňo – Bláha, Dědek, Hořanský – Koláček.

Nové Zámky: Tamminen – Novajovský, Boudrias, Konrád, Kowalczyk, Mészáros, Roman, Lavička, Chatrnúch – Kodhaj, Slovák, Ducharme – Ružek, Linet, Handlovský – Kováč, Ondrušek, Tvrdoň – Guay, Géci, Gegeris.

banner pod článkem