Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

O víkendu začínají i žákovské soutěže. Jak budou vypadat?

Helena Hegeďová • včera

Ke kompletnímu hokejovému programu VHK už chyběly jen zápasy žáků, které přichází na scénu o nadcházejícím víkendu. Jako první se představí šesťáci, jejichž první utkání v Uherském Ostrohu je naplánováno na sobotu 28. 9. od 10:15. V neděli už pak budou v akci i další žákovské kategorie.

8. třída

Formát Ligy starších žáků „A“ zůstává od minulé sezony beze změny. I v následujícím ročníku tak na osmáky čeká boj o mistrovský titul ve finále play-off. Do vyřazovacích bojů se dostanou čtyři celky, které po nadstavbové části skončí na prvních místech svých skupin. Začínat se bude v osmi skupinách po sedmi až osmi účastnících.

7 – Zlínská: RI Okna Berani Zlín, HC Uherské Hradiště, HC ZUBR Přerov, HK Kroměříž, HK Nový Jičín, HC Slezan Opava, VHK ROBE Vsetín.

Tato základní fáze proběhne dvoukolově a její konec je stanoven na 8. prosince. Tři nejlepší celky z každé skupiny postoupí do nadstavby, ve které se postupující rozdělí do čtyř skupin po šesti týmech podle územního principu, v nichž budou hrát čtyřikrát každý s každým. Jejich vítězové si zahrají play-off. Vyřazovací boje začnou až semifinálovými souboji, semifinále i finále se odehrají na dvě vítězná utkání. Zbývající celky budou rozděleny do skupin o umístění.

Zápasy základní a nadstavbové části, včetně zápasů ve skupinách o umístění, mohou skončit remízou. V play-off bude za nerozhodného stavu po šedesáti minutách následovat desetiminutové prodloužení a případně samostatné nájezdy.

Osmáci zazářili už v přípravě, a to na turnaji v Orlové, odkud si odvezli první místo. Ve finále porazili tým Havířova.

7. třída

Každá z 19 skupin Ligy starších žáků „B“ má svůj vlastní herní systém, Vsetínští sehrají ve své základní skupině celkem 18 zápasů. Nadstavbové boje poté Zlínská skupina odehraje proti Jihomoravské.

24 – Zlínská: Berani Zlín, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Brumov-Bylnice, HC Rožnov pod Radhoštěm, HC Spartak Uherský Brod, HC Uherské Hradiště, HK Kroměříž, Hokej Uherský Ostroh, Tigers Zlín, VHK ROBE Vsetín.

Sedmákům se dařilo na turnajích v Šumperku a Rožnově pod Radhoštěm. V podhůří Jeseníků se umístili na konečném třetím místě a na druhém turnaji vybojovali zlato.

6. třída

Týmy hrající Ligu mladších žáků „A“ jsou na začátku rozděleny do osmi skupin po osmi až devíti účastnících. Celky se utkají dvakrát každý s každým, poté první tři týmy z každé skupiny postoupí do nadstavbové části.

7 – Zlínská: Berani Zlín, HC Spartak Uherský Brod, HC Uherské Hradiště, HK Kroměříž, HK Nový Jičín, Hokej Uherský Ostroh, HC Slezan Opava, Tigers Zlín, VHK ROBE Vsetín.

Nadstavba bude podle územního principu rozdělena na čtyři skupiny po šesti týmech, které se utkají čtyřkolově. Mužstva, která do nadstavby nepostoupí, budou čekat skupiny o umístění. Princip soutěže je tedy stejný jako u kategorie 8. třídy, jediným rozdílem je to, že šesťáci v závěru sezony nehrají o mistrovský titul.

5. třída

Týmy nejmladší žákovské kategorie jsou v Lize mladších žáků „B“ rozděleny do třinácti skupin po osmi až šestnácti týmech, proto se také bude lišit počet odehraných kol v jednotlivých skupinách.

19 – Zlínská: Berani Zlín, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Brumov-Bylnice, HC Rožnov pod Radhoštěm, HC Spartak Uherský Brod, HC Uherské Hradiště, HK Kroměříž, Hokej Uherský Ostroh, Tigers Zlín, VHK ROBE Vsetín.

Zde je však nutné připomenout, že na rozdíl od starších kategorií se v soutěži páťáků nepostupuje do nadstavby a celou sezonu tak týmy odehrají v jedné skupině. Počet kol závisí na počtu týmů ve skupině, Valaši odehrají celkem 27 zápasů, s každým soupeřem si tedy zahrají třikrát.

Hráči 5. třídy obsadili na turnaji v Přerově konečné páté místo.

banner pod článkem
×
Dnes v 19:00 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov