Vstupenky online

JUN: Prohra nám pomůže vrátit se na začátek, doufá Juráň. V závěru chtěl odejít

Helena Hegeďová • dnes

Každá série jednou končí a v pátek v utkání proti Porubě skončila vítězná šňůra juniorky, která trvala už od prvního zápasu sezony. Vsetínské zradila produktivita, s kterou měli problém už dříve, defenzivní hra soupeře ale útočným snahám Vsetína také nepřispěla. Alespoň o remízu se však Valaši prali doslova do poslední minuty, kdy mohl vyrovnat Matěj Juráň. „Určitě jsme věřili, a to i při oslabení. Věřili jsme, že když tam skočíme do pět na pět, tak se to podaří. Nakonec byla největší šance opravdu ta moje a nepodařilo se mi to. Je to škoda,“ komentoval po zápase.

Matěji, začnu od konce zápasu. V poslední minutě jste neproměnil šanci, v které jste mohl vyrovnat. Jak jste se cítil?
Chtěl jsem odejít z ledu, úplně ze zimáku (směje se). Mrzelo mě to a mrzí mě to do teď. Stálo to na mě a nevyužil jsem to.

Po dlouhém dobývání jste v závěru zápasu snížili, věřili jste, že by vyrovnání mohlo ještě přijít?
Určitě jsme věřili, a to i při oslabení. Věřili jsme, že když tam skočíme do pět na pět, tak se to podaří. Nakonec byla největší šance opravdu ta moje a nepodařilo se mi to. Je to škoda.

„Mrzelo mě to a mrzí mě to do teď. Stálo to na mě a nevyužil jsem to.“

Jaký to byl zápas?
Poruba hodně brání a my je pořád musíme dobíjet, což je hodně frustrující. Řekl bych, že hrajeme pořád u nich, v našem útočném pásmu a nemáme z toho nic, protože se nedokážeme pořádně dostat do brány. Někdy kvůli tomu dostaneme sami sebe pod tlak, protože nedokážeme proměňovat šance, i když jsme v útočném pásmu.

Poruba taky hodně střel zblokovala...
Jsou hodně obětaví. Mnohdy máme šanci a ani nečekáme, že nám do toho skočí, ale oni jsou takhle nastavení a udělají to. Je to pro nás náročnější.

Zmiňoval jste frustraci, může hrát ve snížené produktivitě roli také psychika?
Myslím si, že my s produktivitou bojujeme od začátku sezony. Snažíme se s tím pracovat na tréninku, ale teď to bohužel nevyšlo.

A v předchozích zápasech jste zlepšení pozoroval?
Myslím si, že ano. V Táboře jsme vyhráli o tři góly, něco takového se nám povedlo poprvé. Předtím jsme vlastně dvakrát hráli prodloužení, bylo to o gól. Řekl bych, že od toho zápasu v Táboře se to obecně lepší, ale teď se nám to už zase nepovedlo.

„My jsme se Zlínem hráli úplně první zápas, a jelikož je nováček soutěže, tak jsme vůbec nevěděli, co od toho čekat.“

Teď přišla první prohra. Jak se ohlížíte za skvělým vstupem do sezony?
Sice jsme měli vítězství, ale hra, kterou jsme předváděli, nebyla úplně ideální. Řešili jsme to na videích, pouštěli jsme si chyby, které děláme a snažíme se postupně zlepšovat. Prohra nám možná pomůže vrátit se na začátek a začít znova. A co se týče těch dobrých výsledků, řekl bych, že jsme si věřili, že to prostě zvládneme. Víme, že máme silný tým, a taky se k nám možná přiklonilo i štěstí. Teď nás v neděli čeká derby, takže se na to chceme připravit a napravit poslední zápas.

Proti Zlínu jste sezonu začínali. Jaký je rozdíl mezi situací předtím a teď?
My jsme se Zlínem hráli úplně první zápas, a jelikož je nováček soutěže, tak jsme vůbec nevěděli, co od toho čekat. Nakonec jsme vyhráli 2:0. Teď už možná víme víc, vidíme, jak je na tom v tabulce a asi už tušíme, co bychom mohli čekat. Nesmíme to ale podcenit a musíme začít na 100 %.

Už v prvním zápase ve Zlíně jste mohli dát více gólů, a ne se dlouho strachovat o výsledek při vedení 1:0...
Myslím si, že už se to táhne od léta a od přípravných zápasů, v kterých jsme taky dávali dva tři góly. Bylo to málo. Je potřeba na tom zapracovat.

Co tedy od nedělního zápasu očekáváte?
Oni budou určitě hrát hodně fyzicky, co si pamatuju, tak tak měli vyšší kluky. Bude to hodně fyzicky náročné a musíme na to být připraveni. Vlastně si myslím, že všechny týmy se teď na nás budou připravovat tak, aby nám toho dovolili co nejmíň. Bude těžké se prosadita nesmíme to podcenit.

„Vlastně si myslím, že všechny týmy se teď na nás budou připravovat tak, aby nám toho dovolili co nejmíň.“

Byla příprava znát i na Porubě?
Ano, měli jsme nacvičené nějaké signály, které hrát třeba po buly v útočném pásmu, a nevycházelo nám to, protože přesně věděli, kdo kam pojede. Bylo to o to těžší.

Všiml jste si něčeho takového už v přechozích zápasech?
V této sezoně asi ještě ne, ale minulý rok v play off toho bylo hodně, byli opravdu připravení. Teď to ale zatím nějak nevnímám.

banner pod článkem
×
Dnes v 14:30 | Dor.
Reprezentace Polska U16
VHK ROBE Vsetín
×
Dnes v 17:45 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
RI Okna Berani Zlín